Header Autisme og mentalisering
Digital læring
Kursus

Onlinekursus om autisme og mentalisering

Deltag i dette onlinekursus om autisme og mentalisering, og opnå en bedre forståelse af de mentale tilstande, der ligger bag adfærd. Sammen med den specialiserede autismekonsulent Nadjia Tamechmecht får du en introduktion til, hvordan mentalisering er en effektiv og udviklende tilgang i arbejdet med mennesker med autismespektrumforstyrrelse.

På kurset får du: 

  • Grundlæggende viden om og forståelse af mentaliseringsteorien. Du får indblik i, hvordan mentalisering kan anvendes i dit praktiske arbejde med mennesker med autisme
  • Indsigt i, hvordan du kan se bag om adfærd og forstå de konfliktfyldte misforståelser ved at få viden om de mentale tilstande, der ligger bag. Dette vil fremme gensidighed i kontakten og samspillet og dermed skabe en mere meningsfuld og udviklende relation
  • Inspiration til at anvende de mentaliserende indstillinger RAM og ÅBEN i praksis, så du kan tilgå personen mere mentaliserende – og samtidig styrke personens evne til at mentalisere

Se også: Mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne (længere e-læringsforløb)

Onlinekursus om autisme og mentalisering

Arbejder du med børn, unge eller voksne med autismespektrumforstyrrelse?  Onlinekurset “Autisme og mentalisering” hjælper dig til at forstå sammenhængen mellem autismediagnosen og den afgørende evne til at mentalisere - det er i kontakten, samspillet og relationen, du bedst støtter de mennesker, du arbejder med. 

Mennesker med autisme har ofte konkrete vanskeligheder med at forstå egne og andres mentale og emotionelle tilstande, hvilket gør det svært at finde mening i adfærd.  

Fagprofessionelles mentaliserende støtte er derfor afgørende for at opnå gensidighed i kontakten og skabe vedvarende, meningsfulde relationer. Meget konfliktadfærd, specielt gentagne konflikter, opstår som følge af manglende forståelse eller misforståelser.

Som fagprofessionel har du måske oplevet, hvordan mentaliseringsvanskeligheder hos mennesker med autisme kan være kilden til disse udfordringer, som blandt andet omfatter: 

-Udfordringer med at forudse andres adfærd og forstå de intentioner og motiver, der ligger bag 

-Vanskeligheder med at forklare egen adfærd og forstå, hvordan andre opfatter den 

-Problemer med at forstå mellemmenneskelig interaktion på grund af manglende evne til at forestille sig andres tanker og følelser 

Dagens indhold 

Onlinekurset giver dig indsigt i, hvordan du kan arbejde med ovenstående udfordringer.

Dit udbytte er:

  • Du får en grundlæggende forståelse af mentaliseringsteorien, og du får kendskab til, hvordan du kan anvende mentaliseringstilgange i dit praktiske arbejde med mennesker med autisme 
  • Du lærer, hvordan du i praksis selv optræder mere mentaliserende efter de mentaliserende indstillinger RAM og ÅBEN, for herigennem også at styrke personens mentaliseringsevne 
  • Du får kendskab til at se bag om og forstå - og derved møde - konfliktadfærd mentaliserende

Målgruppe 

Kursusdagen henvender sig til alle fagprofessionelle inden for området, heriblandt det socialfaglige, sundhedsfaglige og psykologiske personale i kommuner, regioner og privat regi. Kurset er målrettet arbejdet med børn, unge og voksne med autismespektrumforstyrrelser.  

Ønsker du yderligere viden og redskaber til dit mentaliserende arbejde?

Hvis du har brug for en mere dybdegående gennemgang af mentaliseringstilgangen og af, hvordan du kan omsætte teorien i dit daglige arbejde, så tag et kig på dette e-læringsforløb med Nadjia Tamechmecht og Janne Østergaard Hagelquist fra Center for Mentalisering.

Om underviseren:

Nadjia Tamechmecht
Nadjia Tamechmecht
BA i pædagogik og i gang med en MSc i Cognitive Behavioural Therapy
Nadjia er oprindeligt BA i pædagogik og har arbejdet i socialpædagogisk praksis og i psykiatrien i mange år. For nuværende er hun i gang med en MSc i Cognitive Behavioural Therapy med speciale i autisme og mentalisering og har adskillige års klinisk praksiserfaring inden for autismeområdet. Nadjia har omfattende erfaring med undervisning af fagprofessionelle, heriblandt det socialfaglige, sundhedsfaglige og psykologiske personale på de tre organisatoriske niveauer: kommuner, regioner og private organisationer.
TID & STED:
Det sker:
Den 7. november 2024, sendes live (digitalt), kl. 09.00 - 12.00

Før start vil du modtage en mail med direkte link til kurset. Du bestemmer selv, om du vil deltage via computer, mobil eller tablet.

Vær opmærksom på, at det kræver internetadgang at deltage.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 750, - ekskl. moms.

Vær opmærksom på, at kurset ikke bliver optaget.