Naturterapi øvelser: En vej til ro og velvære - Seminarer
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Artikel

Naturterapi øvelser: En vej til ro og velvære

Her er 4 naturterapi øvelser som skovbadning, meditativ vandring og havearbejde til at skabe ro og velvære🌱. Læs om dem her

Af Seminarer.dk
Naturterapi øvelser
Naturterapi er en vidunderlig metode til at opnå ro, velvære og bedre mental sundhed. Ved at kombinere naturens stille kraft med terapeutiske øvelser kan vi skabe dybe forbindelser til vores eget indre og det omkringliggende miljø.

Hvad er naturterapi?

Naturterapi, også kendt som økoterapi, er en terapeutisk praksis, der bruger naturen som et værktøj til at hjælpe os med at finde ro, forstå vores følelser og forbedre vores mentale sundhed. Det kan være en vandretur i skoven, at plante blomster i haven, eller bare at sidde stille og lytte til lyden af ​​regn.

Naturterapi øvelser du kan prøve:

1. Skovbadning

En af de mest populære naturterapi øvelser er skovbadning, også kendt som Shinrin-yoku i Japan. Det kræver ingen særlig fysisk kondition, og det handler ikke om at nå et bestemt sted. Det handler om at være til stede i naturen, mærke jorden under dine fødder, lytte til fuglesangen og trække den friske luft dybt ind.

2. Meditativ vandring

En anden øvelse er meditativ vandring. Denne praksis kombinerer de beroligende fordele ved meditation med de fysiske fordele ved vandring. Du kan gøre dette ved at vælge en stille, naturlig sti og fokusere på dit åndedræt, dine skridt og de naturlige lyde omkring dig.

3. Natur dagbog

At føre en natur dagbog er også en nyttig øvelse. Du kan bruge den til at registrere dine tanker, følelser og observationer, mens du tilbringer tid i naturen. Det kan være et kraftfuldt redskab til selvrefleksion og hjælpe dig med at forstå dit forhold til naturen på et dybere niveau.

4. Havearbejde

Havearbejde er en anden form for naturterapi, der kan være meget givende. Ved at passe på planterne, kan du føle en forbindelse til jorden og livscyklussen. Det kan også være en god måde at lindre stress og forbedre dit humør.

Naturterapi er en let tilgængelig og effektiv måde at forbedre din mentale sundhed og velvære. Ved at tage tid til at forbinde med naturen, kan vi finde ro, forstå vores følelser og genopdage vores sted i verden. Hvad enten du vælger at prøve skovbadning, meditativ vandring, havearbejde, eller blot tage tid til at sidde stille i naturen, kan du finde glæde og ro gennem disse naturterapi øvelser.

Vil du lære mere om naturens givende rolle? Tag et kig på vores “Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme“.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 11 blev hurtigt udsolgt. Hvis du vil være sikker på en plads på hold 12, så tilmeld dig allerede i dag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet
Kursus

Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet

Jylland & Sjælland

Barndomstraumer påvirker og hæmmer evnen til kontakt med én selv og andre og ligger som en skjult dimension bag mange psykiske lidelser og fysiske problemer i voksenlivet. Vær med på denne kursusdag, hvor psykolog Mehrak Lykkeberg stiller skarpt på udviklingstraumer, og hvordan de kommer til udtryk i voksenlivet. Hun gennemgår, hvordan du genkender traumereaktioner og støtter traumeramte voksne i deres udviklingsprocesser. 

Med fra kurset får du: 

Viden om udviklings-/tilknytningstraumer  Viden om traumereaktioner som PTSD, kompleks PTSD og belastningsreaktion   Indsigt i, hvordan du kan lære at genkende og forstå de måder, mennesker med udviklingstraumer ofte er i verden på – særligt i relationelle sammenhænge  Introduktion til udvalgte metoder og deres tilgange til behandling af mennesker med traumereaktioner  Viden om, hvordan du bedst møder og støtter personer med traumereaktioner, samt redskaber til håndtering af typiske traumereaktioner såsom forhøjet alarmberedskab, genoplevelser og dissociation 
Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker (niveau 3 og 4 i svangreomsorgen) gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
Belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme
Kursus

Belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme

Jylland & Sjælland

Få redskaber til at identificere, forebygge og afhjælpe belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme.

Mennesker med autisme har en øget risiko for at opleve belastningsreaktioner. Årsagerne til belastningsreaktionerne kan dog være anderledes end hos neurotypiske mennesker, og det har betydning for, hvilke strategier der virker for dem. Så hvordan hjælper du egentlig bedst?

Det får du svar på som deltager på denne kursusdag, hvor du opnår:

Viden om, hvordan du kan identificere tegn på belastningsreaktioner ved autisme Indsigt i mulige årsager til belastningsreaktioner ved autisme, f.eks. stress, angst og isolation Redskaber til, hvordan du kan arbejde med belastningsreaktioner ved autisme Eksempler, forklaringer og redskaber, du kan overføre direkte til dine egne opgaver lige efter kurset

Få mere at vide om kurset lige herunder.

 

Læs mere