12 gode råd til at få mest muligt ud af digital læring - Seminarer
Børn & unge
Artikel

12 gode råd til at få mest muligt ud af digital læring

Digital læring kan være en rigtig god måde at få ny viden på, men hvis e-læring stadig er et nyt univers for dig, kan det være rart med lidt tips til, hvordan du griber det hele an. Her får du derfor 12 gode råd til at få mest muligt ud af din digitale læring.

Råd til digital læring
Webinar. Fjernundervisning. Online-kursus. Live-streaming. E-læring. Kært barn har som bekendt mange navne, men fælles for dem alle er, at de handler om digital læring.

Digital læring findes efterhånden her, der og alle vegne. Hos Seminarer.dk har vi f.eks. længe gået med tanker om at udvikle e-læring på et højt fagligt niveau. Vi begyndte så småt på denne rejse ud i det digitale i 2019, og i 2020 kunne vi lancere vores første digitale produkter, bl.a. en række digitale lektioner og den digitale uddannelse, “StressBusters“.

Da covid-19 gjorde sit indtog, blev digital læring med ét vigtigere end nogensinde før, og mange af os har stiftet bekendtskab med online undervisning/live-streaming via Microsoft Teams, Zoom og lignende. 

Det er ikke altid lige nemt at finde rundt i,  her får du 12 gode råd til at få mest muligt ud af din digitale læring – hvad enten der er tale om egentlige e-læringsprodukter eller live-stream af online undervisning.

Inden du går i gang 

♦ Tjek i god tid, at der styr på teknikken, så der ikke er noget, der driller lige inden – eller under – undervisningen. Sørg for, at du har de programmer installeret, som evt. kræves for at deltage i den digitale læring, at der er styr på strømforsyningen til din computer, at der er hul igennem til internettet, at lyden går klart igennem, og at webkameraet fungerer (hvis det skal bruges undervejs)Se også animationsvideoen herunder med et par vigtige tips.

Skal du helst sidde afslappet i sofaen eller på en kontorstol, når du skal lære? Og hvor meget bevægelse og lyd, må der være omkring dig? Inden du går i gang med e-læring eller streaming af undervisning er det en god idé, at du finder det rette sted at tage din læring, så det passer bedst muligt til din måde at lære på og til den type læring, du skal tage. 

Gør klar til at fokusere ved at fjerne unødige forstyrrelser. Sæt f.eks. din telefon på lydløs og luk computerprogrammer ned, som kan forstyrre undervejs. 

Har du alt det, du skal bruge til at tanke op undervejs? Hav vand, kaffe og små snacks inden for rækkevidde, så du kan få lidt energi til hjernen, når den begynder at blive træt. Husk at slå din mikrofon fra, hvis du deltager i live-streaming, så underviseren og de andre deltagere ikke kan høre eventuelle tyggelyde eller baggrundsstøj. 

Hvis du tager en digital uddannelse eller et længere digitalt forløb, kan det være en stor fordel, at du allerede, inden du begynder, lægger en plan for, hvornår du vil tage den digitale læring. Da du som udgangspunkt er alene undervejs, er det vigtigt, at du formår at tilrettelægge din tid, så det hele går op og samtidig passer med din læringsstil. Sørg også for at være opsøgende, hvis du har nogen spørgsmål til det tekniske, til pensum e.l., så tvivl ikke bliver en stopklods for din læring. 

Undervejs i din læring

Hvis du live-streamer undervisning, kan det være en rigtig god idé, at du deltager med kamera. På den måde kan du se de andre, og de kan se dig, hvilket giver en større følelse af at være en del af undervisningen og have medkursisterDesuden er det en klar fordel at have et velfungerende webkamera, hvis du undervejs i læringen skal arbejde i virtuelle grupper med andre.  

Husk at slå din mikrofon fra, når du live-streamer og ikke selv skal deltage i samtaler om undervisningen. På den måde bliver underviser og de andre deltagere ikke forstyrret af tryk på tastaturet, intern snak i arbejdsgrupper eller din hunds gøen. Når du deltager i en live-streaming/en online samtale, vil du som regel kunne se et lille mikrofonikon på din skærm, f.eks. ved dit eget navn/dit eget billede. I Microsoft Teams vil det f.eks. se nogenlunde ud som på billedet herunder, hvor mikrofonen er markeret med den røde pil. Du slår mikrofonen fra ved at trykke på ikonet. Dette gælder i Teams og i de fleste lignende programmer, f.eks. Zoom.  

Der vil typisk være indlagt pauser, hvis du live-streamer undervisning, men husk også at holde pauser, hvis du f.eks. er ved at tage en af Seminarer.dk’s digitale lektioner eller forløb/uddannelser. Kom meget gerne op at stå i pausen, så du får rørt musklerne lidt og får ny energi til hovedet. 

Deltag gerne aktivt – mundtligt og/eller via chat – når du live-streamer undervisning. Det hjælper dig til at komme bedre ind i undervisningsstoffet, ligesom det generelt skaber større engagement for de andre deltagende og for underviser.  

Tag gode noter, så du kan huske de vigtigste pointer. Mange af Seminarer.dk’s digitale produkter indeholder slides og/eller materiale til download, så du nemt kan få de vigtigste pointer med. 

Når du er færdig med din læring

Har du nogen noter, du skal renskrive? Bøger eller tekster på litteraturlisten, du gerne vil finde frem til? Eller spørgsmål du ikke nåede at få stillet undervejs? Så er det en god idé at få det gjort så hurtigt som muligt, mens læringen stadig er i frisk erindring. 

Hvis du har mulighed for at evaluere den digitale læring, så gør det endelig. På den måde er du med til at sikre, at e-læringsproduktet eller streamingoplevelsen bliver så god som muligt for dig og andre fremover. Hos Seminarer.dk kan du evaluere flere af vores e-læringsprodukter, når du har gennemgået dem, men du er også altid velkommen til at skrive til os på [email protected].  

God fornøjelse!

Relevante arrangementer

ADD i skyggen af ADHD
Kursus

ADD i skyggen af ADHD

Jylland & Sjælland

Bliv bedre til at spotte børn og unge med ADD, og få konkret viden om, hvordan du bedst hjælper dem på vej til større trivsel.

Det bliver du klædt på til på dette kursus, hvor psykolog Nanna Kruuse sørger for, at du opnår:

Viden om hvad ADD er Kendskab til, hvilke symptomer du skal være opmærksom på. Hvordan bliver du bedre til at opdage ADD? Inspiration til, hvordan du kan arbejde med at regulere sanseapparatet (low arousal) Viden om, hvordan du kan træne og understøtte de eksekutive vanskeligheder, som ofte resulterer i, at børn og unge med ADD, går i stå fagligt

Læs mere om den givende kursusdag herunder. 

Læs mere
Whistleblower-ordninger
Kursus

Whistleblower-ordninger

Fyn, Jylland & Sjælland

Er din arbejdsplads klar til, at der fra december 2021 er krav om en whistleblower-ordning?

Fra den 17. december 2021 bliver det lovpligtigt for alle offentlige myndigheder mv. med 50 ansatte eller mere, samt alle private virksomheder med 250 ansatte eller derover, at have en whistleblower-ordning.

På dette kursus bliver du sat ind i reglerne for ordningen, så du er helt skarp på, hvad den går ud på, og hvad det betyder for din organisation.

Din underviser er cand.jur. Brian Nygaard Oswald, som er kendt for at kunne gøre kompliceret jura letforståeligt og har stor erfaring med undervisning på området.

Pris for online-deltagelse er 2429,- ekskl. moms. Her sparer du udgifterne til hotel og forplejning.

Læs mere
Digitalt udsatte børn og unge – med specialviden om selvskade på nettet
Kursus

Digitalt udsatte børn og unge – med specialviden om selvskade på nettet

Jylland & Sjælland

Med de digitale medier opstår nye spændende muligheder, men medierne har også en bagside, som du skal kende til og forstå i dit arbejde med psykisk sårbare børn og unge.

På denne kursusdag bliver du undervist af Katrine K. Pedersen, som er cand.mag. og ekspert i kommunikation og medieudvikling, samt psykolog Lotte Rubæk. Sammen klæder de dig bl.a. på med:

Indsigt i digitale fællesskaber og neo-tribes, herunder hvilke teknologiske og psykologiske mekanismer der er på spil Kendskab til, hvordan sårbare børn og unge ofte bliver forstærket i en destruktiv adfærd via online fællesskaber, og hvordan fællesskaberne kan være kilde til, at problematisk adfærd bliver normaliseret Viden om forskellige former for selvskade på nettet: ”auto-trolling”, ”self-baiting” samt digitalisering af fysisk selvskade Indblik i psykologien bag selvskade, der foregår online, herunder hvordan selvskade kan spredes socialt Kendskab til, hvordan vi afhjælper problematisk og selvskadende adfærd på nettet

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere
24. socialretlige konference
Konference

24. socialretlige konference

Jylland

Bliv endnu bedre i dit arbejde med borgere med handicap, når vi på den 24. socialretlige konference sætter fokus på retssikkerhed, konstruktiv læring af fejl og regelkompleksiteten på det sociale område.

Foruden rig mulighed for at netværke byder konferencen på en lang række interessante oplæg og debatter, og i løbet af konferencens 2 dage kan du bl.a. opleve Majbrit Berlau, Bertel Haarder, Ankestyrelsen, Socialstyrelsen og Dansk Socialrådgiverforening.

Få mere at vide om den vidensspækkede konference og se hele programmet lige herunder.

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere