Sjælesorg - Hvad er det? Bliv klogere på præstens rolle i krisen
Artikel

Sjælesorg – Hvad er det?

Sjælesorg er en samtale med en præst, der yder omsorg til mennesker i krise, som har brug for at dele deres byrder. Læs mere emnet herunder.

sjælesorg
Sjælesorg indebærer at yde omsorg for hinanden i tider, hvor behovet er størst. Enhver præst er til rådighed for en samtale om ethvert emne, man ønsker at diskutere med en fortrolig person. Sjælesorg indebærer en samtale med en præst, som man opsøger, når man står over for en krise. Dette kan omfatte alt fra tabet af en elsket person til følelser af mild depression. Sjælesorgen tilbyder en mulighed for at lette ens byrder og få trøst fra en person, man kan åbne sig op over for.

Forskellige typer af sorg

Sorg kan manifestere sig på mange forskellige måder og have mange forskellige årsager. En af de mest almindelige former for sorg er tabet af en elsket person. Dette kan være en utrolig smertefuld oplevelse, som kan tage lang tid at komme sig over. Sorg kan også opstå som følge af en skilsmisse eller et brud i et tæt forhold. I disse tilfælde kan sorgen være en kombination af sorg over tabet af den person, man holdt af, og sorg over det, der kunne have været.

En anden form for sorg kan være relateret til arbejde eller uddannelse. Mange mennesker har stærke følelser for deres karriere eller uddannelsesvej, og hvis de oplever fiasko eller tab, kan det føre til en form for sorg. Dette kan omfatte at miste sit job eller blive afvist fra en drømmeuddannelse eller et drømmejob.

Sorg kan også være en reaktion på ændringer i ens livssituation. Dette kan omfatte at flytte til et nyt sted eller miste en hjemmebase på grund af en naturkatastrofe eller en anden form for ødelæggelse. Det kan også omfatte at miste sin sundhed eller opleve en kronisk sygdom eller skade.

Uanset årsagen til sorgen kan sjælesorg være en hjælpsom måde at håndtere de følelsesmæssige udfordringer på. En præst kan give en person den støtte og vejledning, der er nødvendig for at komme igennem en svær tid og komme videre i livet. Hvis du vil vide mere om sjælesorg, så kan du læse mere på Folkekirkens hjemmeside.

Bliv klogere på sjælesorg og præstens rolle i sorgen – Bliv sorgvejleder!

Hvis du arbejder med mennesker i sorg, kan det være en udfordring at finde de rigtige ord og strategier til at hjælpe dem igennem en svær tid. Men med vores “Bliv certificeret sorgvejleder” uddannelse kan du hjælpe med at skabe trygge og altafgørende rum for de sørgende.

Med uddannelsn får du nyeste viden om sorg, sorgbearbejdning og forståelsesmodeller på sorg samt viden om sjælesorg og præstens rolle i sorgforløbet. Desuden får du redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job. Læs meget mere om uddannelsen her.

Relevante arrangementer

Bliv certificeret sorgvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret sorgvejleder

Jylland & Sjælland

Bliv uddannet sorgvejleder på denne topevaluerede uddannelse udviklet i samarbejde med cand.psych., ph.d. og professor Mai-Britt Guldin.

På uddannelsen bliver du undervist af en række af de førende eksperter og praktikere på området, bl.a. psykolog og ph.d. Mai-Britt Guldin, professor Atle Dyregrov og hospitalspræst Christian Juul Busch.

Når du har gennemført de 5 moduler på uddannelsen, vil du bl.a. have opnået:

Kompetencer og metoder til at facilitere sorggrupper og dermed tilbyde sorggruppeforløb Viden om kroppens rolle i sorgprocessen, herunder hvad kropshukommelse er Viden om sorg hos grupperne børn og unge, forældre, døende/syge og ældre Redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job Redskaber til at opspore vedvarende sorglidelse Viden om sorgen ved at miste til selvmord

Sidste chance i 2024: Meget få pladser tilbage på hold 7. 

Få pladser tilbage
Læs mere
Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab
Kursus

Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab

Fyn, Jylland & Sjælland

Dyk ned i narcissismens komplekse verden. Er du klar til at forstå narcissismens mange nuancer -og lære at navigere i relationer og lederskab med selvsikkerhed og indsigt?

På dette kursus vil du, sammen med ledelsesrådgiver og psykoterapeut, Marina Møller, udforske narcissismens spektrum og undersøge, hvordan narcissistiske træk kan transformeres til redskaber til bevidsthed og udvikling.

På dagen vil du bl.a. blive blive klogere på:

– Introduktion til narcissisme – Identificering og håndtering af narcissistisk splitting og triangulering – Håndtering af narcissister i relationer – Narcissistisk adfærd i teams og samarbejde – Anvendelse af sund narcissisme i praksis – Anvendelse af konstruktive energier i narcissisme

Sommerrabat på dette arrangement! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Psykiatriske diagnoser
Kursus

Psykiatriske diagnoser

Jylland & Sjælland

Oplever du ofte at skulle håndtere klienter med psykiatriske diagnoser og føler dig ikke klædt ordentligt på? Vores kursus i basal psykiatri, ledet af læge og forfatter Thomas Teglgaard, er skræddersyet til fagpersoner inden for det socialfaglige og pædagogiske felt, som ønsker at få en grundlæggende forståelse for psykiatriske lidelser og behandlinger.

På kursusdagen får du bl.a.:

indsigt i forskellen mellem psykologi og psykiatri en forståelse for komplekse diagnoser som skizofreni og bipolar lidelse viden om behandlingsmuligheder og lovgivning

Lyder det som noget for dig og dine kollegaer? Læs mere og tilmeld dig/jer her på siden.

Sommerrabat! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser
Kursus

Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser

Jylland & Sjælland

Få grundlæggende teori om den nyeste følelsesforskning og åben op for nye perspektiver i dit fagprofessionelle arbejde. Med metaforer som “spåkuglen”, “barometeret”, “hulahopringen” og “termostaten” kommer vi omkring følelsernes DNA både hos dig selv og dem, du er ansat til at hjælpe.

Det hele sker med afsæt i hjerneforsker Lisa Feldman Barretts banebrydende forskning om konstruerede følelser, og i spidsen for den inspirerende dag står cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen.

Hun sørger bl.a. for, at du får udvidet dine kompetencer gennem:

Viden om ”kroppens budget” (”the body budget”) i relation til følelser Viden om betydningen af forudsigelighed Indsigt i Den affektive model: Arousal vs. hedonisk tone Redskaber til at håndtere affektsmitte Redskaber til at regulere dine egne og andres følelser
Læs mere