Artikel

Medfødte alkoholskader – Kursusdag med Connie Nissen & Helle Kjærgård

Skab trivsel for børn & unge med medfødte alkoholskader  Den 1. februar 2021 i Kolding og den 5. marts 2021 i Hvidovre kan du opleve en givende kursusdag, hvor ergoterapeut, Connie Nissen, og børneneuropsykolog, Helle Kjærgård, giver dig kompetencer til at skabe trivsel for børn og unge med medfødte alkoholskader.   Med Connie Nissen og Helle Kjærgård ved roret er du sikret en […]

Alkoholskader
Skab trivsel for børn & unge med medfødte alkoholskader 

Den 1. februar 2021 i Kolding og den 5. marts 2021 i Hvidovre kan du opleve en givende kursusdag, hvor ergoterapeut, Connie Nissen, og børneneuropsykolog, Helle Kjærgårdgiver dig kompetencer til at skabe trivsel for børn og unge med medfødte alkoholskader.  

Med Connie Nissen og Helle Kjærgård ved roret er du sikret en dag med højtkvalificeret viden, når de trækker på deres mangeårige erfaring på området.  

Connie Nissen har siden 1990 arbejdet med børn, der oplever sensoriske og motoriske udfordringer, ligesom hun er certificeret Theraplay-terapeut. Helle Kjærgård har mere end 30 års erfaring med børn og unge med særlige vanskeligheder og arbejder i dag som konsulent på Vejlefjord Børneneurocenter.  

På denne kursusdag vil de bl.a. bidrage med indgående viden om: 

  • Alkohols påvirkning af fostret 
  • FAS og FASD – de diagnostiske kategorier 
  • Konsekvenser for den kognitive udvikling, herunder ligheder med bl.a. ADHD og autisme 
  • Hvad du som fagperson kan gøre 
  • Sanseintegration og børnenes lave sensoriske tolerancetærskler 
  • Arousal-regulering 
  • Neurologien som grundlag for det pædagogiske arbejde med disse børn 

Sæt kryds i kalenderen, og tilmeld dig den interessante kursusdag allerede nu!  

Relevante arrangementer

Giv børn og unge med medfødte alkoholskader de bedst mulige udviklingsbetingelser
Kursus

Giv børn og unge med medfødte alkoholskader de bedst mulige udviklingsbetingelser

Jylland & Sjælland

Møder du i dit arbejde børn med medfødte alkoholskader? Så har vi et kursus, der klæder dig godt på til at kunne møde og støtte børnene, så de får de bedst mulige livsbetingelser.

På kurset bliver du undervist af børnepsykolog, Helle Kjærgård, og ergoterapeut, Connie Nissen, og de giver dig bl.a. indgående viden om:

Hvordan alkohol påvirker fostret Det nyfødte barn og dets sanser Konsekvenser ift. den kognitive udvikling, herunder ligheder med autisme og ADHD Miljøets betydning for udviklingen og vigtigheden af stabile ydre omgivelser Sanseintegration Neurologien som grundlag for det pædagogiske arbejde

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Sorgkonference 2025: Den levende sorg
Kursus

Sorgkonference 2025: Den levende sorg

Fyn

Hvordan kan du som fagperson møde og støtte mennesker, som oplever sorg i forbindelse med f.eks. alvorlig eller kronisk sygdom, traumatiske hændelser, handicap eller psykiske lidelser?

Det tager vi fat på, når vi slår dørene op til denne konference, som vi har skabt i samarbejde med Center for Sorg og Eksistens.

På konferencen kommer du i selskab med nogle af de førende eksperter inden for sorg og tab, og i løbet af dagen lærer du om:

Den integrative tilgang: En ny procesmodel for sorg og tab Hvordan du møder mennesker i sårbare livssituationer og kriser, hvor alt er forandret Ritualer som meningsfulde praksisser ved sorg og tab Eksistentielle perspektiver på sygdom og ulykke: Sorgen over at miste sig selv Hvordan du som fagperson kan møde børn hensigtsmæssigt, når de har en nærtstående, som er alvorligt syg Tilpasningsprocesser, sorgreaktioner og behov hos pårørende til ulykkesramte
Læs mere
Neurodivergens og udviklingspsykologi – kontakt, tilknytning og mentalisering
Kursus

Neurodivergens og udviklingspsykologi – kontakt, tilknytning og mentalisering

Fyn

Vidste du, at tidlig kontakt og følelsesmæssig afstemning danner fundamentet for vores psykologiske udvikling, herunder evnen til mentalisering? Og at de processer ofte forløber anderledes hos neurodivergente?

Dét er omdrejningspunktet for denne kursusdag med Nadjia Tamechmecht fra Center for Mentalisering. Du lærer at:

Forstå sammenhængen mellem kontakt, følelsesmæssig afstemning, tilknytning og mentalisering Identificere, hvordan ”afvigelser” i de tidlige udviklingsprocesser viser sig i adfærd Tilpasse og udvikle pædagogiske indsatser målrettet neurodivergente Understøtte følelsesregulering og adfærdsudvikling i praksis

Få mere at vide om dagen lige herunder

Læs mere
Udvikling af eksekutive funktioner: Hvordan hjælper vi børn med at planlægge, fokusere og selvregulere?
Kursus

Udvikling af eksekutive funktioner: Hvordan hjælper vi børn med at planlægge, fokusere og selvregulere?

Fyn & Sjælland

Børns kognitive udvikling er afgørende for deres trivsel, læring og udvikling. Udviklingen af de eksekutive funktioner sker dog ikke af sig selv, men i samspillet med voksne, og på dette kursus lærer du derfor at spotte de eksekutive funktioner og understøtte udviklingen bedst muligt.

På kurset møder du børnepsykolog Simon Wilbrandt, som klæder dig på med:

Viden om, hvad eksekutive funktioner er, og hvorfor de er vigtige for børn Viden om, hvordan eksekutive funktioner skal medtænkes i de krav, vi som voksne sætter til børn – både i skolen og familien Indsigt i, hvordan du kan spotte børn med eksekutive udfordringer Metoder til, hvordan samspillet mellem dig og børn kan støtte udviklingen af deres eksekutive funktioner Indsigt i, hvordan man kan skabe en ramme, hvor barnet på egen hånd træner sine eksekutive færdigheder Metoder til, hvordan vi undgår, at eksekutive udfordringer står i vejen for anden udvikling
Læs mere