Skriv til os på [email protected] • Tlf: 66 15 90 43
VIGTIGT – Corona-update: Din tryghed er altafgørende. Vi overholder alle gældende retningslinjer. Læs mere her.
Vælg venligst hold herunder:
Det kan føles meget udfordrende – nogle gange ligefrem utrygt – at indgå i professionelle relationer til borgere med personlighedsforstyrrelser. Sammen med psykolog, Anja Leavens, har vi derfor udviklet dette masterclass-forløb, som klæder dig godt på til at sikre et givende og trygt relationsarbejde med disse borgere.
I løbet af 4 intensive dage opnår du bl.a.:
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Mennesker med en dyssocial, narcissistisk eller emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse har afvigelser inden for blandt andet følelsesliv, impulskontrol og interpersonelle forhold, hvilket ofte skaber massive udfordringer, både for dem selv - og for de mennesker, der er omkring dem.
At arbejde relationelt med borgere/klienter, der har en personlighedsforstyrrelse kan være udfordrende at navigere i. Reaktioner der ikke er som forventet, aftaler der pludselig ikke gælder alligevel, konfliktfelter man ikke vidste fandtes mv. Det kan være vanskeligt at forstå, rumme og magte de dynamikker, der er fundamentale for borgeren/klienten med en personlighedsforstyrrelse.
Relationen medfører ofte frustrationer, højt konfliktniveau og reaktioner, der ikke er styrbare. Det forårsager, at mange professionelle på sigt oplever en massiv slitage i arbejdet og relationen – og nogle føler sig også truet eller presset i kontakten.
Seminarer.dk har derfor i samarbejde med psykolog Anja Leavens udviklet et masterclass-forløb, som giver en grundig viden om personlighedsforstyrrelser med særligt fokus på diagnoserne dyssocial, narcissistisk og emotionel ustabil (borderline). Forløbet stiller skarpt på netop relationsarbejdet og forståelsen af de forskellige aspekter, adfærd, reaktioner og måder at være i en professionel relation på. Forløbet består af 4 intensive dage, fordelt på 2 moduler af hver 2 dage.
På første modul arbejder vi grundigt med at få en diagnostisk forståelse for personlighedsforstyrrelser. Vi arbejder med dynamikker, reaktions- og handlemønstre samt personlighedsforstyrrelsernes effekt på relationer, herunder også hvordan vi som professionelle kan være en positiv faktor og arbejde med udvikling og udviklingszoner.
På baggrund af den viden vi har fra modul 1, skal vi arbejde case-baseret, så teori og praksis mødes på en meningsskabende måde. Det forventes, at deltagerne tager cases med fra egen praksis (dette aftales på modul 1). Vi fokuserer således på konkrete udviklingsmuligheder, samarbejde i relationen, forståelse, egne såvel som borgerens/klientens reaktioner og mønstre, samt egenomsorg og grænsesætninger.
Der arbejdes både med teoretisk indføring, plenumdiskussioner og casearbejde.
Du får:
Efter forløbet:
Efter forløbet har du opnået en indgående viden om diagnostikken, psykologiske dynamikker og baggrund for adfærd, samt en grundig indføring i relationsarbejdet med mennesker, der har en dyssocial, narcissistisk eller emotionel ustabil/borderline personlighedsforstyrrelse. Du har arbejdet med emnet på en sådan måde, at din viden og den opnåede erfaring kan omsættes direkte i dit videre relationsarbejde med borgeren/klienten.
Det kan have store og livslange konsekvenser at vokse op med en forælder, der har en personlighedsforstyrrelse. På dette kursus vender vi blikket mod de børn, der vokser op på denne måde, så du er rustet til at hjælpe børnene og familien endnu bedre.
Dagens underviser er specialpsykolog, Tine Wøbbe, som sikrer dig en udbytterig dag med:
Viden om emotionelt ustabile (borderline), dyssociale og narcissistiske personlighedsforstyrrelser Kendskab til personlighedsstrukturer, adfærd og psykologiske mønstre Indblik i, hvordan svære personlighedsforstyrrelser kan påvirke relationer og dynamikker i familien Viden om, hvilke konsekvenser en forælders personlighedsforstyrrelse kan have på barnets udvikling og opvækst, herunder fokus på forældreevne og betydningen af tilknytningsmønstre Inspiration til at støtte barnet og varetage forældresamarbejdet bedst muligt, herunder også et fokus på, hvordan du passer på dig selv i relationenBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Din fagprofessionelle relation til psykisk syge borgere er altafgørende! Kun gennem en ordentlig, tilpasset relation kan du nå ind til borgeren og yde den rette støtte. Med dette kursus stiller vi skarpt på netop relationen, når specialpsykolog og specialist i psykoterapi, Bjarke Rasmussen, giver dig højtkvalificeret viden om:
Sygdomsindsigt, compliance og alliance: Lovgivning, praktiske redskaber og forståelse af udfordringerne Psykosens væsen og symptomatologi: Gennemgang af psykotiske fænomener og symptomer Psykologiske nøglebegreber: Udvalgte almenpsykologiske nøglebegreber til forståelse og arbejde med psykisk syge borgere Det relationelle arbejde med svært psykisk syge borgere: Anamnese, kommunikation og alliancedannelsePå kursusdagen vil du også få mulighed for at arbejde med egne cases fra din praksishverdag.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Kom med på dette udbytterige 3-dages kursus, hvor du lærer om Low Arousal 2 (LA2) som redskab til at forebygge konflikter, vold og magtanvendelsessituationer. Du bliver undervist af Trine Uhrskov, psykolog og medudvikler af LA2, som bl.a. giver dig viden om borgerinddragelse i det voldsforebyggende arbejde og sammenhængen mellem trivsel og affektudbrud.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Opnå større viden om personlighedsforstyrrelser, når Louise Brückner Wiwe, cand.psych. og specialist i psykopatologi samt neuropsykologi, i denne digitale lektion deler ud af sin mangeårige erfaring på området.
Lektionen varer ca. 1 time og 15 minutter. Når du køber adgang til den digitale lektion, modtager du automatisk en mail med et link, som giver dig adgang til videoen. Du opnår personlig adgang til denne lektion på Seminarer.dk’s digitale platform i 12 måneder. Da adgangen er personlig, må den ikke deles med andre. Læs mere i vores FAQ.
Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms)
Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
placeholder
Moduler
Deltagere
Betalingsadresse
Godkendelse
Masterclass i personlighedsforstyrrelser