Artikel

Medfødte alkoholskader – Kursusdag med Connie Nissen & Helle Kjærgård

Skab trivsel for børn & unge med medfødte alkoholskader  Den 1. februar 2021 i Kolding og den 5. marts 2021 i Hvidovre kan du opleve en givende kursusdag, hvor ergoterapeut, Connie Nissen, og børneneuropsykolog, Helle Kjærgård, giver dig kompetencer til at skabe trivsel for børn og unge med medfødte alkoholskader.   Med Connie Nissen og Helle Kjærgård ved roret er du sikret en […]

Alkoholskader
Skab trivsel for børn & unge med medfødte alkoholskader 

Den 1. februar 2021 i Kolding og den 5. marts 2021 i Hvidovre kan du opleve en givende kursusdag, hvor ergoterapeut, Connie Nissen, og børneneuropsykolog, Helle Kjærgårdgiver dig kompetencer til at skabe trivsel for børn og unge med medfødte alkoholskader.  

Med Connie Nissen og Helle Kjærgård ved roret er du sikret en dag med højtkvalificeret viden, når de trækker på deres mangeårige erfaring på området.  

Connie Nissen har siden 1990 arbejdet med børn, der oplever sensoriske og motoriske udfordringer, ligesom hun er certificeret Theraplay-terapeut. Helle Kjærgård har mere end 30 års erfaring med børn og unge med særlige vanskeligheder og arbejder i dag som konsulent på Vejlefjord Børneneurocenter.  

På denne kursusdag vil de bl.a. bidrage med indgående viden om: 

  • Alkohols påvirkning af fostret 
  • FAS og FASD – de diagnostiske kategorier 
  • Konsekvenser for den kognitive udvikling, herunder ligheder med bl.a. ADHD og autisme 
  • Hvad du som fagperson kan gøre 
  • Sanseintegration og børnenes lave sensoriske tolerancetærskler 
  • Arousal-regulering 
  • Neurologien som grundlag for det pædagogiske arbejde med disse børn 

Sæt kryds i kalenderen, og tilmeld dig den interessante kursusdag allerede nu!  

Relevante arrangementer

Giv børn og unge med medfødte alkoholskader de bedst mulige udviklingsbetingelser
Kursus

Giv børn og unge med medfødte alkoholskader de bedst mulige udviklingsbetingelser

Jylland & Sjælland

Møder du i dit arbejde børn med medfødte alkoholskader? Så har vi et kursus, der klæder dig godt på til at kunne møde og støtte børnene, så de får de bedst mulige livsbetingelser.

På kurset bliver du undervist af børnepsykolog, Helle Kjærgård, og ergoterapeut, Connie Nissen, og de giver dig bl.a. indgående viden om:

Hvordan alkohol påvirker fostret Det nyfødte barn og dets sanser Konsekvenser ift. den kognitive udvikling, herunder ligheder med autisme og ADHD Miljøets betydning for udviklingen og vigtigheden af stabile ydre omgivelser Sanseintegration Neurologien som grundlag for det pædagogiske arbejde

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Må jeg få din opmærksomhed? – Få redskaber til at skabe bedre fokus hos børn og unge
Kursus

Må jeg få din opmærksomhed? – Få redskaber til at skabe bedre fokus hos børn og unge

Fyn

Oplever du børn og unge, der har svært ved at holde fokus, lytte eller gennemføre opgaver? Og vil du have viden og redskaber til at forstå, hvornår der er tale om en almindelig forstyrrelse af opmærksomheden kontra en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse som f.eks. ADHD/ADD?

Så kom med på dette praksisnære kursus, hvor du bliver klædt på med:

En grundlæggende forståelse af opmærksomhed som kognitiv funktion Redskaber til at undersøge, hvad der kan forstyrre opmærksomheden – og hvordan en sådan forstyrrelse kan komme til udtryk Inspiration til at genetablere kontrollen over opmærksomheden Indblik i den svære skelnen mellem den hyppigt forstyrrede opmærksomhed og en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse/diagnose Viden om, hvem du rækker ud til – og hvornår det er relevant at overveje behov for yderligere hjælp

Dagen igennem kommer du i skarpt selskab med speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Tine Skipper Vesterby.

Læs mere
Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation
Kursus

Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation

Fyn

– Et 3-dages kursus i patientsikkerhed, dokumentation og ansvar

På sociale bo- og opholdssteder er korrekt medicinhåndtering og præcis sundhedsfaglig dokumentation afgørende for beboernes sikkerhed og trivsel.

Dette 3-dages kursus er målrettet dig, der arbejder under sundhedsloven på et behandlingsregistreret tilbud, og som ønsker et solidt fagligt fundament til at håndtere dine opgaver professionelt.

Læs mere
MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?
Kursus

MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?

Fyn

At hjælpe udsatte borgere med at skabe positive forandringer i deres liv kræver tårnhøj faglighed, vedholdenhed og engagement. Kom derfor med på dette kursusforløb med Rolf Eggert og Heidi Achen, hvor du bliver præsenteret for ‘MønsterBryder Metoden’, som er en konkret model til at forstå og arbejde med kommende mønsterbrydere.

I løbet af kursets 2 dage får du:

En teoretisk og praktisk model til at forstå, strukturere og hjælpe udsatte borgere til reel udvikling  Viden om og årsager til udsathed, herunder mønsterbryderteorien The Hero’s Journey som en model til at forstå mønsterbruddets faser  Viden om, hvordan du i praksis understøtter mønsterbruddet med afsæt i borgerens samlede livssituation   Viden om traumers betydning for et menneskes følelser, handlinger og udfordringer – og dine egne reaktioner i mødet med borgeren  Inspiration til et fælles fagligt fundament på arbejdspladsen 
Læs mere