Børn & unge
Artikel

Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

I denne artikel udforsker vi sansemodulerende teknikker, essentielle for at hjælpe personer med psykiske lidelser, autisme, ADHD, eller demens. Vi giver indblik i ergoterapeut Charlotte Andersens metoder til at bearbejde sanseindtryk og fremme trivsel. Lær om nervesystemets stressreaktioner og teknikker til selvregulering.

sansemodulation

Styrk dine borgeres trivsel gennem sansemodulering

Sommerfugle i maven. Uro i benene. Ømme muskler. Svimmelhed.

Kroppen forsøger konstant at kommunikere behov og følelser til os. Alle disse signaler bunder i det, vi kan kalde kropssansen – interoception.

Ved at lytte til den interoceptive sans, kan vi mærke, hvordan vi har det – er vi sultne, triste, glade, trætte – og forsøge at imødekomme vores behov bedst muligt.

For nogle mennesker kan det dog være svært at ”mærke sig selv”, fordi der er en interoceptiv forstyrrelse. Det ses bl.a. hos mennesker med autisme, psykiske lidelser, spiseforstyrrelser og traumer.

dette nye kursus lærer du om den interoceptive sans, så du kan hjælpe borgere/klienter til at forstå og identificere kroppens signaler og dermed øge trivslen.

Dine underviser er ergoterapeut og konsulent med sansemodulation som speciale, Charlotte Andersen.

Hun beriger dig bl.a. med: 

  • viden om de 8 sansesystemer
  • indsigt i konsekvenserne af en ubalance
  • viden om hjernen og det autonome nervesystem
  • kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans
  • viden om hjernetræthed og hjernepauser

Kom med på kursus om sansemodulation og interoception

På kurset lærer du derudover også at:

  • træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser
  • facilitere selvregulering
  • dæmpe et nervesystem i ubalance

Det interessante kursus om sansemodulation og interoception løber af stablen 4. juni 2024 i Kolding og d. 6. juni 2024 i Glostrup. Læs mere og tilmeld dig kurset her:Interoception – den indre sans

Se desuden alle vores kurser og uddannelser om sanseintegration her: Sanseintegration & sansemotorik 

Relevante arrangementer

Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Jylland & Sjælland

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Skam, skyld og ny udsathed: unges mistrivsel i en præstationskultur
Kursus

Skam, skyld og ny udsathed: unges mistrivsel i en præstationskultur

Fyn, Jylland & Sjælland

Unges mistrivsel er et komplekst felt, og der er ikke ét enkelt svar på, hvorfor et stigende antal unge har det svært – ligesom der heller ikke er én løsning på mistrivslen.

Psykolog Maja Vain Gilbert peger dog på, at du som fagperson skal have øje for præstationskultur og de unges oplevelse af ikke at kunne leve op til den.

På dette kursus zoomer hun ind på utilstrækkelighedsfølelser og præstationskultur, og efter kurset har du nye tilgange til at skabe positiv forandring for de unge, bl.a. ved at kunne hjælpe dem med at opnå en større grad af livsmestring.

Undervejs lærer du bl.a. om:

Begrebet ”ny udsathed” og de unges forestillinger om normalitet og følelser som skyld og skam Sammenhængen mellem præstationskulturen og diagnosekulturen Hvordan du arbejder med præstationskulturen hos den enkelte unge Paradokset i at finde en balance – hvordan kan de unge følge med uden at overpræstere? Understøttelse af livsmestring
Læs mere