Når flokdyret spænder ben for psykologisk tryghed – med Henrik Tingleff og Mie Kamille Dalsgård - Seminarer
header_flokdyret
Psykologisk Tryghed ved Seminarer.dk
Kursus

Når flokdyret spænder ben for psykologisk tryghed – med Henrik Tingleff og Mie Kamille Dalsgård

Menneskets flokdyrsmentalitet kan spænde ben for skabelsen af psykologisk tryghed, som er afgørende for velfungerende og effektive teams. Kom derfor med på denne dag, hvor psykolog Henrik Tingleff og psykolog Mie Kamille Dalsgård gør dig klogere på, hvordan compassion-fokuseret ledelse- og arbejdskultur kan være løsningen.

Du tager fra dagen med både den nyeste forskning og konkrete redskaber til dine samarbejds- og beslutningsprocesser. Derudover lærer du bl.a.:

 • Hvorfor vi slet ikke er ”designet” til at være trygge i teams
 • Hvorfor beslutninger kan fastholdes mod alles ønske – og mod alles bedste
 • Hvordan flokdyrets ego står i vejen for fair og ærlig feedback
 • Hvordan du i tide kan spotte det, der spænder ben for psykologisk tryghed
 • Hvordan den nyeste forskning i compassion kan give dig veje til at fremme psykologisk tryghed

Over ½ af pladserne i Hvidovre er allerede væk. Skal du og dit team have en plads, så tøv ikke for længe.

Genskab trygheden med compassion

Det står ikke til diskussion, at psykologisk tryghed er afgørende for velfungerende og effektive teams. Udfordringen er bare, at tryghed skal skabes mellem mennesker, af mennesker. Og vi er ikke altid lige rationelle. Slet ikke i flok. 

Mennesket er et statussøgende flokdyr – og ethvert fællesskab kan blive scenen for magtkampe, mobning og modarbejdelse. Vi mennesker er tilbøjelige til at gøre det, som andre gør – f.eks. acceptere en bestemt adfærd og holdninger – selvom det strider imod egne værdier og overbevisninger. Og det spænder ben for den psykologiske tryghed. 

Dagens indhold 

På denne kursusdag dykker psykolog Henrik Tingleff ned i viden om socialpsykologi, adfærdsstudier, menneskets biologi og den evolutionære arv.  

Og med udgangspunkt i bestselleren ”Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger” samt smagsprøver fra hans kommende bog om ”Egodyret” præsenterer Henrik Tingleff dig for centrale udfordringer i arbejdet med psykologisk tryghed i praksis.  

Derudover giver Henrik Tingleff i fællesskab med psykolog Mie Kamille Dalsgård bud på, hvordan den nyeste psykologiske forskning i compassion kan hjælpe med at overvinde disse udfordringer.  

Psykologisk tryghed og compassion er separate begreber, men alligevel forbundne – for compassion er en vigtig faktor for sunde relationer, trygheden og det psykiske arbejdsmiljø. Compassion-fokuseret ledelse- og arbejdskultur handler om at have sin egen og andres trivsel på sinde og skabe rammer, der understøtter følelsen af tilhørsforhold, empati, samarbejde og tillid.  

Det handler også om, at du som leder tør gå ind i de svære samtaler og mærke ubehaget ved kriser og konflikter. For derved at genskabe den psykologiske tryghed på arbejdspladsen.  

Bliv klogere på 

 • Hvorfor vi slet ikke er ”designet” til at være trygge i teams 
 • Hvorfor vi er så dårlige til at vurdere egne og andres kompetencer 
 • Hvorfor beslutninger kan fastholdes mod alles ønske – og alles bedste 
 • Hvordan flokdyrets ego står i vejen for fair og ærlig feedback 
 • Hvordan den kollektive intelligens falder på trods af troen på det modsatte 

… og flere benspænd for psykologisk tryghed i praksis 

Lær 

 • At spotte benspændene i tide 
 • At italesætte flokmekanismer, der sænker psykologisk tryghed 
 • Hvordan den nyeste forskning i compassion kan give dig veje til at fremme psykologisk tryghed 

Kursusdagen er praksisorienteret og tager udgangspunkt i din egen hverdag. Du kommer ikke bare hjem med den nyeste forskning, men også med konkrete redskaber til dine samarbejds- og beslutningsprocesser.
Derudover er der god mulighed for at erfaringsudveksle og blive inspireret af de øvrige deltagere.  

Underviser

Henrik Tingleff
Klik for at se
Mie Kamille Dalsgård
Klik for at se
Henrik Tingleff
Henrik Tingleff
Psykolog og adfærdsekspert
Adfærdspsykolog og efterspurgt foredragsholder, underviser og rådgiver inden for alt, der handler om at forstå og påvirke menneskers adfærd på et videnskabeligt grundlag. Henrik Tingleff er tillige radiovært og forfatter til en række fagbøger, blandt andet ”Hjernen på overarbejde - derfor er compassion vores vej ud af bæredygtigt liv og samfund” samt bestselleren “Når Flokdyret Fejler”.
Mie Kamille Dalsgård
Mie Kamille Dalsgård
Erhvervspsykolog, indehaver af Compassion House Consultancy
Erhvervspsykolog, indehaver af Compassion House Consultancy med fokus på bl.a. ledelsesrådgivning, - coaching og undervisning. Desuden har Mie Kamille Dalsgård, gennem sin tidligere rolle som CEO i ejendomsbranchen, hands on-erfaring med at implementere compassion som en del af en virksomhedsstrategi. Mie Kamille Dalsgård er en erfaren underviser og foredragsholder.
TID & STED:
Den 17. april 2024 på Scandic Kolding

Den 24. april 2024 på Scandic Hvidovre

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.380, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Mulig rabat - skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.