gratisk facilitering

Når en stjernemand styrker dialogen

På dette kursus lærer du at arbejde med grafisk facilitering i det pædagogiske arbejde. Med grafisk facilitering giver du dine budskaber mere slagkraft, da hjernen husker langt bedre, når der bliver sat billeder på ord.

Dit udbytte af kurset er mere konkret, at:

  • Du lærer simpel tegneteknik og visuelle metoder, der kan bruges til at understøtte det pædagogiske arbejde
  • Du får viden om den visuelle hjerne, hvorfor visuelle metoder virker og inspiration til, hvordan du kan bruge grafisk facilitering i dit arbejde
  • Du kommer godt i gang med selv at tegne og visualisere, så du kan fortsætte arbejdet derhjemme

Dine undervisere er visuel udviklingsagent Marie Lørring Dahl og kreativ facilitator samt pædagogisk antropolog Pia Vinther Dyrby.

Visualisering fremmer forståelse og læring

“En helt fantastisk dag, meget levende og inspirerende undervisere.”

“Fabelagtig dag, fyldt med inspiration og glæde”

“Tak for en spændende dag!”

“Rigtig godt arrangement!”

Et billede siger mere end 1000 ord”. Måske har du oplevet, at billeder har skabt en større forståelse mellem dig og barnet, den unge eller de voksne du arbejder med?  

Forskningen viser, at vi optager billeder 60.000 gange hurtigere end tekst.  

Netop fordi billeder opfattes hurtigere end tekst eller tale, så er grafisk facilitering et stærkt virkemiddel i den kommunikation, vi har med vores børn, unge eller voksne. Billeder taler til følelserne, og når vi kombinerer ord med billeder understøttes deltagelsen, engagementet og motivationen.  

På denne workshop bliver du introduceret til metoden grafisk facilitering og anvendelsen af visuelle virkemidler i pædagogisk arbejde. Vi tegner sammen og øver os i at kombinere ord og billeder. Det foregår i et energifyldt tempo – og så er det ikke mindst rigtig sjovt. Vi udvikler sammen idéer til, hvordan du kan tegne og visualisere i arbejdet med børn, unge og brugere, i forældresamarbejdet, personalesamarbejdet og med kollegerne. 

Udbytte 

  • Du lærer simpel tegneteknik og visuelle metoder, der kan bruges til at understøtte det pædagogiske arbejde 
  • Du får viden om den visuelle hjerne, hvorfor visuelle metoder virker og inspiration til, hvordan du kan bruge grafisk facilitering i dit arbejde 
  • Du kommer godt i gang med selv at tegne og visualisere, så du kan fortsætte arbejdet derhjemme 

Program formiddag: 

Visualisering fremmer forståelse og læring – og du bliver klogere på hvorfor og hvordan. Med tuschen i hånden bliver du guidet igennem simple tegneteknikker. Du lærer at tegne mennesker, kommunikation og kontekst. Vi udvikler sammen pædagogiske ikoner og begreber, som du kan få brug for at tegne i din praksis. Formiddagen indeholder også kortere oplæg om det visuelle sprog og den visuelle hjerne. 

Program eftermiddag: 

Underviserne sætter grafisk facilitering i spil i pædagogiske praksis – og du får gode idéer til, hvordan du kan bruge grafisk facilitering i det pædagogiske arbejde og mulighed for at arbejde med dine egne idéer. Det kan være, du får lyst til at bruge visuelle virkemidler i samtaler med børn, unge og brugere eller bruge det i arbejdet med den pædagogiske læreplan, i udviklingen af en evalueringskultur eller til at skabe dynamiske personalemøder.  

Hvad er grafisk facilitering  

Grafisk facilitering er en kommunikationsmetode og et visualiseringsværkstøj. Det handler om at gøre processer lettere ved at kombinere ord og billeder. I pædagogisk arbejde vil vi noget med nogen. Ved at kombinere ord med billeder bliver det nemmere (og sjovere) for os at se, hvad vi vil med hinanden, og hvor vi er på vej hen. 

Målgruppe  

Dagen er til dig, der arbejder med børn, unge og voksne, hvor grafiske virkemidler vil hjælpe dialogen. Dagen henvender sig både til dig, der har praksiserfaring eller ledelseserfaring inden for det pædagogiske område.    

Dagens undervisere

Marie-Lorring-Dah
Marie Lørring Dahl
Visuel udviklingsagent
Marie Lørring Dahl driver virksomheden www.udviklingsrum.dk, der arbejder med at udvikle, synliggøre og dokumentere pædagogisk arbejde. Ved hjælp af visuelle virkemidler og grafisk faciliterede processer og samtaler hjælper hun pædagogiske ledere og deres personale med at sætte ord på og skabe fælles billeder af den pædagogiske mening og retning.

Marie er uddannet grafisk facilitator, cand. pæd. i Pædagogisk Psykologi og pædagog. Hun har tidligere arbejdet som pædagogisk konsulent, ledelses- og organisationskonsulent, leder, pædagog og støttepædagog.
Pia-Vinther-Dyrby
Pia Vinther Dyrby
Kreativ facilitator og pædagogisk antropolog 
Pia Vinther Dyrby har erfaring fra det pædagogiske område og i at arbejde visuelt og facilitere processer i pædagogisk praksis. Pia har bl.a. arbejdet i Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), hvor hun har udviklet materialer, processer og redskaber til dagtilbudsområdet og trækker på grafisk facilitering og designtænkning i sin tilgang. Pia er uddannet pædagog og cand. pæd. i pædagogisk antropologi og har desuden arbejdet som konsulent i Lederforeningens sekretariat i BUPL og som pædagog, støttepædagog og souschef i en integreret institution.  
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.150, - ekskl. moms.

Prisen er inkl. hæftet, ”Tegn og visualisér” samt tusher til dagens øvelser. Prisen er desuden inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum. 

Mulig rabat:
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan I få rabat. Læs mere under loyalitetsrabat.
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat allerede ved første tilmelding.