Find artikler, kurser og uddannelser, så du kan være klædt bedst muligt på til at varetage dit arbejde. Du er med til at forme Danmarks børn og unge, og det vil vi gerne bidrage til.
Unges mistrivsel er et komplekst felt, og der er ikke ét enkelt svar på, hvorfor et stigende antal unge har det svært – ligesom der heller ikke er én løsning på mistrivslen.
Psykolog Maja Vain Gilbert peger dog på, at du som fagperson skal have øje for præstationskultur og de unges oplevelse af ikke at kunne leve op til den.
På dette kursus zoomer hun ind på utilstrækkelighedsfølelser og præstationskultur, og efter kurset har du nye tilgange til at skabe positiv forandring for de unge, bl.a. ved at kunne hjælpe dem med at opnå en større grad af livsmestring.
Undervejs lærer du bl.a. om:
Begrebet ”ny udsathed” og de unges forestillinger om normalitet og følelser som skyld og skam Sammenhængen mellem præstationskulturen og diagnosekulturen Hvordan du arbejder med præstationskulturen hos den enkelte unge Paradokset i at finde en balance – hvordan kan de unge følge med uden at overpræstere? Understøttelse af livsmestringHvornår er et barns adfærd udtryk for en diagnose, og hvornår er den et resultat af opdragelsen – eller af begge dele? Det kan være svært at vurdere for dig som fagperson, og derfor har vi allieret os med cand.mag. og specialist i hjerneforskning Ann-Elisabeth Knudsen og psykolog Rikke Yde Tordrup.
På denne temadag sørger de for, at du får:
Viden om, hvordan du skelner mellem opvækstrelaterede problemer og neurologiske dysfunktioner Indblik i pædagogiske tiltag, der bringer barnet og børnegruppen/klassen i trivsel Kendskab til markante forældre og konkrete forslag til, hvordan du bedst møder børn, som ikke har oplevet grænser eller opdragelse Input til, hvordan du kan involvere forældrene og skabe et godt samarbejdeLyder det som noget for dig?
Få viden og redskaber til at skabe et inkluderende arbejdsmiljø, hvor I skaber stærke, innovative teams, fordi I både rummer neurotypiske og neurodivergente medarbejdere.
På kursusdagen lærer du fra Dorthe Mitens, som har speciale i ADHD og har været med til at udvikle en helhedsorienteret model til arbejdet med neurodiversitet.
Når du sidder med på kurset, får du styrket dine kompetencer gennem:
Indsigt i, hvad neurodiversitet indebærer, og hvordan det kommer til udtryk på arbejdspladsen Forståelse af individuelle styrker og udfordringer baseret på neurodivergent tænkning og erfaringer Inspiration til, hvordan små justeringer kan have en betydelig indvirkning på hele din arbejdsplads Viden om, hvorfor neurodivergente medarbejdere kan være mere sårbare over for stress, og hvordan negative spiraler kan forebygges Konkrete værktøjer til at skabe en inkluderende arbejdsplads gennem struktur, fleksibilitet og klar kommunikationI anledning af International Autismedag har vi valgt at give 20 % rabat på lektionen ved brug af rabatkoden „Autismedag‟ (uden citationstegn). Rabatkoden gælder til den 18. april 2025 kl. 23.59.
På onlinekurset om autisme og skolevægring får du indsigt i de centrale årsager til, hvorfor så mange børn og unge med autisme lider af skolevægring.
Årsagerne findes typisk i sociale, sensoriske og strukturelle udfordringer, der ofte fører til ængstelighed, overvældelse og stress hos børn og unge med autisme.
På kurset tydeliggør vi de bagvedliggende årsager og undersøger, hvordan disse udfordringer gør skolemiljøet uforudsigeligt og utrygt – samt hvordan du som fagprofessionel kan bidrage til at skabe mere tryghed. Vi koncentrerer os om de mentale tilstande, der er afgørende for, at du som fagprofessionel kan tilgå børn og unge, som lider af skolevægring, på en mentaliserende måde.
Arbejder du med børn, unge eller voksne med autisme, som har en spiseforstyrrelse?
Onlinekurset “Autisme og spiseforstyrrelser” hjælper dig med at forstå de mentale og følelsesmæssige tilstande, der ofte ligger bag en spiseforstyrrelse hos mennesker med autisme.
Arbejder du med børn, unge eller voksne med autisme, som har selvskadende adfærd? Så tag et kig på dette onlinekursus.
Det giver dig en dyb indsigt i og forståelse af de mentale og følelsesmæssige tilstande, der ofte ligger bag selvskadende adfærd hos mennesker med autisme.
Tag første skridt mod trivsel og balance – et 3-timers onlinekursus
Ønsker du mere overskud, glæde og balance i både arbejdslivet og privatlivet? Dette onlinekursus giver dig indsigt og redskaber til at skabe en hverdag med større livsglæde og mentalt overskud.
Medierne, rusmiddelcentrene og regeringen har slået alarm, men hvor alvorlig er situationen med unges brug af opioider egentlig? Og hvad kan du gøre for at forebygge og håndtere de unges brug af tramadol, oxycodon og andre opioider?
Bliv klogere på en kompleks problemstilling, når Søren Holm – ph.d. i folkesundhedsvidenskab – belyser problemets omfang og beskriver konkrete handlemuligheder.
På dagen får du bl.a.:
Indsigt i, hvorfor unge bruger opioider Viden om, hvordan du spotter et forbrug Viden om, hvad du kan gøre for at forebygge og håndtere brug af opioider, herunder konkrete forebyggelsesstrategier Indsigt i samtaleteknik, der motiverer til behandlingKurset er praksisorienteret med vægt på konkrete løsningsforslag.
Flere børn og unge får diagnoser som ADHD/ADD og autisme, og det stiller store krav til dig som fagperson ift. at lave tiltag, som sikrer indlæringen og trivslen både for disse børn og de øvrige børn i skolen. Derfor står psykolog Catrine Madsin klar til at formidle teori, forskning og praksiseksempler, så du bliver godt klædt på til at lykkes med opgaven.
Med fra kursusdagen tager du bl.a.:
Viden om mulige tegn på hhv. ADHD/ADD og autisme hos børn og unge i folkeskolen Indsigt i de særlige styrker og udfordringer, diagnoserne kan medføre, og som kan komme i spil i skoledagen Viden om, hvorfor børn og unge med ADHD/ADD og autisme nemmere udvikler belastningsreaktioner, samt hvordan belastningsreaktioner kan se ud i hverdagen Redskaber til at øge inklusionen af børn og unge med ADHD/ADD og autisme i folkeskolenI anledning af International Autismedag har vi valgt at give 20 % rabat på lektionen ved brug af rabatkoden „Autismedag‟ (uden citationstegn). Rabatkoden gælder til den 18. april 2025 kl. 23.59.
Oplev, hvordan du kan genfinde indre ro og balance gennem en praktisk workshop med fokus på kroppens signaler og behov. Med psykoterapeut Inge Svane som underviser får du indsigt i, hvordan stress og traumer påvirker kroppen, og hvordan du kan arbejde med at hele krop og sind gennem krops- og åndedrætsøvelser.
Med fra workshop-dagen tager du:
Praktiske øvelser til selvhelbredelse Indsigt i kroppens reaktioner Kendskab til bindevævets betydning Viden om vagusnervens rolle Indblik i åndedrættets centrale betydningDagen bygger på bogen “Find hjem til dig selv igen“, som er inkluderet i prisen.
Workshoppen henvender sig både til fagfolk og private, der ønsker redskaber til heling gennem kropsligt arbejde.
Psykologisk tryghed er en nødvendighed i teams og på arbejdspladser – især i mentalt krævende arbejde. Vi byder dig derfor inden for på denne kursusdag, hvor krisepsykolog Rikke Høgsted dykker ned i, hvordan du og dine kollegaer i praksis styrker den psykologiske tryghed.
I løbet af kursusdagen får du bl.a.:
Viden om, hvad psykologisk tryghed er og ikke er Viden om det fysiologiske grundlag for psykologisk tryghed, eftersom tryghed både bor i kroppen og sindet Indsigt i lederens rolle ift. psykologisk tryghed Viden om fejlkultur som læremester Masser af praktiske øvelserLyder det som noget for dig? Rul ned på siden for at læse mere om dagens indhold