Introduktion til Barnets Lov - Seminarer
barnets lov
Information

Vælg venligst hold herunder:

Prisekskl. moms
800 DKK
Børn & unge
Kursus

Introduktion til Barnets Lov

Den 1. januar 2023 forventes det, at Barnets Lov træder i kraft. Er din kommune godt forberedt til at sikre, at barnet kan bruge sine rettigheder og blive reelt inddraget i egen sag?

Med Barnets Lov tillægges barnet flere processuelle rettigheder, og barnets mulighed for at spille en mere aktiv rolle i egen sag styrkes. Det stiller store krav til den kommunale forvaltning at sørge for, at barnet er så veloplyst om myndighedssagsbehandlerens/kommunens tanker og konklusioner.

Når du tilmelder dig et af introduktionsmøderne, modtager du gratis en digital lektion om Barnets Lov.

OBS: Der er et begrænset antal pladser pr. afholdelse.

Den 1. januar 2023 forventes det, at Barnets Lov træder i kraft.

Indtil videre er de fleste af Folketingets partier enige om en række temaer og tiltag, som den nye lov skal indeholde. Der er endnu ikke enighed om en lovtekst, men der tegner sig dog allerede nu nogle tydelige tanker fra partierne i forhold til børns rettigheder og tidlig indsats.

På en række møder rundt i landet åbner Seminarer.dk nu op for en dialog på tværs af institutioner, børn og familiers fritidsliv og den offentlige forvaltning, så du kan skyde 2022 i gang med en refleksion over, hvilken betydning den nye lov kan få for netop din arbejdsopgave.

På møderne får du først en kort gennemgang af den aftale, der er indgået på Christiansborg, hvorefter jurist Bente Adolphsen sætter fokus på nogle af de væsentligste temaer i aftalen: 

  • Børns rettigheder – mere målrettet oplysning til børn om deres rettigheder
  • Tidligere kvalificeret opsporing af børn med behov for støtte
  • Tættere kontakt mellem kommune og barn/familie, når der er brug for støtte efter loven
  • Bedre kvalitet i behandlingen af de sociale børnesager
  • En række tiltag og projekter – spænder fra udvidede rådgivningsmuligheder for kommunerne til puljer, der kan søges af kommunerne

Møderne holdes 4 steder i landet fra kl. 14.30-17.00 – tilmeld dig allerede i dag. Det sker:

Den 22. november 2021 på Scandic Glostrup 

Den 24. november 2021 på Scandic Ringsted 

Den 29. november 2021 på Scandic Silkeborg 

Den 2. december 2021 på Scandic Odense 

Dagens underviser

Bente Adolphsen
Klik for at se
Bente Adolphsen
Bente Adolphsen
Bente Adolphsen, cand.jur. - juridisk konsulent, foredragsholder og en af Danmarks absolut førende jurister inden for arbejdet med udsatte børn og unge. Bl.a. er hun ekspert i børnesager.
Bente Adolphsen er én af vores undervisere på Specialistuddannelsen for myndighedssagsbehandlere, som er en intensiv, højt specialiseret og særdeles praksisnær uddannelse, der er skræddersyet til dig, der arbejder med børnesager som myndighedssagsbehandler.

Kompetenceforløb, der passer til din organisation

Vidste du, at Seminarer.dk har en konsulentafdeling, som kan hjælpe dig og dine kollegaer godt på vej mod nye kompetencer? Konsulenterne kan bl.a. give jer faglig sparring, skræddersy kompetenceforløb og hjælpe med implementering af ny faglig viden og redskaber. Det kan være om emner som Barnets Lov, psykologisk tryghed, co-teaching, mellemformer (inklusion), professionelle læringsfællesskaber, kollektiv mestring og udsatte børn. Konsulenterne har et stort netværk af fagpersoner og viden at trække på og har bl.a. stor erfaring inden for området udsatte børn og unge.

Du og dine kollegaer er altid velkomne til at kontakte konsulenterne på 6615 9043. Du kan læse mere om vores konsulentydelser her.