Ledelse i paradokser - Seminarer
1920x600px_Kursus_single_Ledelse i paradokse
Ledelse
Kursus

Ledelse i paradokser

Skab mening i kompleksiteten. – med Rane Willerslev, Camilla Duus og Jan Heiberg Johansen som dagens eksperter. 

Ledelse er en disciplin, der til tider er fyldt med kompleksitet, modsætningsfyldte krav og ambivalens, hvilket kræver rygrad, rummelighed og mod.

Det kan være en udfordring at leve op til tidens krav om omstillingsparathed, politiske krav, og samtidig holde fast i egne værdier.

Du skal både påtage dig lederrollen og indgå i ligeværdige dialoger med dine medarbejdere. Du skal kommunikere beslutninger ud, som du som leder kan være uenig i. Du skal styrke kerneydelsen, være proaktiv ideudvikler og skabe forandringer – men samtidig sikre stabilitet og kontinuitet.

Det er umiddelbart let at få øje på paradokserne i organisationen, men meget sværere er det at agere som leder ind i paradokserne og dermed i organisatoriske og personlige spændingsfelter.
Kursus_single_1000x1000px_Ledelse i paradokser
Ledelse i paradokser peger på, at komplekse problemstillinger skal mødes med komplekse refleksioner. Som leder har du aldrig løst hele problemet, men må altid forholde dig balanceret til den del af løsningen, som du nedtoner, og /eller du må forsøge at rumme begge poler i løsningen. Paradoksledelse handler om at bevare den ledelsesmæssige handlekraft i komplekse og flertydige situationer og løbende vurdere, hvilke tiltag der gavner organisationen bedst muligt.

Denne temadag sætter lederskabets paradoksale vilkår i centrum og for at berige dig med indsigt, inspiration og praksisnær viden til din paradoksledelse har vi inviteret tre førende eksperter og praktikere som oplægsholdere – nemlig erhvervspsykolog Camilla Duus, ledelsesrådgiver Jan Heiberg Johansen og – en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere – professor og ph.d. Rane Willerslev.
Kursus_single_1000x900px_Ledelse i paradoks

Temadagens indhold

Handlekraftige ledere – med tvivlen som følgesvend – kl. 10.00 – 12.30
Paradoksledelse – jagten på værdi og mening i kompleksitet – kl. 13.30 – 15.45
Tænk vildt i kompleksiteten og gør op med perfektionismen – kl. 16.00 – 17.00
Camilla Duus
Handlekraftige ledere – med tvivlen som følgesvend
Erhvervspsykolog Camilla Duus giver en introduktion til begrebet paradoksledelse. Hun sætter fokus på mange af de modsætningsfyldte fordringer, som ledsager det personlige lederskab, og som enhver leder derfor må forholde sig til. Gennem cases og praktiske øvelser bliver du klogere på, hvordan du som leder kan bevare handlekraften i en hverdag fyldt med paradokser og kompleksitet. Hun har stor erfaring i arbejdet med offentlig ledelse og har via CLAVIS et tæt samarbejde med erhvervspsykolog og ph.d. Lotte Lüscher, hvis bog “Lederen mellem tvivl og handlekraft” blev kåret som årets lederbog 2018. Camilla Duus sætter blandt andet fokus på:
* hvordan du som leder kan leve op til tidens krav om konstant omstillingsparathed og samtidig være tro mod dine egne værdier
* hvordan du tager magten tydeligt på dig og samtidig indgår i ligeværdige dialoger med dine medarbejdere
* hvornår du skal tænke dig om? Og hvornår det er tid til at træffe beslutninger

I disse udspændtheder gives der ikke noget éntydigt svar; paradokserne kan og skal ikke løses. En god leder kan se en sag fra flere sider, er i stand til at finde løsninger, der tager højde for flere aspekter i organisationen og samtidig træffe beslutninger og udvise handlekraft. Men hvorfor er tvivlen en del af et godt lederskab, og hvordan undgår du at blive lammet af tvivlen? Tvivl og handlekraft er indbyrdes forbundne lederdyder. Handlekraften må tilsættes tvivl for ikke at blive dumdristig, og tvivlen må blive til handling, hvis den ikke skal udvikle sig til en kimende tinnitus i lederens øregang.
Jan Heiberg Johansen
Paradoksledelse – jagten på værdi og mening i kompleksitet
Ledelsesrådgiver og forfatter Jan Heiberg Johansen deler ud af sin viden om konkrete tilgange og taktikker til, hvordan ledere kan håndtere modstridende krav, agere bedst muligt i lederrollen og samtidig skabe værdi i organisationen. Jan Heiberg Johansen giver dig viden om og praktiske tilgange til:

* hvorfor det er vigtigt, at du som leder skærper din sans for organisatoriske paradokser og forliger dig med disse spændingsfelter
* hvordan mødet med paradokserne kan have afgørende betydning for værdiskabelsen i hele organisationen
* hvordan du navigerer i spændingsfelter mellem styring, strategi og lederskab ved hjælp af forskellige værdiskabende ledelsestaktikker
Rane Willerslev
Tænk vildt i kompleksiteten og gør op med perfektionismen
Professor og ph.d. Rane Willerslev inviterer med sin jordnære tilgang og lige fremme facon dig til at tænke vildt og være nysgerrig i din paradoksledelse. Med Rane Willerslevs akademiske baggrund og erfaringer fra vildmarken giver han dig et spændende og indsigtsfuldt oplæg med følgende indhold, hvor han:
* giver dig indsigt i, hvordan du tænker vildt i de paradokser og dilemmaer, du står i
* inspirerer dig til at være modig og at lade din kreativitet få plads
* opfordrer dig til at finde modet i det at fejle produktivt
* kommer med sit bud på, hvorfor rygrad og rummelighed er vigtig i din paradoksledelse
slider-arrow
slider-arrow
Denne temadag sætter lederskabets paradoksale vilkår i centrum og for at berige dig med indsigt, inspiration og praksisnær viden til din paradoksledelse har vi inviteret tre førende eksperter og praktikere som oplægsholdere
Paradoksledelse:
Hvad gør du, når du oplever at stå i paradokser til halsen?
Vi har taget en snak med forfatter Jan Heiberg Johansen om paradoksledelse. Læs hvad han havde at sige i denne artikel.

Læs artiklen her
Paradoksledelse
Handlekraftige ledere – med tvivlen som følgesvend
Hvordan kan du som leder leve op til tidens krav om konstant omstillingsparathed OG samtidig være tro mod dine egne værdier? Hvordan kan du tage din magt tydeligt på dig OG samtidig indgå i ligeværdige dialoger med dine medarbejdere? Dette og meget mere vil Camilla Duus komme rundt om på dagen.

Læs hele beskrivelsen her

Undervisere

Camilla Duus
Klik for at se
Jan Heiberg Johansen
Klik for at se
Underviser_280x400px_Rane Willerslev
Klik for at se
Camilla Duus
Camilla Duus
Erhvervspsykolog og partner hos CLAVIS Erhvervspsykologi
Camilla Duus, har siden 2007 arbejdet som ledelses- og organisationskonsulent for offentlige og private organisationer. Hun beskæftiger sig særligt med ledelse, organisatoriske forandringer samt udvikling af samarbejde og team på et praksisnært plan. Camilla Duus samarbejder med ledere og medarbejdere om at styrke evnen til at navigere i kompleksitet og modsatrettede krav, som spiller ind i opgaveløsningen og samarbejdet på daglig basis. Hun har stor erfaring i arbejdet med offentlig ledelse og har via CLAVIS et tæt samarbejde med erhvervspsykolog og ph.d. Lotte Lüshcer.
Jan Heiberg Johansen
Jan Heiberg Johansen
Chefkonsulent, idehistoriker og MBA fra University of Reading – Henley Business School
Jan Heiberg Johansen har været leder gennem 12 år. Han er en erfaren og efterspurgt ledelsesrådgiver og foredragsholder, og han står bag en lang række ledelsesudviklingsforløb. Han har udgivet den praksisorienterede fagbog, “Paradoksledelse – jagten på værdi i kompleksitet” (2018) på Palgrave Macmillan og DJØF Forlag, og den er blevet godt modtaget i både Danmark og globalt.
Underviser_280x400px_Rane Willerslev
Rane Willerslev
Professor i socialantropologi og ph.d.
Rane Willerslev er en af landets mest eftertragtede foredragsholdere. Han har været chef for de Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum, direktør for Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo og ledet det arktiske forskningsfokus på Aarhus Universitet. Han er forfatter og medforfatter på mange artikler, bøger og akademiske monografier. I Danmark er Rane Willerslev særlig kendt for bøgerne “Rygrad og rummelighed – et oplæg til et mere modigt dannelsesbegreb” (2019), “Tænk vildt – det er guddommeligt at fejle – en peptalk for en mere nysgerrig tidsånd” (2017) og “På flugt i Sibirien – zobeljagt, russisk mafia og 65 minusgrader” (2015).

Praktisk information

Dagen afholdes på Park Inn By Radisson Copenhagen
Engvej 171, 2300 København
Den 19. november 2019
Kl. 10.00-17.00
Wi-Fi
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum.
Du får deltagerbevis på dagen
Hotelinfo_Park Inn By Radisson Copenhagen
Park Inn By Radisson Copenhagen
Engvej 171, København
Uddybet tid og sted
Den 19. november 2019 på Park Inn By Radisson, Copenhagen, kl. 10.00-17.00

Du får deltagerbevis på dagen
Prisen:
Pris for deltagelse kr. 2.950,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under Loyalitetsrabat.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.