Sorg terapi - En vej til at bearbejde tab og mistede relationer
Viden om sorg
Artikel

Sorg terapi

Hvad er sorg? Og kan sorg terapi hjælpe, hvis man er blevet ramt af tab og mistede relationer? Læs med i artiklen her og få svaret.

Sorgvejleder
Sorg er en universel følelse, som vi alle vil opleve på et tidspunkt i vores liv. Det kan være tabet af en elsket, skilsmisse, en afskedigelse fra arbejde, en sygdomsdiagnose, eller en anden form for forandring, der kan udløse følelser af sorg. I nogle tilfælde kan sorg være så overvældende, at det kan føre til alvorlige psykiske problemer, hvis det ikke behandles ordentligt.

Sorgterapi er en form for terapi, der fokuserer på at hjælpe mennesker med at bearbejde deres sorg og tab. Formålet med sorgterapi er at hjælpe klienten med at forstå, at sorg er en naturlig reaktion på tab og at lære at acceptere og navigere gennem de forskellige følelser og tanker, der følger med sorg.

En af de primære fordele ved sorgterapi er, at det kan hjælpe med at reducere risikoen for alvorlige psykiske problemer som depression, angst eller PTSD. Det kan også hjælpe med at lindre de fysiske symptomer på sorg, såsom søvnproblemer, appetitløshed og træthed.

Sorg terapi – En vej til at bearbejde tab og mistede relationer

Sorgterapi kan udføres af en række forskellige sundhedspersonale som psykologer, psykoterapeuter eller psykiatere. Behandlingen kan bestå af individuelle sessioner eller i en gruppe, alt efter hvad der passer bedst til klientens behov. Typisk vil sorgterapi bestå af samtaler, hvor klienten kan udtrykke sine følelser og bekymringer, samt få hjælp til at finde en måde at håndtere sorgen på.

En af de vigtigste aspekter af sorgterapi er at lære klienten, hvordan man kan genoprette sin balance i livet. Dette kan betyde at finde nye hobbyer, finde støtte i en gruppe eller opbygge nye relationer. Det kan også betyde at lære at leve med det tab, som klienten har oplevet, og finde en måde at ære den person eller relation, som de har mistet.

Sorg er en naturlig reaktion på tab og kan være en smertefuld proces at gå igennem. Sorgterapi kan hjælpe med at lette byrden ved sorgen og give klienten værktøjer og ressourcer til at komme igennem det på en sund måde. Hvis du føler dig overvældet af sorg og tab, så overvej at kontakte en professionel for at hjælpe dig med at bearbejde dine følelser og komme videre i livet.

At arbejde med sorg

Hvis du ønsker at arbejde med sorg professionelt, kan du overveje at blive certificeret sorgvejleder. Uddannelsen “Bliv certificeret sorgvejleder” giver dig ekspertviden fra førende forskere og praktikere, samt en konkret metode – sorgfacilitering – som du kan anvende til at yde støtte til de personer, du drager omsorg for i sorgen.

Gennem uddannelsen vil du lære om de forskellige stadier af sorg og hvordan du bedst kan støtte dine klienter igennem dem. Du vil også lære om de forskellige metoder og teknikker, der kan anvendes i sorgterapi, og hvordan du bedst kan tilpasse din tilgang til klientens individuelle behov.

Uddannelsen er ideel for sundhedsprofessionelle, psykologer, psykoterapeuter og andre, der ønsker at specialisere sig i sorg og hjælpe klienter med at bearbejde deres sorg på en sund og konstruktiv måde.

Hvis du er interesseret i at blive certificeret sorgvejleder, kan du finde flere oplysninger om uddannelsen på hjemmesiden for “Bliv certificeret sorgvejleder“. Der kan du læse mere om indholdet i uddannelsen og tilmelde dig, når du er klar til at tage det næste skridt i din karriere som sorgvejleder.

Relevante arrangementer

Bliv certificeret sorgvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret sorgvejleder

Fyn

Bliv uddannet sorgvejleder på denne topevaluerede uddannelse udviklet i samarbejde med cand.psych., ph.d. og professor Mai-Britt Guldin.

På uddannelsen bliver du undervist af en række af de førende eksperter og praktikere på området, bl.a. psykolog og ph.d. Mai-Britt Guldin, professor Atle Dyregrov og hospitalspræst Christian Juul Busch.

Når du har gennemført de 5 moduler på uddannelsen, vil du bl.a. have opnået:

kompetencer og metoder til at facilitere sorggrupper og dermed tilbyde sorggruppeforløb redskaber til at opspore vedvarende sorglidelse redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job viden om sorg hos grupperne børn og unge, forældre, døende/syge og ældre viden om sorgen ved at miste til selvmord viden om kroppens rolle i sorgprocessen, herunder hvad kropshukommelse er

Hold 5 er nu åben for tilmeldinger – over halvdelen af pladserne er allerede solgt. Så tøv ikke for længe, hvis du vil med på hold 5. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Den forbudte sorg
Kursus

Den forbudte sorg

Jylland & Sjælland

At blive forælder til et barn med særlige behov fører ofte mange svære følelser med sig – f.eks. skyld og skam – og hverdagen kan stå på udfordrende situationer.

Som fagprofessionel er det vigtigt, at du kan navigere i forældrenes følelser og behov, og det får du styrket dine kompetencer til på denne kursusdag med Annette Due Madsen, psykolog og familieterapeut, samt Christian Juul Busch, tidligere hospitalspræst .

På dagen opnår du bl.a.:

Viden om den modsatte separationsproces og de ambivalente følelser, som forældre til handicappede børn ofte skal gennemgå Viden om, hvad forældre til børn med særlige behov ofte har brug for i deres kontakt med alle ”systemerne”, herunder kommune, sundhedsvæsen, pædagoger, lærere, aflastningspersonale osv. Praksisnære redskaber til, hvordan du som professionel bedst møder de forældre, der har børn med særlige behov, og hvordan du rummer forældrenes eventuelle frustrationer eller vrede Viden om, hvordan du taler meningsfuldt med forældre om skyldfølelse og skam uden at forøge eller negligere skyldfølelsen Viden om, hvordan du hjælper forældrene med at skabe en god og nyttig narrativ ramme for deres særlige fortælling
Læs mere