Neuropædagogiske tilgange kan minimere vredesudbrud, konflikter og destruktiv adfærd
Nogle borgere kan være ramt af en dysfunktion i hjernen, som gør, at de udviser agiteret adfærd i form af pludselige vredesudbrud, skæld ud, “kort lunte”, manglende emotionel kontrol og fysisk uro. Adfærden skaber angst og konflikter i samværet med andre, og det stiller store krav til personalet. For hvordan hjælper vi disse borgere, før de når at blive eksplosive, rastløse eller selvskadende i deres adfærd?
Agiteret adfærd hænger ofte direkte sammen med dysfunktioner i hjernen og er ikke bevidste negative handlinger. Derfor er det vigtigt at have viden om, hvilke områder i hjernen der er skadet eller skyldes manglende udvikling/stimulering – samt hvordan dette påvirker borgerens personlighed og adfærd.
I neuropædagogik tænker vi kognitionspsykologisk, “bagom” adfærden, og prøver på at forstå det, som borgeren forstår/oplever. Vi sætter os grundigt ind i både diagnose, sygdomsforløb, personlighed – men også borgerens levede liv. Når først vi går “bagom” adfærden og lærer personen at kende, kan der være en anden logik i måden at tænke og handle på.
Denne viden giver mulighed for at vi bedre kan ”rumme” borgeren, og at vi kan være langt mere på forkant med den agiterede adfærd – herunder udarbejde konkrete strategier, der tager udgangspunkt i den enkelte borgers funktionsniveau.
Indhold på dagen
På denne kursusdag sætter de to neuro-specialister Bente Juul og Susanne Bommelund fokus på, hvordan agiteret adfærd hænger direkte sammen med dysfunktioner i hjernen.
Du får et grundlæggende kendskab til den neuropædagogiske tankegang, og du bliver introduceret til neuropædagogiske redskaber.
Målgruppe
Kurset er primært målrettet dig, som dagligt er i kontakt med borgere med demens, udviklingshæmning eller en senhjerneskade. Det kan være, at du arbejder som pædagog, pædagogisk assistent, socialpædagog, social- og sundhedsassistent eller hjælper, kontaktperson eller hjemmevejleder.
Dit udbytte af dagen
Dagens undervisere
Susanne Bommelund, Fysioterapeut, SD i formidling og klinisk uddannelse, certificeret Leadership coach mm. Susanne Bommelund er ansat som konsulent og VISO specialist i Hjernerådgivningen Fyn og har mere end 18 års praktisk erfaring, herunder rådgivning og undervisning af fagpersonale omkring mennesker med dysfunktioner i hjernen.
Bente Juul, Neuropædagog, PD psyk, Certificeret leadership coach mm. Bente Juul er ansat som konsulent og VISO specialist i Hjernerådgivningen Fyn og har mere end 28 års praktisk erfaring, herunder rådgivning og undervisning af fagpersonale omkring mennesker med dysfunktioner i hjernen.
Sagt om underviserne:
Fantastisk engagerede oplægsholdere. Fagligt velfunderet – teori og praksis. Meget givende!
Spændende og nærværende undervisere.
Praksis og teori har været tilpas blandet. Jeg har lært nyt i dag. Tak for det. Super gode undervisere!
Hjemtagelse: I har også mulighed for at bestille kurset som en hjemtagelse, så hele organisationen får glæde af undervisningen. Kontakt venligst Seminarer.dk for nærmere info.
Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->
Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.
Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Se status for din arbejdsplads – klik her
Deltagerbevis
Du får deltagerbevis på dagen.