Lyt til denne podcast, og få inspiration til at sikre trivsel hos børn og unge - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Lyt til denne podcast, og få inspiration til at sikre trivsel hos børn og unge

Hvordan kan vi være med til at sikre, at børn og unge har det godt og ikke bliver en del af de sørgelige statistikker om stigende mistrivsel? Dét har psykolog Simon Wilbrandt sat sig for at få svar på i sin podcast Forunderlige Børn, hvor han inviterer diverse eksperter til at dele deres viden om, hvordan man kan understøtte trivsel. Lyt med her.

Af Nana Rafn

Digital Content Manager, Seminarer.dk

podcast_logo_artikelbillede
Gennem de seneste år har vi desværre hørt det igen og igen: Mange danske børn og unge har ondt i livet. De kæmper bl.a. med stor selvkritik, lavt selvværd, ensomhed og selvskade.

I sit arbejde som psykolog møder Simon Wilbrandt også børn og unge, for hvem mistrivsel er blevet en alt for tro følgesvend. Gennem årene har han oplevet, at den nødvendige viden om børn og unges trivsel og udvikling ofte først for alvor bliver sat i spil, når børnene og de unge allerede har fået det dårligt og f.eks. ender hos ham.

Se relevant uddannelse: Bliv certificeret børne-stressvejleder

Netop den oplevelse gav ham ideen til podcasten Forunderlige Børn, hvor han inviterer eksperter ind for at tale om børn og unges udvikling og trivsel. Håbet er, at såvel fagpersoner som forældre lytter med og får gode idéer til, hvad de kan gøre anderledes i deres hverdag for at forebygge mistrivsel hos børn og unge.

I studiet har han allerede haft besøg af ergoterapeut Connie Nissen, og der er også afsnit på vej med psykolog Bo Hejlskov Elvén, fysioterapeut Pernille Thomsen og mange andre kloge hoveder.

Herunder kan du lytte til afsnittet med Connie Nissen, og du finder alle afsnit lige her.

Vil du lære fra Connie Nissen, kan du i december 2023 også opleve hende på kurset “Hvad skal vi lege? Lær at analysere og tilpasse sansemotoriske legeaktiviteter for børn“.

Forstå og styrk børns kognitive færdigheder – deltag på kursus i december 2023

Når et barn har kognitive vanskeligheder, kan det påvirke dets trivsel og resultere i uhensigtsmæssig adfærd.

Den Kognitive Færdighedsmodel giver dig et solidt grundlag for at tænke bag om børns adfærd og have blik for de kognitive færdigheders betydninger for denne. Dén model lærer du derfor at arbejde ud fra på vores 3-dages kursus i december. På kurset bliver du også klædt på til at arbejde med Den Kognitive Læringskuffert, som er spækket med spil og aktiviteter til at styrke børns kognitive færdigheder. I spidsen for kurset står psykologerne Simon Wilbrandt og Jens Wilbrandt.

Vil du vide mere om kurset? Så læg vejen forbi denne side.

Relevante arrangementer

Den kognitive færdighedsmodel – Styrk børns kognitive færdigheder
Uddannelse

Den kognitive færdighedsmodel – Styrk børns kognitive færdigheder

Jylland

Få en bedre forståelse af børns adfærd ved at se bag om den vha. Den Kognitive Færdighedsmodel. Med modellen kan du afdække, om der ligger kognitive udfordringer bag et barns adfærd, så du evt. kan hjælpe med at træne de kognitive færdigheder.

I løbet af dette 3-dages kursus opnår du bl.a.:

Viden om, hvorfor neuropsykologi og neuropædagogik er et givende afsæt i arbejdet med børn Viden om, hvordan du skaber et miljø i børnegruppen, som styrker børnenes kognitive udvikling Redskaber til, hvordan du kan se bag om barnets udfordrende adfærd og medtænke situationens krav Redskaber til at anvende Kompenseringsværktøjet, Udviklingsværktøjet og Vurderingsværktøjet Kendskab til Den Kognitive Læringskuffert

Du kommer i skarpt selskab med psykologerne Jens Wilbrandt og Simon Wilbrandt.

Læs mere
Hvad skal vi lege? – Lær at analysere og tilpasse sansemotoriske legeaktiviteter for børn
Kursus

Hvad skal vi lege? – Lær at analysere og tilpasse sansemotoriske legeaktiviteter for børn

Jylland & Sjælland

Sammen med ergoterapeut Connie Nissen har vi skabt denne praksisnære dag om leg i et sansemotorisk perspektiv. Du bliver klædt på til at kunne forstå de børn, som har svært ved at deltage i legeaktiviteter, og du lærer at udvælge og planlægge aktiviteter ud fra børnenes dagsform.

På kurset opnår du derfor: 

Konkrete legeaktiviteter, du kan bruge i dit pædagogiske arbejde  Konkrete forslag til, hvordan du som fagperson kan justere kontakten til barnet og de sensoriske samt motoriske udfordringer, som legeaktiviteten indeholder  Indsigt i, hvordan og hvorfor din og dine kollegaers evne til at foretage god mentalisering påvirker børnefællesskaberne. Herunder en række anvisninger på, hvordan du og dine kollegaer kan spille hinanden gode  Viden om, hvordan små ændringer kan skabe tilpasse udfordringer for både de deltagende børn og for dig og dine kollegaer  Forståelse af børns individuelle evne til at håndtere sensoriske stimuli og deres forskellige behov for at deltage tæt på eller mere perifært i aktiviteter
Læs mere
Bliv certificeret børne-stressvejleder
Digital uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Selvskade og spiseforstyrrelse hos unge
Kursus

Selvskade og spiseforstyrrelse hos unge

Jylland & Sjælland

Selvskadende adfærd og spiseforstyrrelser blandt børn og unge kan have fatale konsekvenser, og det er afgørende, at du som fagperson kan hjælpe dem. På denne kursusdag lærer du derfor om ”De Tre Principper”, som er et nyt psykologisk paradigme i Danmark, der kan hjælpe mennesker med at finde tilbage til deres indre styrke og balance – bl.a. når de selvskader eller har en spiseforstyrrelse.

Når du deltager på kurset, opnår du:

Viden om selvskade og spiseforstyrrelser Kendskab til risikoadfærd og redskaber til opsporing i forhold til at identificere selvskade og spiseforstyrrelser i et tidligt stadie Indføring i ”De Tre Principper” ift. selvskade og spiseforstyrrelse med fokus på hvordan vi altid – inde bag kaosset af tanker og følelser – er ok; at vores sind er stærkt og selvhelende Indblik i, hvordan du som fagprofessionel kan hjælpe og gøre en forskel ud fra forståelsen af ”De Tre Principper” Inspiration til, hvordan ”De Tre Principper” kan bruges med det samme i praksis og i kombination med opsporingsredskaberne

Ved det faglige ror står psykoterapeut Jane Ellegaard, som til daglig arbejder med børn og familier i Skanderborg Kommune.

Læs mere om kursusdagen lige herunder.

Nye hold klar til oktober 2023. Tilmeld dig/jer her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere