Beskyttende og sårbare delpersonligheder - Introduktion til Internal Family Systems - Seminarer
Internal-Family-Systems

Beskyttende og sårbare delpersonligheder – Introduktion til Internal Family Systems

Sid med på denne interessante kursusdag om menneskers delpersonligheder, hvor psykolog Signe Steenberger introducerer dig til den evidensbaserede psykoterapeutiske model Internal Family Systems (IFS). IFS baserer sig på en grundtanke om, at menneskers sind består af forskellige dele med forskellige roller, herunder beskyttende dele og forviste dele.

På kurset introducerer hun dig til IFS-modellen i sin helhed, så du kan bruge den som støtte i dit arbejde, og hun stiller især skarpt på:

 • Beskyttende dele af personligheden, herunder ”managers” og ”brandslukkere”
 • Forviste dele
 • Selvet
 • Fagpersonens Selv og egne dele
 • Den fagprofessionelle relation
 • IFS som udviklingsvej

En medfølende metode til at hjælpe dig selv og dine borgere/klienter

På denne kursusdag med psykolog Signe Steenberger bliver du introduceret til den evidensbaserede psykoterapeutiske model Internal Family Systems (IFS), som vinder mere og mere frem. 

Ifølge IFS består vores sind af forskellige dele, der har forskellige roller. Nogle dele hjælper os med at få vores hverdag til at fungere og beskytter os samtidig imod at blive overvældet af svære følelser og erindringer, der kommer fra sårbare dele inde i os. De sårbare dele bærer nemlig ofte på byrder fra traumer, svigt eller tab, og de er oftest blevet lagt i eksil i vores psyke af de beskyttende dele for at undgå yderligere smerte, men også for at passe på dem ved at bringe dem i sikkerhed – oftest i den implicitte hukommelse, så de ikke bliver sårede igen. Derfor kaldes disse dele de ”Forviste dele”. 

Vi har alle beskyttende og forviste dele, som påvirker vores liv og relationer på godt og ondt. Jo flere byrder de forviste dele bærer på, des mere ekstreme bliver vores ”beskytteres” strategier i deres forsøg på at passe på os. I IFS arbejder vi ikke med diagnoser, men på at forstå, hvordan det indre system organiserer sig på baggrund af, hvad systemet har været udsat for.  

I IFS er alle dele velkomne og værdige til nysgerrig kontakt, kærlig venlighed og medfølelse, for vi ved, at alle ”beskyttere” har en positiv intention, selvom deres strategier kan være ekstreme, og at de forviste dele har brug for hjælp. Vi erfarer også igen og igen, at vores bevidsthed findes bag de forskellige dele af os og rummer en stor iboende selvhealende intelligens. Dette sted kalder vi selvet. 

Indhold på dagen 

Som fagperson kommer du hver dag i berøring med både din egen og andre menneskers beskyttende og forviste dele, hvilket kan have betydning for jeres samspil og kommunikation. På denne kursusdag med psykolog Signe Steenberger bliver du introduceret til IFS-modellen i sin helhed, så du kan bruge den som støtte – både i forhold til dig selv og i mødet med borgere og klienter. 

 Vi uddyber særligt følgende 

 • Beskyttende dele, herunder ”managers” og ”brandslukkere” 
 • Forviste dele  
 • Selvet 
 • Fagpersonens Selv og egne dele 
 • Den fagprofessionelle relation 
 • IFS som udviklingsvej 

Du får en klar forståelse af, hvad IFS består af i overordnede træk. Du kan bruge kurset som inspiration både i forhold til dig selv – men også i relation til dine samtaler og møder med borgere/ klienter. Vi fokuserer primært på at arbejde med de beskyttende dele. 

Undervisningsform 

Kurset består af både oplæg, øvelser og meditationer 

Målgruppe 

Kurset er for dig, der er nysgerrig på IFS – og som gerne vil introduceres til denne tilgang; til støtte både hos dig selv, hos borgeren og i jeres kontakt og samspil. Kurset er målrettet fagpersoner, der arbejder med unge og voksne borgere. 

Internal Family Systems (IFS) er en integrativ, oplevelsesbaseret og nonpatologiserende terapeutisk model, der fremmer selvmedfølelse, recovery og resilliens. IFS er skabt af den amerikanske psykolog og familieterapeut Dr. Richard Schwartz. Den kan også bruges som menneskesyn, værdigrundlag og udviklingsvej.

Internal-Family-Systems

Dagens underviser

Signe Steenberger
Klik for at se
Signe Steenberger
Signe Steenberger
autoriseret psykolog fra Københavns Universitet i 2008
Signe Steenberger har specialiseret sig i Internal Family Systems (IFS). Hun er medstifter af IFS Danmark og underviser, træner og superviserer terapeuter i IFS. Derudover er hun emotionsfokuseret terapeut, supervisor og har arbejdet som faglig leder samt ekstern lektor på Institut for Psykologi.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.380, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.