autisme og selvskade
Digital læring
Kursus

Onlinekursus: Autisme og selvskade

Arbejder du med børn, unge eller voksne med autisme, som har selvskadende adfærd? Så tag et kig på dette onlinekursus.

Det giver dig en dyb indsigt i og forståelse af de mentale og følelsesmæssige tilstande, der ofte ligger bag selvskadende adfærd hos mennesker med autisme.

Onlinekursus om autisme og selvskade

På kurset undersøger vi, hvilken funktion den selvskadende adfærd kan have. Hvor selvskade i en neurotypisk kontekst ofte forstås som et forsøg på at håndtere intense og overvældende følelser, kan selvskaden have en særlig kompleks betydning hos mennesker med autisme. Her bliver selvskade en konkret strategi, der både kan rumme et forsøg på at regulere sensoriske udfordringer, forstå kropslige signaler og skabe en fysisk udtryksform for intense og overvældende mentale og følelsesmæssige tilstande.  

Dagens indhold
På onlinekurset “Autisme og selvskade” tydeliggør og konkretiserer vi, hvordan du kan arbejde mentaliserende med mennesker med autisme, der har selvskadende adfærd eller udviser tegn på dette. Sammen undersøger vi sammenhængen mellem sensoriske udfordringer, følelsesmæssig regulering og kommunikative vanskeligheder. 

Dit udbytte er 

  • Viden om de mentale og følelsesmæssige tilstande bag selvskadende adfærd hos mennesker med autisme 
  • Forståelse af den afvigende følelsesmæssige og kropslige forankring, og hvordan dette relaterer sig til selvskadende adfærd. 
  • Konkrete mentaliserende metoder til at følelsesregulere mennesker 
  • Konkrete mentaliserende metoder og konkrete mentaliserende værktøjer til at støtte og styrke kropslig samt følelsesmæssig regulering for at minimere den selvskadende adfærd. Metoderne og værktøjerne er specifikt udviklet arbejdet med mennesker med autisme. 

Målgruppe
Onlinekurset henvender sig særligt til alle fagprofessionelle, der arbejder med mennesker med autisme – herunder socialfagligt, sundhedsfagligt og psykologisk personale i kommuner, regioner og i privat regi. Kurset er dog relevant for alle, der ønsker en dybere forståelse af de mentale tilstande, sensoriske udfordringer og følelsesmæssige mekanismer, der kan ligge bag selvskadende adfærd hos børn, unge og voksne med autismespektrumforstyrrelser. 

Om underviserne:

Nadjia Tamechmecht
Nadjia Tamechmecht
BA i pædagogik og i gang med en MSc i Cognitive Behavioural Therapy
Nadjia er oprindeligt BA i pædagogik og har arbejdet i socialpædagogisk praksis og i psykiatrien i mange år. For nuværende er hun i gang med en MSc i Cognitive Behavioural Therapy med speciale i autisme og mentalisering og har adskillige års klinisk praksiserfaring inden for autismeområdet. Nadjia har omfattende erfaring med undervisning af fagprofessionelle, heriblandt det socialfaglige, sundhedsfaglige og psykologiske personale på de tre organisatoriske niveauer: kommuner, regioner og private organisationer.
TID & STED:
Det sker:
Den 27. februar 2025, sendes liv (digitalt) kl. 09.00 - 12.00

Før start modtager du en mail med direkte link til kurset. Du bestemmer selv, om du vil deltage via computer, mobil eller tablet.

Vær opmærksom på, at det kræver internetadgang at deltage.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 750, - ekskl. moms.

Vær opmærksom på, at kurset ikke bliver optaget.