Artikel

Sjælesorg – Hvad er det?

Sjælesorg er en samtale med en præst, der yder omsorg til mennesker i krise, som har brug for at dele deres byrder. Læs mere emnet herunder.

sjælesorg
Sjælesorg indebærer at yde omsorg for hinanden i tider, hvor behovet er størst. Enhver præst er til rådighed for en samtale om ethvert emne, man ønsker at diskutere med en fortrolig person. Sjælesorg indebærer en samtale med en præst, som man opsøger, når man står over for en krise. Dette kan omfatte alt fra tabet af en elsket person til følelser af mild depression. Sjælesorgen tilbyder en mulighed for at lette ens byrder og få trøst fra en person, man kan åbne sig op over for.

Forskellige typer af sorg

Sorg kan manifestere sig på mange forskellige måder og have mange forskellige årsager. En af de mest almindelige former for sorg er tabet af en elsket person. Dette kan være en utrolig smertefuld oplevelse, som kan tage lang tid at komme sig over. Sorg kan også opstå som følge af en skilsmisse eller et brud i et tæt forhold. I disse tilfælde kan sorgen være en kombination af sorg over tabet af den person, man holdt af, og sorg over det, der kunne have været.

En anden form for sorg kan være relateret til arbejde eller uddannelse. Mange mennesker har stærke følelser for deres karriere eller uddannelsesvej, og hvis de oplever fiasko eller tab, kan det føre til en form for sorg. Dette kan omfatte at miste sit job eller blive afvist fra en drømmeuddannelse eller et drømmejob.

Sorg kan også være en reaktion på ændringer i ens livssituation. Dette kan omfatte at flytte til et nyt sted eller miste en hjemmebase på grund af en naturkatastrofe eller en anden form for ødelæggelse. Det kan også omfatte at miste sin sundhed eller opleve en kronisk sygdom eller skade.

Uanset årsagen til sorgen kan sjælesorg være en hjælpsom måde at håndtere de følelsesmæssige udfordringer på. En præst kan give en person den støtte og vejledning, der er nødvendig for at komme igennem en svær tid og komme videre i livet. Hvis du vil vide mere om sjælesorg, så kan du læse mere på Folkekirkens hjemmeside.

Bliv klogere på sjælesorg og præstens rolle i sorgen – Bliv sorgvejleder!

Hvis du arbejder med mennesker i sorg, kan det være en udfordring at finde de rigtige ord og strategier til at hjælpe dem igennem en svær tid. Men med vores “Bliv certificeret sorgvejleder” uddannelse kan du hjælpe med at skabe trygge og altafgørende rum for de sørgende.

Med uddannelsn får du nyeste viden om sorg, sorgbearbejdning og forståelsesmodeller på sorg samt viden om sjælesorg og præstens rolle i sorgforløbet. Desuden får du redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job. Læs meget mere om uddannelsen her.

Relevante arrangementer

Bliv certificeret sorgvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret sorgvejleder

Jylland & Sjælland

Bliv uddannet sorgvejleder på denne topevaluerede uddannelse udviklet i samarbejde med cand.psych., ph.d. og professor Mai-Britt Guldin.

På uddannelsen bliver du undervist af en række af de førende eksperter og praktikere på området, bl.a. psykolog og ph.d. Mai-Britt Guldin, professor Atle Dyregrov og hospitalspræst Christian Juul Busch.

Når du har gennemført de 5 moduler på uddannelsen, vil du bl.a. have opnået:

Kompetencer og metoder til at facilitere sorggrupper og dermed tilbyde sorggruppeforløb Viden om kroppens rolle i sorgprocessen, herunder hvad kropshukommelse er Viden om sorg hos grupperne børn og unge, forældre, døende/syge og ældre Redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job Redskaber til at opspore vedvarende sorglidelse Viden om sorgen ved at miste til selvmord
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Medfødte rusmiddelskader
Faglig Formiddag

Medfødte rusmiddelskader

Fyn

Få 3 timer med viden og inspiration, når vi byder dig inden for til Faglig Formiddag om forebyggelse, opsporing og indsatser ift. medfødte rusmiddelskader.

Ved at sidde med får du:

Viden om medfødte rusmiddelskader, senfølger og epigenetiske påvirkninger Viden om henvisningsmulighederne, når du har en konkret bekymring for senfølger af rusmidler under graviditeten. Viden om vigtigheden af korrekt rusmiddelscreening og information om barnets eller den voksnes eksponeringshistorik Inspiration til et styrket tværfagligt samarbejde, vidensdeling, opsporing og inddragelse af børn og unge med senfølger fra graviditeten

Ved det faglige ror står socialrådgiver og stifter af Fremtidens børn, Michela Wedel.

Læs mere
Dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og samtidigt misbrug
Kursus

Dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og samtidigt misbrug

Fyn & Sjælland

Det er ofte kompliceret at arbejde med dobbeltdiagnoser, og det er afgørende, at du har den rette viden og metoder, så du kan understøtte en helhedsorienteret tilgang til mennesker med dobbeltdiagnoser.

Tag derfor med på dette kursus, hvor Zoltan Barkanyi, psykiater og ledende overlæge, sørger for, at du får:

Viden om dobbeltdiagnosens sammensatte udfordringer Kendskab til rusmiddelbrugets psykosomatiske effekter på borgeren Indsigt i relationsarbejdets betydning for udredningsprocessen Konkrete metoder til at arbejde samtaleteknisk og med den motiverende samtale i forhold til målgruppen Viden om vigtigheden af ikke at fordømme eller stigmatisere borgeren

Få mere at vide om kursusdagen lige herunder

Læs mere
Psykoser – set inde- og udefra
Kursus

Psykoser – set inde- og udefra

Fyn

Få viden og redskaber, der hjælper dig med at forstå og hjælpe mennesker med psykoser – sid med på denne kursusdag med specialpsykolog Bjarke Rasmussen.

Når du deltager på dagen, får du bl.a.:

Redskaber til at rumme og navigere i den angst og mistillid, som psykosen kan medføre Viden om forskellige psykotiske tilstande, symptomer og “fænomener” Indsigt i, hvordan du inddrager mennesket bag diagnosen – for derigennem bedre at kunne nå, forstå og skabe et godt samarbejde Viden om, hvordan du kan arbejde med borgere i psykose. Hvad er godt at gøre? Og hvad skal du undgå at gøre?

Nysgerrig på at vide mere om kurset? Så læs med herunder

Læs mere