Diagnosekultur - Temadag med Svend Brinkmann - Seminarer
Diagnosekultur – Temadag med Svend Brinkmann

Diagnosekultur – Temadag med Svend Brinkmann

Temadag om diagnoser og diagnosekultur med Svend Brinkmann. Han sætter fokus på diagnosekulturens konsekvenser for skole, arbejdsliv, familie og det sociale system. For det er ikke uden konsekvens, at antallet af psykiatriske diagnoser stiger.

Denne temadag er afholdt, men vi har en ny og aktuel temadag med Svend Brinkmann – Læs mere – klik her ->

—————————————-

Diagnose som behandling eller problem?

Ifølge professor i psykologi Svend Brinkmann lever vi i en diagnosekultur, hvor vi ser en stigning i antallet af danskere, der får en psykiatrisk diagnose – og det er der primært to srisici ved . Hør Svend Brinkmann forklare i videoen herunder

Kan det virkelig passe, at op til 25 procent af den danske befolkning opfylder kriterierne for mindst én psykiatrisk diagnose? Hvad sker der egentlig med de mennesker, som får en diagnose – giver vi dem mulighed for at ændre deres liv, eller fastholder vi dem i en problematisk position? Skal et barn nødvendigvis have ADHD for at få pædagogisk støtte? Og hvad betyder det for diagnosticeringsprocessen, at bl.a. pædagoger og socialrådgivere er afhængige af en bestemt diagnose for at kunne give borgeren den støtte og hjælp, der er brug for?

Psykiatriske diagnoser giver ikke bare økonomisk og praktisk hjælp, de giver adgang til et fællesskab, de legitimerer følelser og adfærd overfor samfundet, og de skaber identitet.

Diagnosekulturen bliver også kaldt den usynlige revolution, netop fordi den ubemærket har fået lov til at tage patent på den måde, vi forstår og taler om menneskelige lidelser og livsvilkår på.

Temadag om diagnosekultur – med Svend Brinkmann

På temadagen Diagnosekultur sætter Svend Brinkmann fokus på denne tendens. Svend Brinkmann gør det usynlige synligt og retter projektørlyset på diagnosekulturens konsekvenser for skole, arbejdsliv, familie og det sociale system. For det er ikke uden konsekvens, at antallet af psykiatriske diagnoser stiger.

Svend Brinkmann kommer bl.a. ind på:

Kender du Svend Brinkmann?

Svend Brinkmann er PhD, professor i psykologi på Aalborg Universitet og tidligere professor II ved institut for pædagogik på universitetet i Bergen, Norge. Og så er han en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholder, fordi han mestrer kunsten at formidle stof med stor faglig tyngde på en humoristisk og tilgængelig måde. I 2015 modtog han DR’s formidlingspris Rosenkjærprisen.

I sin forskning bevæger Svend Brinkmann sig mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse. Hvor han stiller skarpt på tidens tendens til at bruge diagnoser til at definere menneskelige lidelser og afvigelser.

Til dagligt leder han forskningsprojektet Diagnostic Culture, der undersøger den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser i de vestlige samfund.

Svend Brinkmann står bag flere populære bøger blandt andet bestselleren Stå fast: Et opgør med tidens udviklingstvang (2014), Nye perspektiver på stress (2013) og Diagnoser – perspektiver, kritik og diskussion (2015).

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.529,- for kunder på vores mailliste og 2.810,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten er knyttet til jeres EAN-nummer (for arbejdspladser uden EAN-nummer: CVR-nummer). Klik her og se, hvor stor rabat I kan opnå ->