Introduktion til Barnets Lov - Seminarer
barnets lov
Børn & unge
Kursus

Introduktion til Barnets Lov

OBS: Vores fysiske kurser er afholdt. Se i stedet vores digitale kursus.

Digital introduktion til Barnets Lov


Barnets Lov træder i kraft d. 1. april 2023. Er din kommune godt forberedt til at sikre, at barnet kan bruge sine rettigheder og blive reelt inddraget i egen sag?

Med Barnets Lov tillægges barnet flere processuelle rettigheder, og barnets mulighed for at spille en mere aktiv rolle i egen sag styrkes. Det stiller store krav til den kommunale forvaltning at sørge for, at barnet er så veloplyst om myndighedssagsbehandlerens/kommunens tanker og konklusioner.

Barnets lov træder i kraft d. 1. april 2023.

Lovteksten i Barnets Lov har særligt børns rettigheder og tidligere kvalificeret opsporing af børn med behov for støtte som hovedfokus – men hvilken betydning får det for dine kerneopgaver som lærer, pædagog, sundhedsplejerske, sagsbehandler, familieplejekonsulent mv.? Hvordan kan I bedst forberede jer, så I er klar til den nye lov i jeres organisation? 

Få et overblik over den nye lov og dens implikationer for dit arbejde med udsatte børn og unge, når vi åbner de virtuelle døre på vores online introduktionskursus om Barnets Lov.  

Introduktionskurset afholdes torsdag den 31. marts kl. 14.30-17.00.  

På kurset gør jurist Bente Adolphsen dig klogere på lovteksten og gennemgår de væsentligste temaer, herunder: 

  • Børns rettigheder – mere målrettet oplysning til børn om deres rettigheder 
  • Tidligere kvalificeret opsporing af børn med behov for støtte 
  • Tættere kontakt mellem kommune og barn/familie, når der er brug for støtte efter loven  
  • Bedre kvalitet i behandlingen af de sociale børnesager 
  • En række tiltag og projekter – spænder fra udvidede rådgivningsmuligheder for kommunerne til puljer, der kan søges af kommunerne 

Vil du mere om Barnets lov med det samme?

Se mere på vores temaside "Barnets Lov". Her har vi samlet alt relevant indhold til dig, som skal arbejde med den nye lovgivning.

Dagens underviser

Bente Adolphsen
Klik for at se
Bente Adolphsen
Bente Adolphsen
Bente Adolphsen, cand.jur. - juridisk konsulent, foredragsholder og en af Danmarks absolut førende jurister inden for arbejdet med udsatte børn og unge. Bl.a. er hun ekspert i børnesager.
Bente Adolphsen er én af vores undervisere på Specialistuddannelsen for myndighedssagsbehandlere, som er en intensiv, højt specialiseret og særdeles praksisnær uddannelse, der er skræddersyet til dig, der arbejder med børnesager som myndighedssagsbehandler.

Kompetenceforløb, der passer til din organisation

Vidste du, at Seminarer.dk har en konsulentafdeling, som kan hjælpe dig og dine kollegaer godt på vej mod nye kompetencer? Konsulenterne kan bl.a. give jer faglig sparring, skræddersy kompetenceforløb og hjælpe med implementering af ny faglig viden og redskaber. Det kan være om emner som Barnets Lov, psykologisk tryghed, co-teaching, mellemformer (inklusion), professionelle læringsfællesskaber, kollektiv mestring og udsatte børn. Konsulenterne har et stort netværk af fagpersoner og viden at trække på og har bl.a. stor erfaring inden for området udsatte børn og unge.

Du og dine kollegaer er altid velkomne til at kontakte konsulenterne på 6615 9043. Du kan læse mere om vores konsulentydelser her.