Mod i kriseledelse - Seminarer
Kriseledelse
Ledelse
Kursus

Mod i kriseledelse

Få kompetencer til at lede dine medarbejdere gennem svære tider! På dette kursus stiller vi skarpt på kriseledelse, når du bliver undervist af ledelsesforsker og -konsulent, Karsten Mellon, der bl.a. sætter fokus på:

  • Mod i kriseledelse: Hvilken type mod kræver det? Og hvorfor er modet afgørende for god ledelse?
  • Troværdighed og betydningen af lederens egen adfærd – oplever dine medarbejdere, at de kan stole på dig? Herunder et fokus på integritet og følgeskab
  • Kriseledelse og kommunikation, blandt andet med fokus på at skabe psykologisk tryghed

Kursusdagen byder både på oplæg, øvelser og gruppedialoger.

Skab ro og tryghed i en usikker tid

Kriseledelse er mere aktuel end nogensinde før! Coronakrisen hærger og gør, at mange medarbejdere oplever, at de er usikre på, hvordan de skal håndtere deres arbejdsopgaver. Derfor er det vigtigt, at du som leder kan kommunikere og lede dine medarbejdere gennem svære tider som denne.

Kriser kommer og går – og er helt uundgåelige i et langt arbejdsliv. Det kan dreje sig om en uventet krise som covid-19, større eller mindre forandringsprocesser i organisationen, voldsomme hændelser eller helt eksistentielle kriser hos den enkelte medarbejder. Men hvad kræver god kriseledelse? Som leder skal du først og fremmest have mod til at kommunikere tydeligt, ærligt og troværdigt. Samtidig skal du være i stand til – midt i din egen frustration eller sårbarhed – at træffe svære beslutninger; også selvom udfaldet er uvist. Det er din opgave at hjælpe, understøtte og inspirere dine medarbejdere.

I kriseperioder vil der også være medarbejdere, som føler sig pressede, og som derfor udviser psykiske belastningsreaktioner som f.eks. problemer med hukommelsen, koncentrationen og evnen til at danne sig et overblik. De kan også have flere og større følelsesudsving. Derfor handler kriseledelse også om psykologisk indsigt, og om at kunne rumme medarbejdernes frustrationer og angst. Vi skal have evnen og modet til at stå i det ubehag, som en krise medfører.

 

Dagens indhold

På dette kursus sætter ledelsesforsker Karsten Mellon fokus på kriseledelse, og hvordan du som leder mestrer mod til at håndtere kriser, både her og nu - og i et langsigtet, strategisk perspektiv. Som leder skal du altid kunne forholde dig til kriser og skabe ro og tryghed i en udfordrende tid. Karsten Mellon stiller skarpt på både lederens mod, og hvordan vi bliver en modigere organisation under og efter kriser.

Dagens fokuspunkter

  • Mod i kriseledelse; hvilken type mod kræver det? Og hvorfor er modet afgørende for god ledelse?
  • Troværdighed og betydningen af lederens egen adfærd; oplever dine medarbejdere, at de kan stole på dig? Herunder et fokus på integritet og følgeskab
  • Kriseledelse og kommunikation, blandt andet med fokus på at skabe psykologisk tryghed
  • Kriseledelse og beslutningsprocesser
  • Kriseledelse i det ukendte (om at handle og blive i det svære)

Der vil være oplæg, øvelser og gruppedialoger. Undervisningen tager udgangspunkt i relevant nyere forskningslitteratur.

Deltagere, der har en diplom- eller en masteruddannelse i ledelse, kan deltage, da denne kursusdag er et supplement dertil. Det er dog ikke en forudsætning for at deltage.

Dagens underviser

Karsten Mellon
Klik for at se
Karsten Mellon
Karsten Mellon
ledelsesforsker og -konsulent. Ph.d., Cand.mag. og Master i organisationspsykologi
Han er forfatter til ledelsesbøger som f.eks.: ”Mod i kriseledelse” (red., 2020), ”Mod i ledelse” (2020) og ”Den ydmyge leder” (red., 2020). Karsten Mellon forsker bl.a. i toplederens mod, ydmyghed og teamledelse. Han har selv ledererfaring, og han underviser desuden på master- og diplomuddannelser. Karsten Mellon modtog i 2018 den internationale pris ”Outstanding Contribution Award”.
TID & STED:
Vælg mellem:

Den 2. juni 2021 på Scandic Kolding
Den 10. juni 2021 på Scandic Hvidovre


Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og kaffe/kage.

Mulig rabat
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan du/I få rabat. Læs mere her
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.