Husk lige iltmasken - mental styrketræning for ledere - Seminarer
mental styrketræning
Ledelse
Kursus

Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere

Lær at passe endnu bedre på dig selv i din ledelse – og på dine medarbejdere – gennem brug af mentaltræningsprogrammet IRONMiND, som kan bruges forebyggende eller virke helende for dig, der allerede er under pres.

På denne kursusdag opnår du:

 • Viden om teorien bag IRONMiND-programmet, herunder:
  • Resiliensforskningen og betydningen af resiliens for vores psyke
  • Studier om menneskets psykiske sundhed og udvikling, herunder viden om hvordan vi skaber trivsel og glæde, og hvad der gør, at nogle klarer sig bedre end andre
 • Indføring i de 8 faktorer i IRONMiND, der er baseret på forskningen bag positiv psykologi
 • Praktisk indføring i en række konkrete øvelser, der er eksemplariske i forhold til at træne egen eller gruppers resiliens

Ved tilmelding til dette kursus får du 50 % på tilkøb af det digitale forløb ”Mental sundhed – opbygning af resiliens med IRONMiND(normalpris kr. 3.495 ekskl. moms.). Det er et digitalt forløb, der kan understøtte din implementering af programmet i forhold til træning af egen og andres mentale sundhed. Tilvælges i kurven, når deltagere er indtastet. 

Mental styrketræning for ledere

Post-corona-arbejdspukler, manglende hænder, stresssygemeldinger, overskredne vikarbudgetter - læg dertil et stigende antal ukrainske flygtninge og stigende energipriser og inflation, der lægger yderligere pres på personaleressourcer og økonomi, og du har opskriften på en hverdag for mange ledere anno 2023.  

Det forventes, som det mest naturlige i verden, at lederne sikrer, at medarbejderne løser deres kerneopgaver rettidigt og med høj kvalitet, at nedskæringer gennemføres uden nævneværdig betydning for borgerne, og at der skabes bæredygtige og ikke mindst attraktive arbejdspladser præget af høj grad af psykologisk tryghed.  

Det kræver et godt mentalt helbred – resiliens – at navigere i arbejdslivet anno 2023. Resiliens kommer imidlertid ikke af sig selv. Det skal opbygges, trænes aktivt og vedligeholdes. 

Bliver du forpustet?
De fleste af os finder det helt naturligt og forståeligt, at det anbefales, at man bruger 6-12 måneder på at træne sig op til at løbe et maraton. Og de færreste af os kunne drømme om at forsøge uden først at have trænet bare lidt.

Alligevel møder vi som ledere - først under corona og nu post-corona - ind på arbejdet til noget, der mest af alt minder om et dagligt mentalt maratonløb - vel at mærke et maratonløb, hvor målstregen hele tiden flyttes frem. Et maratonløb fyldt med udfordringer, der kræver størst mulig empati og handlekraft – hjerte og sværd - men også udsyn, indsigt, nytænkning, mod og frem for alt mentalt overskud.

Fakta er, at hjerner under så højt et pres præsterer dårligere. Vi sover dårligere, får tankemylder, glemmer detaljer, udvikler tunnelsyn, bliver hurtigt kortere for hovedet og forrået i vores syn på "forkælede" eller "svage" medarbejdere og "urimelige" borgere og pårørende.

Husk at tage din iltmaske på først

Som leder skal du være der for dine medarbejdere, og derfor er det endnu vigtigere, at du husker selv at tage iltmasken på først. Derfor får du på dette kursus en indføring i det evidensbaserede mentale styrketræningsprogram IRONMiND. Programmet kan både virke helende for dig, der allerede er under pres, men også forebyggende, hvis du ser frem mod større organisatoriske forandringsprocesser eller projekter.  

Programmet er gennemtestet og oprindeligt udviklet til det danske forsvar, men bruges i hele landet af ledere og andre, der ønsker at styrke eget eller andres mentale sundhed og trivsel. 

Udbytte - På kurset får du: 

 • Viden om teorien bag IRONMiND-programmet, herunder:
  • resiliensforskningen og betydningen af resiliens for vores psyke
  • studier om menneskets psykiske sundhed og udvikling, herunder viden om hvordan vi skaber trivsel og glæde, og hvad der gør, at nogle klarer sig bedre end andre
 • Indføring i de 8 faktorer i IRONMiND, der er baseret på forskning, som hviler på et fundament af positiv psykologi, dvs. videnskaben om menneskers trivsel
 • Praktisk indføring i en række konkrete øvelser, der er eksemplariske i forhold til at træne egen eller gruppers resiliens

 


IRONMiND-programmet er udviklet af Christian Taftenberg Jensen.

Med IRONMiND har Christian skabt et mentaltræningsprogram baseret på forskning om hjernen, psyken, kroppen og alt derimellem, som former det, vi ér, og hvordan vi agerer og reagerer.

Mentaltræning er ikke nice to, det er need to, for det er uundgåeligt, at vi som mennesker oplever udfordringer og forandringer i vores arbejds- og privatliv, som vi skal navigere i.


 

Dagens undervisere

Christian Taftenberg
Christian Taftenberg Jensen
MASTER I POSITIV PSYKOLOGI, DIPLOM I ALMEN PÆDAGOGIK OG DIDAKTIK
Christian Taftenberg Jensen har en diplomuddannelse i almen pædagogik & didaktik, diplomuddannelse i kognition og neuropsykologi samt en Master i positiv psykologi, og han er desuden certificeret i flere af Garudas værktøjer: Kompetence-, Fokus- og Fusionsprofilen. Christian er tidligere seminarielektor og befalingsmand i det danske forsvar. Han driver i dag eget konsulentfirma, hvor han yder rådgivning og kompetenceforløb inden for ledelse, pædagogik og psykologi og har bl.a. samarbejdet med Midt- og Vestjyllands politi, Vestas, Carlsberg og en stribe kommunale institutioner.
TID & STED:
Det sker:
Den 24. oktober 2022 på Scandic Roskilde (AFHOLDT)
Den 26. oktober 2022 på Scandic Bygholm Park, Horsens (AFHOLDT)
Den 17. april 2023 på Scandic Roskilde

Undervisning fra kl. 09.00-16.00.

Når du tilmeldiger dig kan du få 50% på tilkøb af det digitale forløb Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND (normal pris kr. 3.495 ekskl. moms.). Et digitalt forløb, der kan understøtte din implementering af programmet i forhold til træning af egen og andres mentale sundhed.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.080, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulige rabatter:
Maillisterabat (10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan din arbejdsplads få rabat. Læs mere her

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for yderlige rabatmuligheder.