400x292px_Angsthosbornehaveborn

Angst hos børnehavebørn – Særligt sensitiv eller særligt udfordret?

Som fagprofessionel i arbejdet med førskolebørn kan du forebygge, at ængstelighed hos det lille barn udvikler sig til en tilstand, der spænder ben for barnets udvikling. Men hvordan tilgår du de børn, der er ængstelige eller lider af angst? Find ud af det på dette kursus!
Angst hos børnehavebørn – Særligt sensitiv eller særligt udfordret?

Angst og bekymring er en naturlig del af det at være barn. Men for nogle børn bliver bekymringerne så store, at det bliver livsindskrænkende for barnet. Det anslås, at op imod hvert 10. barn oplever eller har oplevet angst i et omfang, der er problematisk.

Som fagprofessionel i arbejdet med 3-6 årige børn kan du forebygge, at ængstelighed hos det lille barn udvikler sig til en tilstand, der spænder ben for barnets udvikling. Men hvordan tilgår du de børn, der er ængstelige eller lider af angst?

Det giver denne kursusdag dig svaret på og redskaber til. Om formiddagen beriger cand.psych. aut., specialist og supervisor i børneneuropsykologi, Käte From, dig med viden om de forskellige former for angst, hvormed du bliver i stand til at skelne mellem ængstelighed og reel angst.

Med sin ekspertviden giver Käte From dig ydermere inspiration til, hvordan du som fagprofessionel kan gå imod angsten sammen med barnet frem for at gå med angsten og ikke mindst, hvordan du kan hjælpe forældrene til at øve barnet i at være modig og at turde. Angst kan i mange tilfælde forebygges med den rette indsats.

Angst bliver til tider forvekslet med begrebet sensitivitet, og det kan være en udfordring at skelne mellem de to tilstande.

Derfor stiller cand.psych. aut., specialist og supervisor i psykoterapi, Marie Tolstrup, om eftermiddagen skarpt på begrebet særligt sensitiv. Særligt sensitiv er blevet et populært begreb, som mange forældre såvel som fagprofessionelle har taget til sig. Begrebet bliver ofte brugt til at beskrive følsomme børn, der reagerer kraftigt på ydre såvel som indre stimuli. Marie Tolstrup giver dig et indblik i, hvordan det kan påvirke barnet at blive behandlet som særligt sensitiv, da de til begrebet tilknyttede retningslinjer kan komme til at gøre mere skade end gavn. Marie Tolstrup giver dig færdigheder i, hvordan du som fagprofessionel skal forholde dig til dette begreb, og hvordan du møder forældre, der benytter sig af begrebet til at beskrive deres barns udfordringer? Derudover kommer vi ind på, hvordan begrebet kan dække over psykiatriske lidelser udover angst såsom ADHD og autisme. Du får redskaber til, hvordan du yder rådgivning i denne henseende.

Dagens indhold

På denne kursusdag opnår du færdigheder i:

Derudover får du viden om de psykologiske behandlingsmetoder, når angsten bliver behandlingskrævende samt hvordan autisme, ADHD og angst kan ligne en særlig sensitivitet.

Dagens eksperter

Kate-From KÄTE FROM, cand.psych., autoriseret psykolog, specialist og supervisor i klinisk børneneuropsykologi og tidligere ekstern lektor på Københavns Universitet. Käte From er privatpraktiserende psykolog og beskæftiger sig med undersøgelse, rådgivning, supervision og undervisning. Desuden arbejder hun terapeutisk med børn, unge og deres forældre. Hun er medforfatter til en række bøger i serien Psykologi for børn og til Eksekutive funktioner hos børn og unge (2015) samt forfatter til Den sårbare hjerne (2018).

Læs interview med Käte From: Man skal ikke gå med barnets angst

MARIE TOLSTRUP, cand.psych., autoriseret psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi, og ekstern lektor på Københavns Universitet, hvor hun bl.a. underviser i affektive lidelser og OCD hos børn. Marie Tolstrup har tidligere arbejdet inden for bl.a. skoleområdet, såvel som i børne- og ungdomspsykiatrien, og har været tilknyttet forskningsprojekter omhandlende angst hos børn og unge. Marie Tolstrup har specialiseret sig i udredning og behandling af angstlidelser og OCD hos børn og unge. Hun er privatpraktiserende psykolog og medforfatter til en række artikler, såvel som bogen Særligt sensitiv – eller særligt udfordret? (2016).

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10 %, hvis I er guldkunder. 5 % hvis I er sølvkunder.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen