Lær om sansemodulerende teknikker - Seminarer
Nyhedsmails
Artikel

Lær om sansemodulerende teknikker

Hjælp dine borgere til at bearbejde sanseindtryk Hvad kan du høre lige nu? Og hvad kan du mærke eller lugte?  Vores hverdag består af et væld af sanseindtryk, og for de fleste af os er de en naturlig del af hverdagen, som vi til tider dårligt nok lægger mærke til.  For nogle mennesker – bl.a. nogle af dem, der […]

Krop og sanser
Hjælp dine borgere til at bearbejde sanseindtryk

Hvad kan du høre lige nu? Og hvad kan du mærke eller lugte? 

Vores hverdag består af et væld af sanseindtryk, og for de fleste af os er de en naturlig del af hverdagen, som vi til tider dårligt nok lægger mærke til. 

For nogle mennesker – bl.a. nogle af dem, der har psykiske lidelser, autisme, ADHD eller demenssygdomme – er det dog utrolig svært at bearbejde hverdagens mange sanseindtryk, og det kan derfor bl.a. medføre uro, tankemylder og utryghed – reaktioner som i sidste ende kan føre til konflikter, udadreagerende adfærd, selvskade o.l.  

Det er derfor vigtigt, at du som fagperson kan hjælpe dine borgere med at bearbejde sanseindtryk, og netop dette opnår du kompetencer til på vores kursus om kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker.  

Dine undervisere er ergoterapeut og åndedrætstræner, Rebekka Bondegaard, samt ergoterapeut og konsulent med speciale i sansemodulationCharlotte Andersen. Sammen beriger de dig de bl.a. med: 

  • Viden om det autonome nervesystem, og hvordan du kan påvirke krop og hjerne til mere ro 
  • Viden om de mekanismer, der spiller ind, når nervesystemet bliver stresset 
  • Viden om, hvordan kroppen, følelser og adfærd hænger sammen, og hvordan kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker kan påvirke trivsel 
  • Redskaber til at forebygge og håndtere diverse stresstilstande 
  • Redskaber til at facilitere selvreguleringen og affektreguleringen hos dine borgere og oparbejde en indre balance 

Kurset tager udgangspunkt i en række metoder og referencerammer, bl.a. Sensory Modulation, ball-stik massage og akupressur. Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. 

Det interessante kursus løber af stablen den 26. januar 2021 i Aalborgden 1. februar 2021 i Hvidovre og den 8. februar 2021 i KoldingBegynd det nye år med et fagligt boost – læs mere og tilmeld dig kurset herunder.