Bliv certificeret vejleder i digital sundhed – med 50 % rabat! Læs mere og tilmeld dig her.
Væld hold herunder:
Mulig rabat
Medierne, rusmiddelcentrene og regeringen har slået alarm, men hvor alvorlig er situationen med unges brug af opioider egentlig? Og hvad kan du gøre for at forebygge og håndtere de unges brug af tramadol, oxycodon og andre opioider?
Bliv klogere på en kompleks problemstilling, når Søren Holm – ph.d. i folkesundhedsvidenskab – belyser problemets omfang og beskriver konkrete handlemuligheder.
På dagen får du bl.a.:
Kurset er praksisorienteret med vægt på konkrete løsningsforslag.
Flere og flere unge kommer i behandling for misbrug af opioider, og antallet af unge, der indlægges med opioidforgiftning, er de sidste år steget med hele 200 procent.
Det er en alarmerende udvikling, og mange professionelle er bange for, at dette kun er begyndelsen. Hvis vi ender med at få amerikanske tilstande, vil 1.200 personer dø af en opioidoverdosis om året i Danmark, og langt flere vil få deres liv ødelagt. Det skal vi for alt i verden undgå.
Men hvordan forebygger vi, og hvordan reagerer vi uden at skabe modstand i de unge?
Dagens indhold
På denne kursusdag beskriver Søren Holm, hvordan du, der arbejder med unge, kan komme på banen med effektiv forebyggelse og konstruktiv dialog.
Med en blanding af forskningslitteratur og praksiserfaring stiller Søren skarpt på årsagerne til, tegnene på og håndteringen af unges forbrug af opioider. Dagen er fyldt med konkrete og praksisnære løsningsforslag, der nemt kan omsættes til handling.
På kursusdagen får du viden om:
På kursusdagen lærer du:
Målgruppe
Kurset henvender sig til dig, der på den ene eller anden vis arbejder med unge og oplever, at opioider udgør en udfordring. Det kan f.eks. være, du er lærer, pædagog, SSP-medarbejder, PPR-medarbejder, ungdomskonsulent, socialpædagog eller misbrugsbehandler.
Opioider: Få redskaber til at forebygge og håndtere unges misbrug