12 gode råd til at få mest muligt ud af digital læring - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

12 gode råd til at få mest muligt ud af digital læring

Digital læring kan være en rigtig god måde at få ny viden på, men hvis e-læring stadig er et nyt univers for dig, kan det være rart med lidt tips til, hvordan du griber det hele an. Her får du derfor 12 gode råd til at få mest muligt ud af din digitale læring.

Af Nana Rafn

Digital Content Manager hos Seminarer.dk

Råd til digital læring
Webinar. Fjernundervisning. Online-kursus. Live-streaming. E-læring. Kært barn har som bekendt mange navne, men fælles for dem alle er, at de handler om digital læring.

Digital læring findes efterhånden her, der og alle vegne – og i mange forskellige former. Hos Seminarer.dk lancerede vi f.eks. vores første digitale produkter  i 2020, bl.a. uddannelsen til certificeret børne-stressvejleder. Siden er der sket meget, og i dag har vi et godt udvalg af digitale og såkaldt blendede forløb.

Klik dig ind og læs mere om de digitale produkter her. Eller læs mere om blended learning (en kombination af undervisningsformer) her.

Her får du 12 gode råd til at få mest muligt ud af din digitale læring – hvad enten der er tale om egentlige e-læringsprodukter eller live-streaming af online undervisning.

Inden du går i gang 

♦ Tjek i god tid, at der styr på teknikken, så der ikke er noget, der driller lige inden – eller under – undervisningen. Sørg for, at du har de programmer installeret, som evt. kræves for at deltage i den digitale læring, at der er styr på strømforsyningen til din computer, at der er hul igennem til internettet, at lyden går klart igennem, og at webkameraet fungerer (hvis det skal bruges undervejs)Se også animationsvideoen herunder med et par vigtige tips.

Skal du helst sidde afslappet i sofaen eller på en kontorstol, når du skal lære? Og hvor meget bevægelse og lyd, må der være omkring dig? Inden du går i gang med e-læring eller streaming af undervisning er det en god idé, at du finder det rette sted at tage din læring, så det passer bedst muligt til din måde at lære på og til den type læring, du skal tage. 

Gør klar til at fokusere ved at fjerne unødige forstyrrelser. Sæt f.eks. din telefon på lydløs og luk computerprogrammer ned, som kan forstyrre undervejs. 

Har du alt det, du skal bruge til at tanke op undervejs? Hav vand, kaffe og små snacks inden for rækkevidde, så du kan få lidt energi til hjernen, når den begynder at blive træt. Husk at slå din mikrofon fra, hvis du deltager i live-streaming, så underviseren og de andre deltagere ikke kan høre eventuelle tyggelyde eller baggrundsstøj. 

Hvis du tager en digital uddannelse eller et længere digitalt eller blended forløb, kan det være en stor fordel, at du allerede, inden du begynder, lægger en plan for, hvornår du vil tage den digitale læring. Det er især en god idé, at du involverer din leder/din arbejdsplads i processen, så I sammen kan få skabt nogle gode rammer for, hvordan du får mest muligt ud af det digitale/blendede forløb. Sørg også for at være opsøgende, hvis du har nogen spørgsmål til det tekniske, til pensum e.l., så tvivl ikke bliver en stopklods for din læring. 

Undervejs i din læring

Hvis du live-streamer undervisning, kan det være en rigtig god idé, at du deltager med kamera. På den måde kan du se de andre, og de kan se dig, hvilket giver en større følelse af at være en del af undervisningen og have medkursisterDesuden er det en klar fordel at have et velfungerende webkamera, hvis du undervejs i læringen skal arbejde i virtuelle grupper med andre.  

Husk at slå din mikrofon fra, når du live-streamer og ikke selv skal deltage i samtaler om undervisningen. På den måde bliver underviser og de andre deltagere ikke forstyrret af tryk på tastaturet, intern snak i arbejdsgrupper eller din hunds gøen. Når du deltager i en live-streaming/en online samtale, vil du som regel kunne se et lille mikrofonikon på din skærm, f.eks. ved dit eget navn/dit eget billede. I Microsoft Teams vil det f.eks. se nogenlunde ud som på billedet herunder, hvor mikrofonen er markeret med den røde pil. Du slår mikrofonen fra ved at trykke på ikonet. Dette gælder i Teams og i de fleste lignende programmer, f.eks. Zoom.  

Der vil typisk være indlagt pauser, hvis du live-streamer undervisning, men husk også at holde pauser, hvis du f.eks. er ved at tage en af Seminarer.dk’s digitale lektioner eller forløb/uddannelser. Kom meget gerne op at stå i pausen, så du får rørt musklerne lidt og får ny energi til hovedet. 

Deltag gerne aktivt – mundtligt og/eller via chat – når du live-streamer undervisning. Det hjælper dig til at komme bedre ind i undervisningsstoffet, ligesom det generelt skaber større engagement for de andre deltagende og for underviser.  

Tag gode noter, så du kan huske de vigtigste pointer. Mange af Seminarer.dk’s digitale produkter materiale til download, så du nemt kan få de vigtigste pointer med. 

Når du er færdig med din læring

Har du nogen noter, du skal renskrive? Bøger eller tekster på litteraturlisten, du gerne vil finde frem til? Eller spørgsmål du ikke nåede at få stillet undervejs? Så er det en god idé at få det gjort så hurtigt som muligt, mens læringen stadig er i frisk erindring. 

Hvis du har mulighed for at evaluere den digitale læring, så gør det endelig. På den måde er du med til at sikre, at e-læringsproduktet eller streamingoplevelsen bliver så god som muligt for dig og andre fremover. Hos Seminarer.dk kan du evaluere flere af vores e-læringsprodukter, når du har gennemgået dem, men du er også altid velkommen til at skrive til os på [email protected].  

God fornøjelse!

Relevante arrangementer

Bliv certificeret børne-stressvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 13 er åbent for tilmeldinger. Hold 11 og 12 blev udsolgt, så book din plads i god tid.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv
Uddannelse

Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv

Jylland & Sjælland

Evidensbaseret uddannelse, der giver redskaber til at undgå udbrændthed, omsorgstræthed og at sænke sygefravær. Aktuel for medarbejdere og ledere.

På uddannelsen lærer cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt dig bl.a.:

At agere bæredygtigt i relations- og omsorgsarbejde Strategier til at undgå omsorgstræthed, udbrændthed og forråelse  At skabe en arbejdskultur, der er bæredygtig At kende forskel på ”slid-empati” og ”bæredygtig empati”

Nye hold klar til 2024!

 

Læs mere
Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT
Uddannelse

Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT

Fyn

Tag en uddannelse i den metakognitive bølges terapiformer og få flere miniuddannelser i én. 

På uddannelsen bliver du undervist i tredje bølge kognitiv adfærfdterapi og de metakognitive terapiformer Mindfulness, Compassion Focused Therapy og Acceptance and Commitment Therapy. Du får således flere miniuddannelser i én uddannelse.

På uddannelsen får du bl.a. undervisning i: 

At arbejde med psykiske udfordringer ud fra en metakognitiv tilgang Hvordan du kan hjælpe mennesker med at bringe balance i deres affektsystemer Medfølelsesfokuseret terapi (CFT) og målrettede CFT-meditationer  Mindfulness og mindfulnessmeditationer  Acceptance and Commitment Therapy og psykologisk fleksibilitet 

Hold 1 er udsolgt. Hold 2 og 3 er nu aktivt for 2024. Tilmeld dig her på siden. 

Læs mere