Det skal du gøre, når du møder negativ energi! - Seminarer

Havnegade 90, 5000 Odense C • Tlf: 66 15 90 43

Ledelse
Artikel

Det skal du gøre, når du møder negativ energi!

Det kan ikke undgås, at du møder negativ energi. Det er en naturlig del af livet. Men hvordan håndterer du det? Få svarene her!

Thomas Grønnemark
Af: Thomas Grønnemark, foredragsholder og forfatter til bogen ”Doven Energi”.Negativ energi er en del af livet, og det kan derfor ikke undgås. Livet ville være kedeligt uden modgang, men alligevel skal vi helst ikke være i modgangen for længe, for så bliver vi ulykkelige og stressede.

Se også relevant uddannelse: Kognitivbaseret Mindfulness

Farvel negativ energi!

Her er 4 spørgsmål, som du med fordel kan stille dig selv, når du møder negativ energi:

  1. Hvad kunne du have gjort anderledes? Når vi møder negativ energi, så giver det en vis tryghed, at vi ved, hvad vi kan gøre bedre næste gang. Hvis vi ved præcis, hvad vi gjorde ”forkert”, så kan vi også handle på det senere i livet.
  2. Hvad var godt – selvom det endte skidt? Når vi bliver mødt med negativ energi, så har vi ofte en tendens til at fokusere på det negative i situationen… men ofte ligger der noget positivt gemt. Selvom du er endt i en ”dum” oplevelse, så er der ofte noget positivt, du kan tage med. Del dine negative oplevelser op i bidder og find de positive.
  3. Er oplevelsen til at grine af? Humor healer… Engang imellem så kunne vi ikke have gjort meget anderledes, og det kan også være svært at finde noget positivt, så er grinet måske din vej til at håndtere din negative oplevelse. Nogle gange går der lidt tid, før du kan grine af situationen, men ofte er der en sjov vinkel, der kan løfte stemningen lidt. Når vi griner af os selv, så bliver livet lidt lettere.
  4. Vil jeg bruge mit liv på at tænke over det? ”Pyt”, ”sådan er livet”, ”det er hvad der sker”… ja det kan være gode sætninger, når man møder negativ energi. For det er ikke altid, at vi kan have gjort tingene anderledes, se det positive, eller grine af tingene. Du må engang imellem bare erkende, at du ikke kan styre alt omkring dig. For lige meget hvor dygtig og forudseende du er, så kommer du i uheldige situationer. Så må du spørge dig selv: “Vil jeg hænge i dyndet eller fokusere på de andre positive ting i mit liv?”