Stresshåndtering og resiliens - tag hånd om stress
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Artikel

Stresshåndtering og resiliens

Få redskaber til stresshåndtering og resiliens med IRONMiND eller bliv børne-stressvejleder. Læs mere i denne artikel om stresshåndtering.

Stresshåndtering
Stresshåndtering er vigtigere end nogensinde før! I en verden, der bliver mere og mere travl og krævende, er stress blevet en uundgåelig del af vores dagligdag. Uanset om det skyldes arbejdspres, personlige problemer eller andre faktorer, kan stress have alvorlige konsekvenser for vores mentale og fysiske sundhed. Heldigvis er der måder at håndtere stress på, og en af de mest effektive er at udvikle resiliens.

Resiliens kan defineres som evnen til at tilpasse sig og overvinde udfordringer og modgang. Det er en vigtig egenskab at have i en stressende verden, fordi det giver os mulighed for at bevare vores mentale sundhed og trivsel i svære situationer. Stresshåndtering og resiliens er derfor tæt forbundet, og der er mange måder at udvikle begge disse færdigheder på.

En af de mest effektive måder at håndtere stress på er ved at tage et stresshåndteringskursus. Disse kurser er designet til at hjælpe folk med at identificere og håndtere stresssymptomer inden de udvikler sig på en sund måde.

Stresshåndteringskursus

Et stresshåndteringskursus kan også hjælpe med at udvikle resiliens ved at lære folk at tænke på en mere positiv måde og fokusere på deres styrker og muligheder i stedet for deres begrænsninger og problemer. Dette kan hjælpe med at opbygge en følelse af kontrol og selvtillid, som er afgørende for at overvinde stress og modgang.

Udover at tage et stresshåndteringskursus er der også mange andre måder at udvikle resiliens på. En af de vigtigste er at opbygge stærke relationer og støttenetværk. At have en støttende og kærlig gruppe af venner, familie og kolleger kan hjælpe med at reducere stress og øge følelsen af ​​tilhørsforhold og samhørighed.

At have en positiv holdning og tankegang kan også være afgørende for at udvikle resiliens. At fokusere på de positive aspekter af en situation og tænke på løsninger i stedet for problemer kan hjælpe med at reducere stress og øge selvtilliden.

Endelig er motion og en sund livsstil essentielt. Regelmæssig motion kan hjælpe med at reducere stressfølelser og øge følelsen af ​​velvære og tilfredshed. En sund livsstil med en afbalanceret kost og tilstrækkelig søvn kan også hjælpe med at opbygge en stærk krop og sind.

Stresshåndtering – kursus og uddannelse

Vil du gerne gå endnu dybere med stresshåndtering og udvikle din resiliens og lære mere om, hvordan du kan opbygge en stærk og sund mental sundhed? Så er vores online-forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND noget for dig. Dette program er udviklet til at hjælpe mennesker med at opbygge modstandskraft og mental styrke.

IRONMiND-programmet er baseret på videnskabelige principper inden for mentaltræning og psykologi, og det er blevet brugt af atleter, erhvervsledere og andre højt præsterende individer til at opnå deres mål og udvikle en stærk mentalitet. Programmet indeholder en række træningsmoduler, der er designet til at hjælpe dig med at opbygge en mental modstandskraft.

Hvis du er interesseret i at hjælpe børn og unge med at håndtere stress, så kan vores certificerede børne-stressvejleder-uddannelse være noget for dig. Denne digitale uddannelse er udviklet sammen med fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard og er designet til at give dig de nødvendige redskaber og viden til at hjælpe børn og unge med at håndtere stress.

Uddannelsen består af fire digitale moduler, der inkluderer videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter det fjerde modul er der desuden fysisk supervision, hvor du vil få mulighed for at praktisere og finjustere dine nye færdigheder under vejledning af erfarne stressvejledere.

Uanset om du er interesseret i at udvikle din egen resiliens eller hjælpe andre med at håndtere stress og opbygge en sund mental tilstand, er der mange ressourcer og muligheder tilgængelige for at lære og vokse på dette område. Ved at tage ansvar for din mentale sundhed og udvikle resiliens kan du opbygge et mentalt forsvar, så når du står over for udfordringer og modgang, er du godt forberedt.

Relevante arrangementer

Bliv certificeret børne-stressvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND
Online foløb

Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND

Varighed: ca. 7 timer. Undersøgelser peger desværre igen og igen på den samme konklusion: Danskernes mentale sundhed bliver dårligere og dårligere. Så hvad gør du for at styrke dine kollegaers, medarbejderes eller dit eget mentale velvære?  

Dette online-forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND klæder dig på med viden og redskaber til at opbygge mental modstandskraft – resiliens – så det bliver nemmere at holde balancen i (arbejds)livet. 

Forløbet har en varighed på ca. 7 timer, og du får bl.a.: 

Indføring i den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag IRONMiND  Viden om, hvordan vores hjerne, sind og biologi fungerer, og hvordan det har betydning for os  Adgang til tests af den mentale form og til at finde dine topstyrker  Råd til implementering af IRONMiND-faktorene i din praksis på to planer: individ og organisation  Over 30 siders materiale til download, som du kan anvende i arbejdet med opbygning af resiliens hos organisationer, i grupper, blandt kollegaer, klienter etc. 

Se introduktionen til IRONMiND med Christian Taftenberg Jensen herunder. Du har adgang i 2 år fra købsdato. 

Læs mere
Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere
Kursus

Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere

Jylland & Sjælland

Lær at passe endnu bedre på dig selv i din ledelse – og på dine medarbejdere – gennem brug af mentaltræningsprogrammet IRONMiND, som kan bruges forebyggende eller virke helende for dig, der allerede er under pres.

På denne kursusdag opnår du:

Viden om teorien bag IRONMiND-programmet, herunder: Resiliensforskningen og betydningen af resiliens for vores psyke Studier om menneskets psykiske sundhed og udvikling, herunder viden om hvordan vi skaber trivsel og glæde, og hvad der gør, at nogle klarer sig bedre end andre Indføring i de 8 faktorer i IRONMiND, der er baseret på forskningen bag positiv psykologi Praktisk indføring i en række konkrete øvelser, der er eksemplariske i forhold til at træne egen eller gruppers resiliens

Ved tilmelding til dette kursus får du 50 % på tilkøb af det digitale forløb ”Mental sundhed – opbygning af resiliens med IRONMiND(normalpris kr. 3.495 ekskl. moms.). Det er et digitalt forløb, der kan understøtte din implementering af programmet i forhold til træning af egen og andres mentale sundhed. Tilvælges i kurven, når deltagere er indtastet. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere