Frigiv op til 30% mere arbejdstid - 3 skarpe planlægningsråd - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Frigiv op til 30% mere arbejdstid – 3 skarpe planlægningsråd

Vidste du, at kan frigive helt op til 30 % af din tid i din arbejdsdag, bare ved hjælp af små justeringer og disse 3 planlægningsråd?

Artikelbillede_600x450px_arbejdstid

Af konsulent og forfatter Kirsten Andersen

Vidste du, at du kan frigive helt op til 30 % af din tid bare ved hjælp af små justeringer i din arbejdsdag? At du ved at administrere din tid, på en ny måde og blive mere skarp på om opgaverne egentligt haster eller kan nedprioriteres, kan opnå langt større overskud.

3 skarpe planlægningsråd

Du får her de tre vigtigste planlægningsråd, der kan hjælpe dig med at nå mere, få overblik og god samvittighed.

1. Spis den slimede frø fra morgenstunden

Kender du det? Du skal i gang med en ”lidt træls opgave”. Måske er det et referat, måske er det et oplæg, måske er det en større oprydning. Du ved, at du burde tage dig sammen, men af en eller anden grund udskyder du opgaven. Det bedste råd, jeg kender, hedder: Spis frøen – og spis den fra morgenstunden af.

Det skal forstås sådan, at selv om mailboksen lokker, og der er masser af små opgaver, du lige kunne løse, så tag den slimede frø i form af den ”lidt trælse opgave” først. Tit viser det sig, at det egentlig gik meget godt, og måske fik du ligefrem løst opgaven hurtigere, end du havde regnet med – og så kan skuldrene komme ned, og du kan nyde, at du fik startet dagen rigtig godt.

2.Vær bevidst om, hvornår du har lommer af tid til fordybelse, og brug dem rigtigt

Afbrydelser koster masser af tid. Der går op til 15-20 minutter, før at du er tilbage i en god flowtilstand. Måske kommer afbrydelserne fra kolleger, men det kan også være dig selv, der lige tjekker mail midt i en opgave. Tænk over, hvornår i løbet af ugen der er færrest afbrydelser – og nyd så disse lommer af tid – og brug dem på at få opgaver af vejen, der kræver fordybelse. Det er ærgerligt at have brugt to timer, hvor der var ro og fred, til mindre krævende opgaver, hvis arbejdsro generelt er en mangelvare. Nogle vælger at møde en time før alle andre og oplever at i den time, når de meget mere end hele resten af dagen.

3.Planlæg på ugebasis – dagens plan holder sjældent

Skal du lykkes med din dagsplan, skal du se en uge frem. Mange opgaver skal bare løses i løbet af ugen – ikke nødvendigvis om mandagen eller om onsdagen. I en travl hverdag vil der hele tiden komme nye opgaver til, som skal passes ind i planen.

Hvis du skal kunne prioritere og ikke mindst omprioritere på en hensigtsmæssig måde, er det tvingende nødvendig at have overblik over alle opgaver – store som små – en uge frem. Det er allerbedst at lave oversigten for den kommende uge mandag morgen, og lade oversigten ligge fremme, så du hver gang, du har løst en opgave, lige kan sætte et hak og se, hvilken opgave det herefter giver bedst mening at tage fat i. Eventuelt kan du hver morgen markere de allervigtigste, der SKAL klares i dag.

Har du f.eks. nogenlunde ro de næste par timer, tager du en opgave, der kræver fordybelse, og ved du, at den næste halve time er det som at sidde på Københavns hovedbanegård, så tager du de hurtige lette opgaver. Kommer din chef med en ny opgave, sætter du den ind på oversigten – så oversigten lever altså hele ugen, men forandrer sig løbende.

Relevante arrangementer

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker (niveau 3 og 4 i svangreomsorgen) gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere
Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært
Kursus

Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært

Jylland & Sjælland

Tag med på denne kursusdag, hvor du bliver klædt på til at støtte børn, når de er ramt af svære livsomstændigheder.

Familieterapeut Karen Glistrup og børnepsykolog Birgitte Ørnstrup står i spidsen for kurset og sætter bl.a. fokus på:

Hvordan du som fagperson taler med børn med hensyntagen til, at de netop er børn Hvordan du får kendskab til bagvedliggende årsager til barnets mistrivsel. F.eks. når et barn er pårørende til forældre eller søskende med psykisk sygdom, eller hvis der er problemer med misbrug i familien Hvordan du udforsker familiens livsomstændigheder og belastninger uden at aktivere skyldfølelse Hvordan du i mødet med barnet kan minimere antallet af spørgsmål, så samtalen fra det usikre barns perspektiv ikke opleves som ubehagelig Hvordan du taler med børn og deres forældre med rette ansvarsfordeling mellem barn og voksen, forælder og fagprofessionel

Læs videre herunder for at få mere at vide om dagens indhold og underviserne.

Læs mere
Gaming- og SoMe-afhængighed – Sådan hjælper du unge med et lidelsesfuldt skærmforbrug
Kursus

Gaming- og SoMe-afhængighed – Sådan hjælper du unge med et lidelsesfuldt skærmforbrug

Jylland & Sjælland

Hvordan hjælper du bedst unge, som er blevet suget så langt ind i gaming og/eller sociale medier, at der er tale om egentlig afhængighed? Dét er omdrejningspunktet for dette kursus i selskab med psykolog David Madsen, læge Cecilie Federspiel og medlem af regeringens tech-udvalg Mie Oehlenschläger.

I fællesskab sikrer de, at du i løbet af kursusdagen får:

Viden om gaming- og SoMe-afhængighed, og hvordan det påvirker unges liv og trivsel Kendskab til afhængighedens udtryk, herunder psykologiske, fysiske, adfærdsmæssige og sociale symptomer Forståelse af de underliggende mekanismer og virkemidler, som spil- og SoMe-industrien anvender til at fastholde menneskers opmærksomhed, engagement og tid Viden om forebyggelse og effektive interventioner, herunder Acceptance and Commitment Therapy og narrative samtaleteknikker Indblik i, hvordan du taler med forældre eller andre fagpersoner, som er i berøring med unge, der har et problematisk forbrug af computerspil og SoMe

Du finder mere info om kursusdagens indhold og underviserne herunder.

Læs mere