børn og unge
Univers

Børn & unge

Området for børn og unge er i konstant udvikling. Der sker nye tiltag, ændringer i lovgivningen, nye problematikker opstår m.m. Derfor skal du være opdateret på, hvad der rører sig. Hos Seminarer.dk stræber vi efter at være på forkant med de nyeste tiltag, brugbare redskaber samt den nyeste forskning.

Kurser

Gå på opdagelse blandt vores mange kurser, temadage og workshops
Nyeste
Populære
Skam, skyld og ny udsathed: unges mistrivsel i en præstationskultur
Kursus

Skam, skyld og ny udsathed: unges mistrivsel i en præstationskultur

Fyn, Jylland & Sjælland

Unges mistrivsel er et komplekst felt, og der er ikke ét enkelt svar på, hvorfor et stigende antal unge har det svært – ligesom der heller ikke er én løsning på mistrivslen.

Psykolog Maja Vain Gilbert peger dog på, at du som fagperson skal have øje for præstationskultur og de unges oplevelse af ikke at kunne leve op til den.

På dette kursus zoomer hun ind på utilstrækkelighedsfølelser og præstationskultur, og efter kurset har du nye tilgange til at skabe positiv forandring for de unge, bl.a. ved at kunne hjælpe dem med at opnå en større grad af livsmestring.

Undervejs lærer du bl.a. om:

Begrebet ”ny udsathed” og de unges forestillinger om normalitet og følelser som skyld og skam Sammenhængen mellem præstationskulturen og diagnosekulturen Hvordan du arbejder med præstationskulturen hos den enkelte unge Paradokset i at finde en balance – hvordan kan de unge følge med uden at overpræstere? Understøttelse af livsmestring
Læs mere
Diagnose eller opdragelse?
Kursus

Diagnose eller opdragelse?

Fyn & Jylland

Hvornår er et barns adfærd udtryk for en diagnose, og hvornår er den et resultat af opdragelsen? Det kan være svært at vurdere for dig som fagperson, og derfor har vi allieret os med cand.mag. og specialist i hjerneforskning Ann-Elisabeth Knudsen og psykolog Rikke Yde Tordrup.

På denne temadag sørger de for, at du får:

Viden om, hvordan du skelner mellem opvækstrelaterede problemer og neurologiske dysfunktioner Indblik i pædagogiske tiltag, der bringer barnet og børnegruppen/klassen i trivsel Kendskab til markante forældre og konkrete forslag til, hvordan du bedst møder børn, som ikke har oplevet grænser eller opdragelse Input til, hvordan du kan involvere forældrene og skabe et godt samarbejde

Lyder det som noget for dig?

Læs mere
Medfødte rusmiddelskader
Faglig Formiddag

Medfødte rusmiddelskader

Fyn

Få 3 timer med viden og inspiration, når vi byder dig inden for til Faglig Formiddag om forebyggelse, opsporing og indsatser ift. medfødte rusmiddelskader.

Ved at sidde med får du:

Viden om medfødte rusmiddelskader, senfølger og epigenetiske påvirkninger Viden om henvisningsmulighederne, når du har en konkret bekymring for senfølger af rusmidler under graviditeten. Viden om vigtigheden af korrekt rusmiddelscreening og information om barnets eller den voksnes eksponeringshistorik Inspiration til et styrket tværfagligt samarbejde, vidensdeling, opsporing og inddragelse af børn og unge med senfølger fra graviditeten

Ved det faglige ror står socialrådgiver og stifter af Fremtidens børn, Michela Wedel.

Læs mere
Neurodiversitet på arbejdspladsen – fordi alle hjerner skaber værdi
Kursus

Neurodiversitet på arbejdspladsen – fordi alle hjerner skaber værdi

Fyn

Få viden og redskaber til at skabe et inkluderende arbejdsmiljø, hvor I skaber stærke, innovative teams, fordi I både rummer neurotypiske og neurodivergente medarbejdere.

På kursusdagen lærer du fra Dorthe Mitens, som har speciale i ADHD og har været med til at udvikle en helhedsorienteret model til arbejdet med neurodiversitet.

Når du sidder med på kurset, får du styrket dine kompetencer gennem:

Indsigt i, hvad neurodiversitet indebærer, og hvordan det kommer til udtryk på arbejdspladsen Forståelse af individuelle styrker og udfordringer baseret på neurodivergent tænkning og erfaringer Inspiration til, hvordan små justeringer kan have en betydelig indvirkning på hele din arbejdsplads Viden om, hvorfor neurodivergente medarbejdere kan være mere sårbare over for stress, og hvordan negative spiraler kan forebygges Konkrete værktøjer til at skabe en inkluderende arbejdsplads gennem struktur, fleksibilitet og klar kommunikation

I anledning af International Autismedag har vi valgt at give 20 % rabat på lektionen ved brug af rabatkoden „Autismedag‟ (uden citationstegn). Rabatkoden gælder til den 18. april 2025 kl. 23.59.

Læs mere

Uddannelser

Vi udvikler altid nye uddannelser. Se et udvalg af dem her
Neuroaffektivt relationsarbejde: kroppens intelligens og selvregulering i praksis
Uddannelse

Neuroaffektivt relationsarbejde: kroppens intelligens og selvregulering i praksis

Hver dag har du dig selv med i dit relationsarbejde – du er det vigtigste arbejdsredskab. Det er derfor afgørende, at du forstår din krops signaler og passer på dig selv. Netop dét får du kompetencer til på denne uddannelse, så du kan trives i dit arbejde og sikre gode relationer til dine borgere/patienter.

Uddannelsen tager afsæt i neuroaffektiv udviklingspsykologi og har et særligt fokus på træning i embodiment.

I løbet af 6 dage får du bl.a.:

Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke nærvær, overblik og resiliens Effektive redskaber til at forebygge udbrændthed, omsorgstræthed og stress Skærpede relationskompetencer Viden om kroppens intelligens gennem begrebet embodiment Kendskab til grundfølelser som socialt kompas i arbejds- og hverdagsliv

Læs med herunder for at få mere at vide

Læs mere
Certificeret børne- og ungecoach
Uddannelse

Certificeret børne- og ungecoach

Fyn

Når børn og unge har det svært – f.eks. fordi angst har sat kløerne i dem og deres hverdag – kan det være utrolig gavnligt for dem at benytte metakognitive øvelser.

Med uddannelsen til Certificeret metakognitiv børne- og ungecoach bliver du klædt på til at hjælpe børn vha. metoder fra metakognitiv terapi (MCT), som er en del af den 3. bølge af kognitiv terapi.

Som deltager på uddannelsen får du en stærk forståelse af, hvordan metakognitive samtaler kan afholdes, og hvordan metakognitive øvelser kan bruges hensigtsmæssigt og effektivt i arbejdet med børn og unge.

Læs mere
Sindets medfødte sundhed: De Tre Principper
Uddannelse

Sindets medfødte sundhed: De Tre Principper

Er du klar til at finde en dybere indre ro og slippe gamle mønstre, der holder dig tilbage? På uddannelsen i “De Tre Principper” lærer du at navigere bevidst i dine tanker og følelser, så du kan opleve livet med større klarhed og mindre stress.

Gennem fem inspirerende weekender med fokus på selvindsigt og fællesskab, vil du opdage en helt ny måde at forstå dig selv og verden på. Uddannelsen kombinerer selvudvikling og praktisk viden, så du kan bruge principperne både privat og professionelt.

På forløbet får du blandt andet:

En dybere forståelse af, hvordan tanke, bevidsthed og livskraft skaber din oplevelse af livet. Viden om, hvordan du kan lytte til dit nervesystem og slippe forvrængede tanker. Inspiration til at fremme mental trivsel og indre ro – hos dig selv og andre.

Tag med på en uddannelse, der forandrer, styrker og inspirerer! Læs mere om uddannelsen herunder.

Læs mere
Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst
Uddannelse

Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst

Fyn, Jylland & Sjælland

Arbejder du med børn, unge eller voksne, der har en udviklingsforstyrrelse? Så bliv Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst.

Med dette kursusforløb opnår du bl.a.:

Teoretiske og praktiske kompetencer til at differentiere forskellige sensoriske udtryk fra hinanden Konkrete metoder og redskaber til at undersøge den sensoriske forståelse Konkrete metoder og redskaber til at undersøge nervesystemets aktivitetsgrad og amygadala-sensitivitet Kompetencer til at tilrettelægge relevant og bæredygtig pædagogisk intervention i pædagogisk kontekst med udgangspunkt i den enkeltes sensoriske behov, samt til at evaluere interventionens effekt og justere tiltag Konkrete praktiske øvelser til at understøtte interventionens sigte

Din underviser er fysioterapeut Oliver Laage.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere

E-læring

Se mulighederne for e-læring her
Autisme og neurofysiologi – med fysioterapeut Pernille Thomsen
E-læring

Autisme og neurofysiologi – med fysioterapeut Pernille Thomsen

Varighed: 40 minutter. Se denne digitale lektion med fysioterapeut Pernille Thomsen, hvor hun stiller skarpt på autisme set fra et neurofysiologisk perspektiv. 

Du har mulighed for at downloade lektionens slides.

Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms)

Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes. Du har adgang til den digitale lektion i 1 år fra købsdato.

I anledning af International Autismedag har vi valgt at give 20 % rabat på lektionen ved brug af rabatkoden “Autismedag” (uden citationstegn). Rabatkoden gælder til den 18. april 2025 kl. 23.59.

Læs mere
Certificeret vejleder i digital sundhed
Digital uddannelse

Certificeret vejleder i digital sundhed

Varighed: +25 timer. For første gang kan du få samlet viden om, hvad teknologien gør ved os mennesker – og især vores børn og unge – og blive uddannet certificeret vejleder i digital sundhed for børn og unge.

Uddannelsen er en digital certificeringsuddannelse med Danmarks førende eksperter på området: Imran RashidMarie Brixtofte og David Madsen.

Med uddannelsen får du viden og redskaber, der bl.a. gør dig i stand til at:

Forstå digitale teknologiers biologiske, psykologiske og relationelle påvirkning Hjælpe børn og unge med at skabe hensigtsmæssige skærmvaner Vejlede i hensigtsmæssig brug af digitale teknologier på tværs af børn og unges livsarenaer

Vi fejrer lanceringen af hele uddannelsen med 50% lanceringsrabat frem til den 30. april 2025 kl. 12.00. Normalpris 9.995 DKK ekskl. moms – med lanceringsrabatten er prisen 4.997 DKK ekskl. moms.

Læs mere
Mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne
E-læring

Mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne

Varighed: 4 timer. Dette praksisnære digitale kursus giver dig viden om mentalisering og mentaliseringsbaseret behandling samt helt konkrete kompetencer og værktøjer til at anvende mentalisering i praksis og at udvikle mentaliseringsevnen hos børn, unge og voksne – herunder specifik viden om mentalisering og autisme og mentaliseringsbaserede metoder særligt målrettet mennesker med autisme.

E-læringskurset er udviklet i tæt samarbejde med Janne Østergaard Hagelquist & Nadjia Tamechmecht fra Center for Mentalisering og består af to moduler:

Modul 1: Om mentalisering m/Janne Østergaard Hagelquist Modul 2: Autisme og mentalisering m/Nadjia Tamechmecht

Kurset kombinerer teori med praksis – og hele kurset bindes sammen via konkrete cases og praksiseksempler samt refleksionsøvelser. E-læringskurset indeholder også konkrete mentaliseringsværktøjer, som gør dig i stand til at anvende mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne direkte i din dagligdag.

Læs mere
ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD
Digital uddannelse

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD

Varighed: 30+ timer. På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:

ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af specialiseringsmodulerne (børn og unge og/eller voksne), overbygningsmodulet og bestået den afsluttende test.

Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.

Læs mere

Artikler

Nyeste
Populære
“Da Sorg blev min ven” – boganmeldelse

“Da Sorg blev min ven” – boganmeldelse

Læs her en anmeldelse af Elizabeth Grays bog "Da Sorg blev min ven", som bl.a. henvender sig til børn i sorg.

Smølfespark, stress & søheste: Stress sidder i kroppen, så den skal med i ligningen, når børn & unge mistrives

Smølfespark, stress & søheste: Stress sidder i kroppen, så den skal med i ligningen, når børn & unge mistrives

Børn og unges trivsel har desværre været nedadgående i de sidste mange år. Hvorfor er der ikke et entydigt svar på, ligesom der ikke findes ét svar på, hvordan de igen får det godt. Fysioterapeut Pernille Thomsen oplever dog, at kroppen ofte får alt for lidt fokus i arbejdet med at styrke børn og unges trivsel. Her slår hun derfor et slag for det arbejde og fortæller om stress, nervesystemet og behandlingstilgangen ”Søhestemad”.

Dina & Amanda er med til at lægge kimen til psykologisk tryghed på deres arbejdsplads

Dina & Amanda er med til at lægge kimen til psykologisk tryghed på deres arbejdsplads

Dina Milword Lorentzen og Amanda Dahl Mathiesen er administrative medarbejdere i Center for Børn, Unge og Familier i Faxe Kommune – og i 2023 blev de uddannet certificerede practitioners i The Fearless Organization Scan og skal nu stå for at facilitere arbejdet med psykologisk tryghed i organisationen. Læs her om deres oplevelse med uddannelsesforløbet, og hvordan arbejdet med psykologisk tryghed er blevet modtaget af deres kollegaer.

Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

I denne artikel udforsker vi sansemodulerende teknikker, essentielle for at hjælpe personer med psykiske lidelser, autisme, ADHD, eller demens. Vi giver indblik i ergoterapeut Charlotte Andersens metoder til at bearbejde sanseindtryk og fremme trivsel. Lær om nervesystemets stressreaktioner og teknikker til selvregulering.

Hvad er kimen til forråelse – og hvordan undgår vi den?

Hvad er kimen til forråelse – og hvordan undgår vi den?

Når gode mennesker handler dårligt – f.eks. inden for relations- og omsorgsarbejde – kan det bunde i forråelse: en lumsk følelse, der kan få os til at smide det moralske kompas ud ad vinduet, og som både skal og kan bekæmpes. I denne artikel dykker vi ned i, hvad forråelse er for en størrelse, og hvordan den kan forebygges og håndteres.

Relationsarbejde – “Mellem empati og udmattelse” undgå omsorgstræthed i dit arbejde

Relationsarbejde – “Mellem empati og udmattelse” undgå omsorgstræthed i dit arbejde

Gå i dybden med relationsarbejde og dets uundværlige rolle i samfundet, samt de skjulte udfordringer, der kan føre til omsorgstræthed. Læs videre og få indsigt i, hvordan du kan styrke relationsarbejdet, samtidig med at du beskytter dig selv mod omsorgstræthed og udbrændthed.

Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Hvad er embodiment? Og hvordan kan tilgangen hjælpe til at forebygge og håndtere omsorgstræthed? Det forklarer psykoterapeut Maja Pålsson i denne lille artikel.

Behandling af ADHD – Lær om mulige ADHD behandlinger fra Dr. Russell Barkley

Behandling af ADHD – Lær om mulige ADHD behandlinger fra Dr. Russell Barkley

Behandling af ADHD er mere end bare medicin; det er en rejse mod forståelse, accept og korrekt intervention. I denne artikel vil du lære om ADHD's mange facetter, dets indvirkning på forskellige aldersgrupper, og hvordan tidlig og skræddersyet ADHD behandling kan gøre en verden til forskel. Med indsigt fra den førende ekspert, Dr. Russell Barkley, vil du blive bedre rustet til at forstå, støtte og hjælpe borgere med ADHD.

ADHD hos piger: Se bag om adfærden og opdag de mere subtile symptomer

ADHD hos piger: Se bag om adfærden og opdag de mere subtile symptomer

ADHD, en almindeligt diagnosticeret neurobiologisk forstyrrelse, har længe været forbundet med forestillinger om urolige drenge. Men hvad sker der, når symptomerne ikke er så tydelige? I denne artikel dykker vi ned i hvordan ADHD præsenterer sig hos piger, fra subtile symptomer til de unikke sociale og akademiske udfordringer de står overfor. Ved at forstå disse kønsspecifikke nuancer kan vi tage skridt mod en mere præcis diagnose og effektive interventionsstrategier. Læs videre for at opdage den ofte oversete verden af piger med ADHD.