"Når udviklingshæmmede sørger" - Læs to kapitler fra bogen - Seminarer
Handicap & omsorg
Artikel

Få to kapitler fra bogen “Når udviklingshæmmede sørger”

Her kan du læse to kapitler fra bogen "Når udviklingshæmmede sørger - en bog om tab, sorg og trøst" af Line Rudbeck og Susanne Hollund.

Udviklingshæmmede sorg
Sorg er en uundgåelig del af livet – vi kommer alle til at stifte bekendtskab med den før eller siden, og vi kan opleve sorg på baggrund af mange former for tab. Det kan f.eks. være et dødsfald i den nære familie, et brud med en kæreste eller ægtefælle, tabet af en god ven eller sorgen ved at se en af vores kære forandre sig drastisk på grund af demens eller en hjerneskade.

Se også relevant kursus: Tab og sorg hos udviklingshæmmede

I arbejdet med udviklingshæmmede borgere kan det naturligvis heller ikke undgås, at borgerne på et tidspunkt oplever sorg. Mennesker med udviklingshæmning forholder sig dog ofte anderledes til sorg, end vi er vant til, og det er derfor helt essentielt at have en forståelse for deres måde at kapere og formidle sorg på, hvis du skal kunne opdage sorgen, støtte borgerne og være med til at lindre sorgen.

Sognepræst, Line Rudbeck, er en af de eneste i Danmark, der arbejder med sorg hos udviklingshæmmede, og hun har tidligere skrevet en artikel om netop dette emne – den finder du her. Sammen med socialpædagog, Susanne Hollund, har hun desuden skrevet bogen “Når udviklingshæmmede sørger – en bog om tab, sorg og trøst”. Vi giver dig her mulighed for at læse to kapitler fra bogen, hhv. et kapitel om sorgreaktioner hos mennesker med udviklingshæmning og et kapitel om mulige årsager til deres sorg.

Tab og sorg hos udviklingshæmmede

I september 2020 kan du opleve Line Rudbeck, når hun underviser på vores kursus “Tab og sorg hos udviklingshæmmede“. Det sker sammen med en af landets førende eksperter i sorg, psykolog og seniorforsker, Mai-Britt Guldin. På kurset bidrager Mai-Britt Guldin med interessant forskningsbaseret viden om tab og sorg, og herefter vil Line Rudbeck supplere med praksisnær viden om udviklingshæmmedes sorg.

Efter denne kursusdag vil du bl.a. have fået større indsigt i, hvilke tab udviklingshæmmede sørger over, hvordan sorgen kommer til udtryk, og hvordan du bedst hjælper den sørgende borger.

 

Bogen “Når udviklingshæmmede sørger – en bog om tab, sorg og trøst” er skrevet af Line Rudbeck og Susanne Hollund. Den er udkommet på Socialt Fagforlag. De to tilgængelige kapitler stammer fra 1. udgave, 2. oplag (2018) og indeholder illustration lavet af Peter Fajmer.

 

Relevante arrangementer

Tab og sorg hos udviklingshæmmede
Kursus

Tab og sorg hos udviklingshæmmede

Få inspirerende forskningsbaseret viden og pædagogiske redskaber til arbejdet med udviklingshæmmede i sorg, når vi den 2. og 4. september 2020 afholder kurset ”Tab og sorg hos udviklingshæmmede”. Du bliver undervist af Mai-Britt Guldin, som er en af de førende danske eksperter på sorgområdet, samt sognepræst, Line Rudbeck, som er en af de eneste i Danmark, der arbejder med sorg hos udviklingshæmmede.

 

Vær opmærksom på: Vi forventer, at dette arrangement bliver gennemført fysisk, men hvis der stadig er forsamlingsforbud ved afholdelse, bliver arrangementet livestreamet.

Læs mere
Udviklingshæmmede med psykiske lidelser
Kursus

Udviklingshæmmede med psykiske lidelser

Jylland & Sjælland

Forstå mennesket bag diagnoserne. Få redskab til at hjælpe dine borgere med deres psykiske lidelser.

 

Vær opmærksom på: Vi forventer, at dette arrangement bliver gennemført fysisk, men hvis der stadig er forsamlingsforbud ved afholdelse, bliver arrangementet livestreamet eller rykket til et senere tidspunkt.

Læs mere
23. socialretlige konference
Kursus

23. socialretlige konference

Jylland

Børneinddragelse – anbringelser – ungdomskriminalitetsnævnet – overgangen fra barn til voksen – Ankestyrelsens afgørelser på kontanthjælpsområdet. 

 

Onsdag den 18. november 2020 kl. 09.30 – torsdag den 19. november 2020 kl. 15.00 på Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia.

Læs mere
Ingen er håbløs – motivationsarbejde for hårdt belastede borgere
Kursus

Ingen er håbløs – motivationsarbejde for hårdt belastede borgere

Jylland & Sjælland

Motivationsarbejde med hårdt belastede borgere. Oplev Per Revstedt i både Hvidovre og Kolding. 

 

Du har også mulighed for at tilkøbe et 10 dages supervisionsforløb med Per Revstedt. På den måde kan du få hjælp til at bruge metoden selvstændigt. Tilmeldingen til supervisionsforløbet kan ske her på siden eller pr. telefon. Læs mere her på siden. 

 

Vær opmærksom på: Vi forventer, at dette arrangement bliver gennemført fysisk, men hvis der stadig er forsamlingsforbud ved afholdelse, bliver arrangementet rykket til et senere tidspunkt.

Læs mere