Beskæftigelse
Artikel

Samskabelse er på alles læber – men hvad er det?

I denne videoserie har vi fokus på samskabelse. Hvad er det, og hvordan får vi mere samskabelse? Få svarene og konkrete eksempler her!

Artikelbillede_600x450px_Illustration3
Der er en ny velfærd på vej. En velfærd der er mere i harmoni med borgeren og som indbyder til at vi skaber tingene sammen med borgeren, i stedet for til borgeren.Samskabelse kan ses som det redskab, der kan bringe vores organisation til et nyt udviklingsstadie, for vores velfærd rykker sig for alvor, når vi tør udforske de områder, vi sammen med borgere, pårørende, frivillige eller virksomheder kan skabe sammen.

Vi møder allerede samskabelsesprojekter mange steder i det offentlige, når velfærd og inddragelse tager ny form. For eksempel når beboere på opholdssteder får medansvar for deres egen hverdag ved at blive inddraget i jobsamtaler af personale, når frivilliggrupper tager børn med på museum i samarbejde med det lokale bibliotek, når erfarne unge hjælper nye unge i ungegruppen, eller når unge får medansvar for driften af det lokale ungdomshus.

I videoen nedenfor kan du høre konsulent Nis Grønager Madsen fortælle om emnet.

Der opstår ofte tvivl omkring forskellen på samskabelse og borgerinddragelse. I videoen nedenfor fortæller Nis Grønager Madsen om forskellene.

Skab plads til samskabelse

For at samskabelse skal lykkes, skal der skabes plads. I videoen nedenfor fortæller Nis Grønager Madsen, hvorfor det er så vigtigt, at der bliver skabt plads.

Konkrete eksempler

Er du stadig i tvivl om, hvordan samskabelse virker i praksis? Så får du her to praksiseksempler på samskabelsesprojekter.

Relevante arrangementer

Psykoser – set inde- og udefra
Kursus

Psykoser – set inde- og udefra

Fyn

Få viden og redskaber, der hjælper dig med at forstå og hjælpe mennesker med psykoser – sid med på denne kursusdag med specialpsykolog Bjarke Rasmussen.

Når du deltager på dagen, får du bl.a.:

Redskaber til at rumme og navigere i den angst og mistillid, som psykosen kan medføre Viden om forskellige psykotiske tilstande, symptomer og “fænomener” Indsigt i, hvordan du inddrager mennesket bag diagnosen – for derigennem bedre at kunne nå, forstå og skabe et godt samarbejde Viden om, hvordan du kan arbejde med borgere i psykose. Hvad er godt at gøre? Og hvad skal du undgå at gøre?

Nysgerrig på at vide mere om kurset? Så læs med herunder

Læs mere
Neurodiversitet på arbejdspladsen – fordi alle hjerner skaber værdi
Kursus

Neurodiversitet på arbejdspladsen – fordi alle hjerner skaber værdi

Fyn

Få viden og redskaber til at skabe et inkluderende arbejdsmiljø, hvor I skaber stærke, innovative teams, fordi I både rummer neurotypiske og neurodivergente medarbejdere.

På kursusdagen lærer du fra Dorthe Mitens, som har speciale i ADHD og har været med til at udvikle en helhedsorienteret model til arbejdet med neurodiversitet.

Når du sidder med på kurset, får du styrket dine kompetencer gennem:

Indsigt i, hvad neurodiversitet indebærer, og hvordan det kommer til udtryk på arbejdspladsen Forståelse af individuelle styrker og udfordringer baseret på neurodivergent tænkning og erfaringer Inspiration til, hvordan små justeringer kan have en betydelig indvirkning på hele din arbejdsplads Viden om, hvorfor neurodivergente medarbejdere kan være mere sårbare over for stress, og hvordan negative spiraler kan forebygges Konkrete værktøjer til at skabe en inkluderende arbejdsplads gennem struktur, fleksibilitet og klar kommunikation

I anledning af International Autismedag har vi valgt at give 20 % rabat på lektionen ved brug af rabatkoden „Autismedag‟ (uden citationstegn). Rabatkoden gælder til den 18. april 2025 kl. 23.59.

Læs mere
Onlinekursus: Arbejdsglæde og livsglæde går hånd i hånd
Onlinekursus

Onlinekursus: Arbejdsglæde og livsglæde går hånd i hånd

Fyn, Jylland & Sjælland

Tag første skridt mod trivsel og balance – et 3-timers onlinekursus

Ønsker du mere overskud, glæde og balance i både arbejdslivet og privatlivet? Dette onlinekursus giver dig indsigt og redskaber til at skabe en hverdag med større livsglæde og mentalt overskud.

Læs mere
Low Arousal og compassion – for dig med forudgående viden og erfaring
Kursus

Low Arousal og compassion – for dig med forudgående viden og erfaring

Sjælland

Få dybere kendskab til Low Arousal i teori og praksis, og lær, hvad compassion som tilgang og metode kan bidrage med i din praksis. Kurset forudsætter, at du har kendskab til og anvender Low Arousal i praksis – det kan f.eks. være, du har taget vores digitale kursus i Low Arousal eller tilsvarende. 

Med afsæt i forskning om Low Arousal, følelser og adfærd samt compassion går vi – i selskab med cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen – et spadestik dybere for at forstå, hvordan du kan videreudvikle din praksis.  

Du får udvidet dine kompetencer gennem:  

Viden om den nyeste følelses- og arousalforskning Kendskab til hjernens behov for forudsigelighed, kroppens budget og affektive cirkel Viden om anvendelse af compassion som metode i praksis Viden om self-compassion, og om hvordan du passer på dig selv Redskaber til forebyggelse af høj arousal hos dig selv og borgerne
Læs mere