Hvad er grøn terapi? - Seminarer
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Artikel

Hvad er grøn terapi?

Grøn terapi: mental og fysisk velvære med naturlig behandling. Oplev naturens helbredende kraft. 🌳🌿💚.

Af Seminarer.dk
grøn terapi
Grøn terapi, også kendt som økoterapi eller naturterapi, er en form for behandling, der fokuserer på at integrere naturen og dens helbredende kræfter i individets psykiske og fysiske velvære. Denne terapeutiske metode udspringer af ideen om, at mennesker er en del af naturen og kan drage stor fordel af at være i kontakt med den.

Grøn terapi involverer en række aktiviteter, der udføres i naturlige omgivelser såsom skove, parker og haver. Disse aktiviteter kan omfatte gåture, meditation, havearbejde, dyreobservation og kunstterapi udendørs. Målet er at forbedre mental sundhed, reducere stress, styrke selvværd og fremme fysisk aktivitet.

Forskning og grøn terapi

Forskning har vist, at grøn terapi kan være særligt gavnligt for personer, der lider af stress, angst, depression og andre psykiske lidelser. Naturlige omgivelser har vist sig at hjælpe med at reducere stresshormoner, sænke blodtrykket og forbedre humøret. Desuden fremmer det sociale samvær og giver en følelse af tilhørighed og fællesskab.

I en verden, hvor stress og psykiske lidelser er stigende, kan grøn terapi være en bæredygtig og tilgængelig løsning for mange mennesker. Ved at forbinde os med naturen og tage et skridt tilbage fra den travle hverdag, kan vi finde ro, glæde og heling i de grønne områder omkring os.

Vil du lære om naturens rolle i det sundhedsfremmende arbejde? Tag et kig på vores “Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme“.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder. 

OBS: Få pladser tilbage på hold 12.

Få pladser tilbage
Læs mere
Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Personlighedsforstyrrelser, psykologisk funktion og dynamik
Kursus

Personlighedsforstyrrelser, psykologisk funktion og dynamik

Jylland & Sjælland

I din faglige relation og kontakt til mennesker med personlighedsforstyrrelser/en forstyrret personlighedsstruktur kommer du tæt på en adfærd, som afviger fra det såkaldt ”normale”. Det kræver, at du har redskaberne til at forstå og navigere i adfærden, ligesom du skal kunne passe på dig selv og dine kollegaer.

På denne kursusdag sikrer psykolog Anja Leavens derfor, at du får:

En almenpsykologisk forståelse af personlighedsstruktur og personlighedsforstyrrelse Viden om personlighedsstrukturens betydning for funktionalitet, evnen til at etablere og vedligeholde relationer, selvforståelse, forståelse for andre og emotionalitet Kendskab til forsvarsmekanismer og konfliktforvaltning Redskaber til at optimere dialogen og samarbejdet til mennesker med en personlighedsforstyrrelse Viden om egenomsorg med fokus på blandt andet normalitetspejling, og hvordan du italesætter ”slidpunkter” – samt agerer i og uden for relationen
Læs mere