Den nye persondataforordning – derfor skal du kende reglerne! - Seminarer
Ledelse
Artikel

Den nye persondataforordning – derfor skal du kende reglerne!

Den 25. maj 2018 trådte den nye persondataforordning fra EU i kraft her i Danmark, og med den kom nye regler, du som offentlig ansat skal overholde.

den nye persondataforordning

Den nye persondataforordning

Den 25. maj 2018 trådte den nye persondataforordning fra EU i kraft her i Danmark, og med den kom en masse nye regler og skærpede krav til dig som offentlig ansat, der har berøringsflade med persondata. For det er nemlig ALLE, der er underlagt den nye dataforordning – fra dig, som arbejder med persondata til dagligt, til dig, der lægger Facebook-billeder op på en offentlig Facebookside. Cand. jur. Brian Nygaard Oswald fortæller om, hvorfor alle skal kende reglerne. Brian kommer med følgende gode grunde:

Der er et voldsomt stort fokus på persondata i disse tider, og aviserne elsker at skrive om fejl fra kommuner og skoler osv. Så man risikerer meget nemt at få dårlige historier i medierne, hvis man begår fejl, fordi man ikke kender reglerne.

Hvis en medarbejder gentagne gange ikke overholder persondataregler, vil det uden tvivl kunne få indflydelse på den pågældendes ansættelse – der vil rulle hoveder (mange hoveder), hvis skoler, institutioner, kommuner, styrelser osv. bryder reglerne – man VIL disse brud til livs.

Persondatareglerne gælder så utrolig mange steder – såsom når man sender e-mails, når man surfer på Internettet, når man bruger sin computer osv. osv., så hvis ikke man kender reglerne, vil man igen og igen bryde dem.

Persondatareglerne gælder i stort omfang også for ens private handlinger, når man lægger ting på nettet. Kursisterne lægger sikkert billeder på Facebook mv. og det må man langt fra altid. Og som privatperson kan man faktisk komme i fængsel ved alvorlige persondatabrud!

Så der er gode grunde til at kende reglerne for persondata!

 

Vi kigger bl.a. på mails, edb, papirmapper, databehandlere, hjemmeside hosting, sikkerhed, mobiltelefoner, hjemmearbejdspladser, DPO’er, arbejde i toget, hvilke sager I må have digital adgang til, aflåsning af skabe, risikovurderinger… og en masse andet. Alt sammen med det formål, at du lever fuldt op til de nye regler for databeskyttelse – og det er bedre sent end aldrig!

Cand. jur. Brian Nygaard Oswald er som sagt vores underviser, og han er kendt for at være en god formidler, der gør kompliceret jura forståeligt og praksisnært. Der bruges ikke en masse fine ord, men derimod ord og eksempler, som du forstår og kan relatere dig til, og som du kan tage med hjem og bruge!

Vores tidligere deltagere har bl.a. udtalt følgende om kurset:

”Fantastisk god underviser – god til at gøre tørt stof ”levende””

”God og humoristisk formidling”

”Indlægsholder forstår at høre ”tør” stof spændende og koble det op på hverdagen”

”Supergodt forløb – lav et mere”.

”Super god dag med stor faglighed”

”God, sjov underviser, som gør det mere spændende”

”God og dejlig humor fra underviser, der gjorde dagen underholdende samt lærerig”

Lyder dagen som noget for dig, så tilmeld dig vores “Grundkursus om persondataforordningen af maj 2018 – for begyndere” i dag!