Webgrafik_Giv stemmerne mening
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Kursus

Stemmehøring: Giv stemmerne mening

Med dette interessante kursus opnår du bl.a. indsigt i teorien bag stemmehøring, introduktion til Maastricht-interviewet og viden om, hvordan du hjælper borgere med at håndtere og acceptere stemmerne. Du bliver undervist af Trevor Eyles, som i 20 år har arbejdet i socialpsykiatrien i Aarhus, bl.a. med at facilitere stemmehørergrupper. Desuden fortæller Michael Cidlik sin inspirerende historie om livet som stemmehører.

Slide
Tidligere deltager på "Stemmehøring: Giv stemmen mening":

""Det har været helt igennem lærerigt med viden jeg kan bruge i mit arbejde.""

Slide
Tidligere deltager på "Stemmehøring: Giv stemmen mening":

"Michaels fortælling var medrivende og gav forståelse for synernes og stemmernes invaliderende kraft."

Slide
Tidligere deltager på "Stemmehøring: Giv stemmen mening":

"Super lærerig og spændende dag, meget relevant og bedre end forventet."

Slide
Tidligere deltager på "Stemmehøring: Giv stemmen mening":

"Meget interessant emne og godt samspil mellem underviser og stemmehører."

previous arrow
next arrow

Få indsigt i teorien bag stemmehøring

Når vi taler om det at høre stemmer, så forbindes det ofte med psykiske diagnoser som skizofreni, bipolar lidelse, hashpsykose og PTSD. Stemmer optræder dog også hos mennesker, som ikke har en diagnose. Stemmerne kan opstå som følge af en hændelse tidligere i livet, f.eks. mobning i barndommen, fysisk eller psykisk terror eller overgreb. Men hvorfor optræder stemmerne lige pludselig, hvad vil de fortælle stemmehøreren, og kan borgeren lære noget af dem?

Uanset, om borgeren har en diagnose eller ej, så er stemmerne altoverskyggende for personens hverdag. Det kræver mod at fortælle om stemmerne, men du kan hjælpe borgeren med at håndtere stemmerne, acceptere dem og finde frem til meningen med dem. Det fjerner ikke stemmerne, med det kan være med til at gøre stemmerne mindre dominerende i borgerens hverdag.

Teorien bag stemmehøring - dagens indhold

På denne temadag bliver du introduceret for teorien om stemmernes oprindelse. Du får et indblik i, hvordan det er at høre stemmer, og vi ser på, hvordan stemmerne optræder. Hvorfor er nogen stemmer positive, mens andre er udfordret af instruktive/aggressive stemmer? Vi belyser de historiske og kulturelle forskelle og undersøger individuelle karakteristika.

Derudover fortæller en stemmehører om sine oplevelser med stemmerne og giver et indblik i et liv med stemmer. Du får derfor en unik mulighed for at stille spørgsmål ind til det at høre stemmer.

På dagen får du viden om:

  • Teorien bag det at høre stemmer
  • Hvad siger forskningen på området - hvad har den lært os om vores tilgang til borgernes stemmer?
  • Introduktion til Maastricht-interviewet
  • Samarbejdet mellem borger og professionel, herunder hvordan du bedst hjælper borgeren med at håndtere stemmerne, hvordan du kan afmystificere stemmerne og skabe mod hos borgeren til at lytte til stemmerne

Derudover får du viden om Aarhus-modellen, som indeholder:

  • Gruppeforløb: Evidensen bag, hvorfor det er succesfuldt at bruge gruppeforløb i arbejdet med stemmehørere
  • Maastricht-interviewet: Indsigt i, hvordan du bruger Maastricht-interviewet som redskab til at kortlægge hele oplevelsen af at høre stemmer, herunder syner, lyde, følelser og kropsfornemmelser
  • Individuelle afklarende samtaler: Er med til at afklare den usikkerhed, som stemmehørere kan føle i starten, og hjælper dem til accept af stemmerne

Dagens underviser

Trevor Eyles
Trevor Eyles
UDDANNET PSYKIATRISK SYGEPLEJERSKE OG HAR DE SENESTE 20 ÅR ARBEJDET I SOCIALPSYKIATRIEN I AARHUS
Her har han fokuseret på at udvikle tilbud til stemmehører, hvor han blandt andet har faciliteret stemmehører-grupper.
Trevor Eyles anvender Maastricht interviewet som metode til at kortlægge stemmernes opståen og optræden. Metoden er udviklet af Marius Rommer og Sandra Escher. Trevor Eyles har desuden været mangeårig bestyrelsesmedlem i Det Danske Stemmehørernetværk og har været keynote speaker flere større internationale konferencer som stemmehøring.
Michael Cidlik
Michael Cidlik
STEMMEHØRER. HAN HAR HØRT STEMMER EN STOR DEL AF SIT LIV. SOM RESULTAT AF DETTE, HAR HAN GENNEM MANGE ÅR VÆRET TILKNYTTET PSYKIATRIEN.
Sammen med sine kontaktpersoner og stemmehørerkonsulent Trevor Eyles, har han fundet en mening med stemmerne, som gør, at han i dag ikke er plaget af stemmerne, men bruger dem aktivt til at forstå sig selv bedre og undgå at falde tilbage i gamle mønstre. For nogle år siden gennemførte han stemmehørerfacilitatoruddannelsen og har sidenhen faciliteret stemmehørergrupper og lavet individuelle samtaler med stemmehørere. Et af de områder, der optager ham meget, er stemmehørerer med autismespektrumforstyrrelser.
TID & STED:
Det sker:
Den 11. september 2023 på Scandic Hvidovre
Den 12. september 2023 Scandic Kolding

Undervisning fra kl. 09.00 - 16.00

Deltagerbevis
Du modtager et deltagerbevis kort tid efter afholdelse.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.080, - ekskl. moms.  Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum. 

Mulig rabat:
Maillisterabat (10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan din arbejdsplads få rabat. Læs mere her

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for yderlige rabatmuligheder.