Sansemodulering - Lær sansemodulerende teknikker
Alle nyheder
Artikel

Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

I denne artikel udforsker vi sansemodulerende teknikker, essentielle for at hjælpe personer med psykiske lidelser, autisme, ADHD, eller demens. Vi giver indblik i ergoterapeut Charlotte Andersens metoder til at bearbejde sanseindtryk og fremme trivsel. Lær om nervesystemets stressreaktioner og teknikker til selvregulering.

sansemodulation

Styrk dine borgeres trivsel gennem sansemodulering

Sommerfugle i maven. Uro i benene. Ømme muskler. Svimmelhed.

Kroppen forsøger konstant at kommunikere behov og følelser til os. Alle disse signaler bunder i det, vi kan kalde kropssansen – interoception.

Ved at lytte til den interoceptive sans, kan vi mærke, hvordan vi har det – er vi sultne, triste, glade, trætte – og forsøge at imødekomme vores behov bedst muligt.

For nogle mennesker kan det dog være svært at ”mærke sig selv”, fordi der er en interoceptiv forstyrrelse. Det ses bl.a. hos mennesker med autisme, psykiske lidelser, spiseforstyrrelser og traumer.

dette nye kursus lærer du om den interoceptive sans, så du kan hjælpe borgere/klienter til at forstå og identificere kroppens signaler og dermed øge trivslen.

Dine underviser er ergoterapeut og konsulent med sansemodulation som speciale, Charlotte Andersen.

Hun beriger dig bl.a. med: 

  • viden om de 8 sansesystemer
  • indsigt i konsekvenserne af en ubalance
  • viden om hjernen og det autonome nervesystem
  • kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans
  • viden om hjernetræthed og hjernepauser

Kom med på kursus om sansemodulation og interoception

På kurset lærer du derudover også at:

  • træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser
  • facilitere selvregulering
  • dæmpe et nervesystem i ubalance

Det interessante kursus om sansemodulation og interoception løber af stablen 4. juni 2024 i Kolding og d. 6. juni 2024 i Glostrup. Læs mere og tilmeld dig kurset her:Interoception – den indre sans

Se desuden alle vores kurser og uddannelser om sanseintegration her: Sanseintegration & sansemotorik 

Relevante arrangementer

Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Få pladser tilbage
Læs mere
Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst
Kursusforløb

Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst

Fyn, Jylland & Sjælland

Arbejder du med børn, unge eller voksne, der har en udviklingsforstyrrelse? Så bliv Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst.

Med dette kursusforløb opnår du bl.a.:

Teoretiske og praktiske kompetencer til at differentiere forskellige sensoriske udtryk fra hinanden Konkrete metoder og redskaber til at undersøge den sensoriske forståelse Konkrete metoder og redskaber til at undersøge nervesystemets aktivitetsgrad og amygadala-sensitivitet Kompetencer til at tilrettelægge relevant og bæredygtig pædagogisk intervention i pædagogisk kontekst med udgangspunkt i den enkeltes sensoriske behov, samt til at evaluere interventionens effekt og justere tiltag Konkrete praktiske øvelser til at understøtte interventionens sigte

Din underviser er fysioterapeut Oliver Laage.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD
Uddannelse

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD

Varighed: 30+ timer. På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:

ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af valgmodulerne, overbygningsmodulet og have bestået eksamen.

Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere