Kurser

Psykiatri

Low Arousal og compassion – for dig med forudgående viden og erfaring
Kursus

Low Arousal og compassion – for dig med forudgående viden og erfaring

Sjælland

Få dybere kendskab til Low Arousal i teori og praksis, og lær, hvad compassion som tilgang og metode kan bidrage med i din praksis. Kurset forudsætter, at du har kendskab til og anvender Low Arousal i praksis – det kan f.eks. være, du har taget vores digitale kursus i Low Arousal eller tilsvarende. 

Med afsæt i forskning om Low Arousal, følelser og adfærd samt compassion går vi – i selskab med cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen – et spadestik dybere for at forstå, hvordan du kan videreudvikle din praksis.  

Du får udvidet dine kompetencer gennem:  

Viden om den nyeste følelses- og arousalforskning Kendskab til hjernens behov for forudsigelighed, kroppens budget og affektive cirkel Viden om anvendelse af compassion som metode i praksis Viden om self-compassion, og om hvordan du passer på dig selv Redskaber til forebyggelse af høj arousal hos dig selv og borgerne
Læs mere
Neurodivergente børn og unge i folkeskolen
Kursus

Neurodivergente børn og unge i folkeskolen

Fyn

Flere børn og unge får diagnoser som ADHD/ADD og autisme, og det stiller store krav til dig som fagperson ift. at lave tiltag, som sikrer indlæringen og trivslen både for disse børn og de øvrige børn i skolen. Derfor står psykolog Catrine Madsin klar til at formidle teori, forskning og praksiseksempler, så du bliver godt klædt på til at lykkes med opgaven.

Med fra kursusdagen tager du bl.a.:

Viden om mulige tegn på hhv. ADHD/ADD og autisme hos børn og unge i folkeskolen Indsigt i de særlige styrker og udfordringer, diagnoserne kan medføre, og som kan komme i spil i skoledagen Viden om, hvorfor børn og unge med ADHD/ADD og autisme nemmere udvikler belastningsreaktioner, samt hvordan belastningsreaktioner kan se ud i hverdagen Redskaber til at øge inklusionen af børn og unge med ADHD/ADD og autisme i folkeskolen

I anledning af International Autismedag har vi valgt at give 20 % rabat på lektionen ved brug af rabatkoden „Autismedag‟ (uden citationstegn). Rabatkoden gælder til den 18. april 2025 kl. 23.59.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Psykologisk tryghed i psykisk krævende jobs – med Rikke Høgsted
Kursus

Psykologisk tryghed i psykisk krævende jobs – med Rikke Høgsted

Fyn

Psykologisk tryghed er en nødvendighed i teams og på arbejdspladser – især i mentalt krævende arbejde. Vi byder dig derfor inden for på denne kursusdag, hvor krisepsykolog Rikke Høgsted dykker ned i, hvordan du og dine kollegaer i praksis styrker den psykologiske tryghed.

I løbet af kursusdagen får du bl.a.:

Viden om, hvad psykologisk tryghed er og ikke er Viden om det fysiologiske grundlag for psykologisk tryghed, eftersom tryghed både bor i kroppen og sindet Indsigt i lederens rolle ift. psykologisk tryghed Viden om fejlkultur som læremester Masser af praktiske øvelser

Lyder det som noget for dig? Rul ned på siden for at læse mere om dagens indhold

Få pladser tilbage
Læs mere
Konference om psykologisk tryghed
Kursus

Konference om psykologisk tryghed

Fyn

Vær med, når vi slår dørene op til en inspirerende dag med fokus på psykologisk tryghed i selskab med nogle af Danmarks førende eksperter på området. Oplev Christian Ørsted, Rikke Høgsted, Henrik Tingleff, Louise Dinesen, Vibeke Lunding-Gregersen, Jan Nielsen og Sarah Møller Lundberg. 

Dagens oplæg dykker ned i:

Hvorfor psykologisk tryghed er så afgørende at etablere og opretholde Hvilke benspænd og faldgruber der er ift. at skabe psykologisk tryghed Hvordan du kan understøtte psykologisk tryghed fra individ- til team- og organisationsniveau

200 har allerede tilmeldt sig – sørg for at sikre dig din plads i dag! Er I flere fra samme arbejdsplads, der skal med? Kontakt os for rabatmuligheder.

Læs mere
Natur & trivsel – Få konkrete redskaber til at arbejde sundhedsfremmende i praksis
Kursus

Natur & trivsel – Få konkrete redskaber til at arbejde sundhedsfremmende i praksis

Sjælland

Kom med på dette kursus, hvor du får indsigt i naturens positive indvirkning på vores krop og psyke, og lær at anvende evidensbaserede metoder til at fremme trivsel gennem naturbaserede aktiviteter.

Kurset kombinerer teori og praktiske øvelser og klæder dig på til at integrere naturen i dit daglige arbejde med sundhed og trivsel.

På kurset lærer du bl.a.:

At forstå naturens betydning for mental og fysisk sundhed gennem evolutionspsykologi og forskning Hvordan du planlægger aktiviteter, der styrker fællesskab og opmærksomhed i naturen Praktiske øvelser som sanseaktiviteter, opmærksomhedstræning og naturbaseret bevægelse
Læs mere
Sorg og tab hos mennesker med udviklingshandicap
Kursus

Sorg og tab hos mennesker med udviklingshandicap

Fyn

Få indsigt og praktiske redskaber til at støtte mennesker med udviklingshandicap i deres sorgproces og til at skabe trygge rammer for de svære samtaler om tab. Mange med udviklingshandicap bærer på en usynlig sorg over tab og adskillelser i hverdagen, og det kræver viden og forståelse at opdage og lindre denne sorg.

På dette kursus får du bl.a.:

Viden om, hvordan sorg opleves og udtrykkes hos mennesker med udviklingshandicap Praksisnære pædagogiske redskaber som OmSorgsplaner til samtale og støtte Indsigt i, hvordan du bedst vejleder og støtter pårørende i sorg

Dagens ekspert, hospitalspræst Line Rudbeck, vil guide dig i, hvordan du bedst støtter både borgerne og deres pårørende i deres sorgarbejde.

Tilmeld dig kurset, og bliv klædt på til at tage hul på de svære samtaler og støtte mennesker i sorg.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Vrede børn: Følelsesregulering fra et mentaliseringsbaseret perspektiv
Kursus

Vrede børn: Følelsesregulering fra et mentaliseringsbaseret perspektiv

Fyn & Sjælland

Uanset hvor fagligt dygtig du er, kan det være udfordrende at håndtere børn, som ofte er meget vrede. Gennem øget forståelse af vrede og aggression hos børn – og ved at have metoder til dit arbejde – kan du dog gøre en stor forskel for børnene og for dit arbejdsliv.

Kom derfor med på denne dag i selskab med psykologerne Sidsel Linnet og Maria Nannestad.

De sørger for, at du bl.a. får fyldt den faglige rygsæk med:

Viden om børns udvikling af følelsesregulering og mentalisering Viden om, hvilken type følelser vrede og aggression er, hvad deres funktion er, og hvordan du som voksen omkring børnene kan hjælpe dem, når følelsernes handlinger skaber problemer Viden om, hvad der kan ligge bag voldsom vrede Simple strategier til at hjælpe børn med at regulere stærke følelser som vrede Strategier til at kunne håndtere egne følelser i mødet med børns stærke følelser

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Holdene i marts 2025 blev udsolgt. Skal du/I med på et af holdene senere på året, så tøv ikke for længe. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Traumer, tilknytning og relationer: Når familiedynamikkerne udfordrer
Kursus

Traumer, tilknytning og relationer: Når familiedynamikkerne udfordrer

Jylland & Sjælland

Sid med på denne kursusdag, hvor psykolog Camilla Bechsgaard belyser metoder og teknikker, du kan bruge i arbejdet med familiers konflikter og relationelle udfordringer, når et eller flere af familiemedlemmerne har traumer med i bagagen.

Som deltager lærer du bl.a. om:

Hvilke udfordringer der kan være i kontakten mellem barn og forældre Hvordan traumerne kan være med til at skabe store konflikter i rummet omkring familien, fx på et krisecenter, i en plejefamilie eller et på familiebehandlingscenter Hvad du kan gøre, når familiedynamikkerne og traumerne udfordrer samarbejdet og indsatserne med familierne Dig selv som en ressource i kontakten: Hvad er din egen dynamik og reaktion i relationen – og hvordan påvirker du selv situationen? Hvordan du kan være med ‘ufreden’: Det handler ikke om at kunne behandle traumerne i dette rum, men at se på, hvad vi kan gøre i et her-og-nu-perspektiv

Brug for at vide lidt mere om kurset? Så læs med herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Onlinekursus om autisme og mentalisering
Kursus

Onlinekursus om autisme og mentalisering

Fyn, Jylland & Sjælland

Deltag i dette onlinekursus om autisme og mentalisering, og opnå en bedre forståelse af de mentale tilstande, der ligger bag adfærd. Sammen med den specialiserede autismekonsulent Nadjia Tamechmecht får du en introduktion til, hvordan mentalisering er en effektiv og udviklende tilgang i arbejdet med mennesker med autismespektrumforstyrrelse.

På kurset får du: 

Grundlæggende viden om og forståelse af mentaliseringsteorien. Du får indblik i, hvordan mentalisering kan anvendes i dit praktiske arbejde med mennesker med autisme Indsigt i, hvordan du kan se bag om adfærd og forstå de konfliktfyldte misforståelser ved at få viden om de mentale tilstande, der ligger bag. Dette vil fremme gensidighed i kontakten og samspillet og dermed skabe en mere meningsfuld og udviklende relation Inspiration til at anvende de mentaliserende indstillinger RAM og ÅBEN i praksis, så du kan tilgå personen mere mentaliserende – og samtidig styrke personens evne til at mentalisere

Se også: Mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne (længere e-læringsforløb)

Læs mere
Transkønnethed: Hvordan hjælper du dine borgere/patienter med at afklare deres kønsidentitet?
Kursus

Transkønnethed: Hvordan hjælper du dine borgere/patienter med at afklare deres kønsidentitet?

Jylland & Sjælland

Det kan være utrolig svært at opleve, at man ikke føler sig hjemme i sin krop, fordi den ikke stemmer overens med ens kønsidentitet.

Derfor byder vi inden for på dette kursus, hvor du som fagperson får viden og redskaber til at støtte mennesker, som står over for netop dén udfordring.

Du kommer i fagligt skarpt selskab med Zoltan Barkanyi, speciallæge i psykiatri og klinisk sexolog.

Han sørger for, at du bl.a. får:

Redskaber til at italesætte kønsidentiteten i dialog med dine borgere/patienter En styrket evne til at reflektere over betydningen af, hvordan kønsubehag kan påvirke et menneske, og hvordan du som fagperson kan hjælpe personen videre i sin proces Indsigt i de forskningsmæssige resultater på området Forståelse af de begreber, der bruges i forbindelse med transkønnethed

Nye datoer i 2025! Tilmeld dig her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Traumer og PTSD i et kropsterapeutisk perspektiv
Kursus

Traumer og PTSD i et kropsterapeutisk perspektiv

Jylland & Sjælland

Lær at inddrage evidensbaserede kropsterapeutiske metoder i dit relationelle arbejde med mennesker med traumer.

Sammen med ManuVision-kropsterapeut Suzanne Darmer byder vi dig inden for på denne praksisnære dag, hvor du bla. får du dine kompetencer skærpet med:

En grundlæggende forståelse af, hvordan traumer og chok påvirker kroppen og sindet Teknikker til at øge kropsbevidsthed og identificere kropslige symptomer på traumer Viden om den polyvagale teori En introduktion til og praktisk erfaring med specifikke ManuVision-kropsterapeutiske teknikker til at arbejde med traumatiserede klienter Viden om, hvordan ManuVision-kropsterapi kan integreres med andre terapeutiske metoder og behandlinger

Tag en tur ned ad siden her for at få mere at vide om dit udbytte og underviser

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Onlinekursus med professor Atle Dyregrov: Sorgreaktioner hos børn
Kursus

Onlinekursus med professor Atle Dyregrov: Sorgreaktioner hos børn

Fyn, Jylland & Sjælland

Få viden om komplicerede sorgreaktioner hos børn og unge med dette online kursus, som løber fra kl. 9-12 den 5. december 2024. Atle Dyregrov går på kurset i dybden med:

Viden om, hvordan hhv. en naturlig og en kompliceret sorgproces forløber, og hvordan det viser sig hos børn og unge Viden om, hvilke konsekvenser en naturlig og en kompliceret sorg har for børn og unges udvikling, indlæring og relationer Redskaber til, hvordan du som fagprofessionel kan være med til at hjælpe barnet eller den unge igennem sorgprocessen Redskaber til, hvordan du kan forebygge en kompliceret sorgreaktion

Bemærk, at kurset foregår på norsk.

Læs mere