Styrk samskabelsen – Når borgeren får medansvar

Styrk samskabelsen – Når borgeren får medansvar

Med udgangspunkt i teori, praksis og konkrete cases får du indblik i, hvordan du kommer i gang med at implementere samskabelse, i din organisation.
Der er en ny velfærd på vej. En velfærd der er mere i harmoni med borgeren og som indbyder til at vi skaber tingene sammen med borgeren, i stedet for til borgeren.

Samskabelse kan ses som det redskab, der kan bringe vores organisation til et nyt udviklingsstadie, for vores velfærd rykker sig for alvor, når vi tør udforske de områder, vi sammen med borgere, pårørende, frivillige eller virksomheder kan skabe sammen.

Vi møder allerede samskabelse mange steder i det offentlige, når velfærd og inddragelse tager ny form. For eksempel når beboere på opholdssteder får medansvar for deres egen hverdag ved at blive inddraget i jobsamtaler af personale, når frivilliggrupper tager børn med på museum i samarbejde med det lokale bibliotek, når erfarne unge hjælper nye unge i ungegruppen, eller når unge får medansvar for driften af det lokale ungdomshus.

Indhold

På denne dag får du indblik i baggrunden for, hvorfor samskabelse er blevet et must i det kommunale ledelsesrum.

Vi kigger på hvordan du kan tænke samskabelse som styringsparadigme, og hvilke styrker og svagheder, vi møder ved at arbejde med samskabelse som en del af vores organisation.

Med udgangspunkt i konkrete cases får du indblik i, hvordan du kommer i gang med at implementere samskabelse, i din organisation.

Måske arbejder du allerede med samskabelse, men mangler styringsstrategier og værktøjer til at målrette indsatsen og arbejde mere strategisk? Måske du også er bevidst om, at vi i langt højere må gentænke partnerskaber, så det bliver en fast del af den service vi leverer? Men det kan nogså være at du bare savner inspiration til at komme igang og give en del af ansvaret til borgerne.

I alle fald, så er der virkelig noget at komme og hente på denne dag, hvis du interesserer dig for fremtidens offentlige system.

Udbytte

Dagen består af en god blanding teori og praksis og du får bl.a.:

Dagens undervisere

For at du får mest muligt ud af dagen har vi samlet to af landets førende eksperter indenfor samskabelse:

Leon Lerborg, magister i filosofi og statskundskab. Han har beskæftiget sig med styring og ledelse inden for den offentlige sektor i næsten 30 år. Som embedsmand i Finansministeriet, rådgiver, direktør for en innovationsenhed og underviser på toplederuddannelser. Han har desuden undervist som adjunkt og ekstern lektor ved CBS, KU, SDU, AU og Forsvarsakademiet.

Han har skrevet en lang række bøger, artikler, kronikker m.v. og er aktiv bidragsyder til diskussioner om den offentlige sektor. Til daglig er han forsker ved CBS, ejer af Institut for Offentlig Styring og en hyppig anvendt foredragsholder om ledelse og styring.

Leon Lerborg giver dig bl.a. svar på:

Læs Leon Lerborgs blogindlæg – “Samskabelse” – hvor han bl.a. diskuterer begrebet – klik her->

Nis Grønager Madsen, forfatter, foredragsholder og selvstændig konsulent. Med en fortid som kommunal leder og udviklingskonsulent har Nis Grønager Madsen et indgående kendskab til kommunernes vilkår og udfordringer.

Nis Grønager Madsen har et særligt fokus på samskabelse, og har gennem bogen “Plads til deltagelse – en introduktion til kommunal samskabelse” givet inspiration til mange offentlige og private organisationer til at fokusere mere på samskabelse.

Nis Grønager Madsen har en mere praktisk tilgang og giver dig:

Med samskabelse kan vi finde nye veje til at forny, udfordre og styrke vores velfærdstilbud ved at samle vores fælles ressourcer – Hør Nis G. Madsen forklare hvorfor herunder.

Nis G. Madsen forklarer, hvorfor samskabelse er en vigtig og oplagt del af den moderne offentlige sektor.

Tilmeld dig denne spændende dag om fremtidens velfærd øverst på siden.

Eksempler til inspiration

Træning af KOL patienter – Skabt sammen med patienter og interesseorganisationer.  
Et eksempel på samskabelse mellem det offentlige, patienter og interesseorganisation, er træning af KOL patienter. Ved at lade tidligere KOL patienter støtte, træne og hjælpe de nuværende patienter fik de skabt nogle bedre forløb og resultater, fordi det var nemt for den tidligere KOL patient at sætte sig ind i de udfordringer, der opstår i forbindelse med sygdommen.

Patienterne fik samtidig større kontinuitet i træningen, fordi de kom afsted, også selvom sofaen kaldte. På den måde fik trænere, patienter og det offentlige løst en opgave, med stor succes.

Indlæg dig selv på psykiatrisk afdeling – Skabt med borgeren
Et andet eksempel finder vi på psykiatrisk afdeling på Odense Universitetshospital. Her kan patienter, der er tilknyttet afdelingen, selv indlægge sig kortvarigt, når de føler, der er brug for det.

Det giver tryghed for patienterne, og medfører ofte, at patienten siger til, inden en eventuel krise spidser til og kan føre til eksempelvis tvangsindlæggelse.

Få mere inspiration
På dagen vil Nis G. Madsen komme med mere inspiration til, hvordan I kan se på Jeres opgaver, gennem samskabelsens briller.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.529,- for kunder på vores mailliste og 2.810,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten er knyttet til jeres EAN-nummer (for arbejdspladser uden EAN-nummer: CVR-nummer). Se hvor stor rabat I kan opnå – klik her ->