Ingen er håbløs - motivationsarbejde for hårdt belastede borgere - Seminarer
kurser for ergoterapeuter
Beskæftigelse
Kursus

Ingen er håbløs – motivationsarbejde for hårdt belastede borgere

Oplev Per Revstedt, når han sætter fokus på, hvordan du motiverer og støtter hårdt belastede borgere. Han sørger bl.a. for, at du opnår viden om kendetegnene ved umotiverede borgeres psyke, en introduktion til teknikker i motivationsarbejdet og kendskab til, hvordan du undgår at blive udbrændt.

Du har også mulighed for at tilkøbe et 10 dages supervisionsforløb med Per Revstedt. 


VIGTIGT: Gældende i perioden d. 17. september til d. 1. oktober 2020 i Hvidovre. 

Der skal bæres mundbind på hotellets område. Man må kun tage det af, når man sidder ned i kursuslokalet, sidder ned i restauranten eller sidder ned på udenoms-områderne ved f.eks. morgenmaden og eftermiddagskaffen – Kort fortalt: når man sidder ned må man tage mundbid af ellers skal man have det på.

Der kan købes mundbind på hotellet, hvis man har glemt sit eget.

Underviseren må gerne stå op i kursuslokalet og undervise uden mundbind. Vi henviser til Scandic Hotels retningslinjer her.

Hvordan undgår vi, at de borgere, som har størst behov for støtte, får mindst?

Arbejder du med borgere, som ikke overholder aftaler eller vil tale om deres problemer, men som lukker af for al hjælp og kontakt? Og har du indimellem tænkt: “Det hér er helt håbløst. Han eller hun er jo slet ikke motiveret for at skabe forandringer i sit liv!”?

Metoden “Motivationsarbejde” er en fremgangsmåde til at hjælpe de mennesker, der anses for at være umotiverede og håbløse. De fleste hjælpeforanstaltninger tager udgangspunkt i, at borgeren i varierende grad skal være motiveret, dvs. at vedkommende selv samarbejder konstruktivt og tager imod hjælp. Dilemmaet er, at mange borgere inden for socialforsorgen, kriminalforsorgen og psykiatrien ikke ses som motiverede. De får derfor ikke adgang til den støtte, som de har behov for.
Idet vi forventer et konstruktivt samarbejde fra borgeren, når vi kun den gruppe, der relativt set er temmelig velfungerende. Det fører til motivationsparadokset: de borgere, der har størst behov for støtte, får mindst. “Motivationsarbejde” stræber efter at løse dette paradoks, således at de, der har størst behov, virkelig får hjælp. Det handler blandt andet om, at vi tror på, at der i alle mennesker findes et potentiale, der kan vækkes og udvikles.
Webgrafik_Ingen er håbløs3

Indhold på kursusdagen

På dette kursus sætter ekspert og ophavsmand til “Motivationsarbejde” Per Revstedt fokus på, hvordan vi støtter og motiverer de borgere, som ikke er samarbejdsvillige. Desuden belyser han, hvordan vi undgår at give op, når vi bliver mødt med modstand eller følelsesmæssige konflikter. Per Revstedt har mange års erfaring i arbejdet med hårdt belastede borgere - og gennem sit arbejde med klienter og supervision af personale er han blevet overbevist om, at der ikke findes nogle “håbløse tilfælde”. Det er muligt at motivere alle, der betragtes som umotiverede. På denne kursusdag bliver du introduceret til den teori og de metoder, som Per Revstedt har udviklet - og som han ved virker.

Det er vigtigt for Per Revstedt, at I som deltagere får et konkret billede af, hvordan I benytter jer af metoden i jeres professionelle virke. Der vil derfor være mulighed for at stille spørgsmål og diskutere udfordrende situationer omkring forskellige borgere.
Webgrafik_Ingen er håbløs4

Dagens udbytte

Viden om hvorfor der er borgere, som er umotiverede, og hvad der kendetegner deres psyke og adfærd i mødet med systemet
Beskrivelse af den synsmåde, som vi må anlægge i mødet med borgeren
Uddybning af motivationsrelationen som er grundlaget for motivationsarbejdet; overførsel af positive følelser til borgeren, opbygning af tillid og håndtering af modstand
Introduktion til metoder og teknikker i motivationsarbejdet
Kendskab til hvordan du opretholder dit engagement og undgår at blive udbrændt
Belysning af etiske overvejelser herunder den følelsesmæssige grænsedragning

Ekstra tilbud om supervision

En hel dags oplæg om motivationsarbejde giver viden om metoden og dele heraf kan efterfølgende bruges direkte i dit arbejde. Men vil du gerne kunne bruge metoden fuldt ud i dit professionelle virke, så er det nødvendigt med et længere forløb, hvor du får supervision på egen arbejdssituation. Derfor har du mulighed for at tilkøbe et 10 dages supervisionsforløb med Per Revstedt. På den måde kan du få hjælp til at bruge metoden selvstændigt.

Du lærer at skabe din egen “beskyttelsesdragt”, som modvirker udbrændthed og følelser af håbløshed
Du bliver endnu bedre til at styrke din motivationsrelation til borgeren
Ved grundigt at lære metoder og teknikker kan du få motivationsarbejdet til at gå stærkere fremad og yderligere styrke din “beskyttelsesdragt”. Særligt stor betydning har samtaleteknikken

Supervisionsgruppen består af max. 15 deltagere.
Facebook_Ingen er håbløs6

Underviser

Underviser Per Revstedt
Klik for at se
Underviser Per Revstedt
Per Revstedt
psykolog og psykoterapeut med mere end 40 års erfaring inden for psykiatrien, bl.a. med miljøterapeutisk behandling
Per Revstedt har han i mange år arbejdet som supervisor og underviser inden for socialsektoren, kriminalforsorgen og psykiatrien både i Danmark og Sverige. Per Revstedt har udviklet en teori og metodik i arbejdet med klienter og patienter, som ofte ikke virker motiverede for at lave om på deres tilværelse - især hårdt belastede grupper såsom narkomaner, alkoholikere, alvorligt psykisk syge samt kriminelle. Per Revstedt er også forfatter til bestselleren “Motivationsarbejde”, Hans Reitzels Forlag 3. opl., København 2004. Yderligere information findes på www.hansreitzel.dk.

Per Revstedt er fra Skåne og underviser på et letforståeligt svensk.

Praktisk information

Kurset afholdes på hhv. Scandic Hvidovre og Scandic Kolding. Supervision foregår på Scandic Odense.
Den 23. september 2020 på Scandic Hvidovre
Den 24. september 2020 på Scandic Kolding
Bemærk tilmelding til supervisionsforløbet skal ske pr. telefon. Se datoer for supervision nederst på siden.
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum
Du får deltagerbevis på dagen.
Scandic Hvidovre
Scandic Hvidovre
Scandic Kolding
Scandic Kolding
UDDYBET TID OG STED
Den 23. september 2020 på Scandic Hvidovre
Den 24. september 2020 på Scandic Kolding

Begge dage kl. 09.00-16.00

TID & STED FOR SUPERVISIONSFORLØB (Valgfrit)
Den 22. oktober 2020 på Scandic Odense
Den 11. november 2020 på Scandic Odense
Den 25. november 2020 på Scandic Odense
Den 16. december 2020 på Scandic Odense
Den 13. januar 2021 på Scandic Odense
Den 10. februar 2021 på Scandic Odense
Den 10. marts 2021 på Scandic Odense
Den 14. april 2021 på Scandic Odense
Den 5. maj 2021 på Scandic Odense
Den 2. juni 2021 på Scandic Odense

Alle dage fra kl. 9.00-16.00

Bemærk tilmelding til supervisionsforløbet skal ske pr. telefon.
PRISEN
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under Loyalitetsrabat.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.

PRIS FOR TILKØB AF SUPERVISIONSFORLØB
Prisen for deltagelse på supervisionsforløbet er 29.880 kr. ekskl. moms. Prisen indbefatter 10 dages supervision, morgenbrød, kaffe, te, frugt og frokost (ekskl. drikkelse).

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis efter endt kursusdag og efter deltagelse på supervisionsforløbet.