Hvad er eco therapy? - Seminarer
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Artikel

Hvad er eco therapy?

Eco therapy styrker mentalt og fysisk helbred gennem kontakt med naturen. Reducer stress og øg velvære i grønne omgivelser.

Af Seminarer.dk
eco therapy
Eco therapy, også kendt som naturterapi eller grøn terapi, er en alternativ behandlingsform, der fokuserer på at forbedre den mentale og fysiske sundhed ved at interagere med/at være i naturen. Denne terapiform bygger på ideen om, at et stærkt bånd mellem mennesker og naturen er afgørende for vores velbefindende.

Eco therapy kan tage forskellige former, herunder vandreture, havearbejde, dyrepleje eller blot at bruge tid i naturlige omgivelser. Disse aktiviteter kan hjælpe med at reducere stress, angst og depression, samtidig med at de øger selvtillid, humør og fysisk aktivitet.

Eco therapy er effektivt!

En af grundene til, at eco therapy er effektiv, er den rolige og afslappende atmosfære, som naturen tilbyder. At være omgivet af grønne områder, frisk luft og naturlige lyde bidrager til en følelse af indre ro og velvære. Desuden stimulerer den fysiske bevægelse i naturen frigivelsen af endorfiner, hvilket fremmer en følelse af lykke og tilfredshed.

I takt med at vi bliver mere bevidste om de psykiske helbredsproblemer, der kan opstå i en travl og stresset hverdag, vinder eco therapy mere og mere anerkendelse som en vigtig kilde til velvære og helbredelse. Denne holistiske terapiform er en naturlig og bæredygtig måde at genoprette balancen og harmonien i vores liv, og det er en praksis, som vi alle kan drage fordel af.

Vil du lære endnu mere om naturens rolle i det sundhedsfremmende arbejde? Tag et kig på vores “Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme“.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 11 blev hurtigt udsolgt. Hvis du vil være sikker på en plads på hold 12, så tilmeld dig allerede i dag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet
Kursus

Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet

Jylland & Sjælland

Barndomstraumer påvirker og hæmmer evnen til kontakt med én selv og andre og ligger som en skjult dimension bag mange psykiske lidelser og fysiske problemer i voksenlivet. Vær med på denne kursusdag, hvor psykolog Mehrak Lykkeberg stiller skarpt på udviklingstraumer, og hvordan de kommer til udtryk i voksenlivet. Hun gennemgår, hvordan du genkender traumereaktioner og støtter traumeramte voksne i deres udviklingsprocesser. 

Med fra kurset får du: 

Viden om udviklings-/tilknytningstraumer  Viden om traumereaktioner som PTSD, kompleks PTSD og belastningsreaktion   Indsigt i, hvordan du kan lære at genkende og forstå de måder, mennesker med udviklingstraumer ofte er i verden på – særligt i relationelle sammenhænge  Introduktion til udvalgte metoder og deres tilgange til behandling af mennesker med traumereaktioner  Viden om, hvordan du bedst møder og støtter personer med traumereaktioner, samt redskaber til håndtering af typiske traumereaktioner såsom forhøjet alarmberedskab, genoplevelser og dissociation 
Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker (niveau 3 og 4 i svangreomsorgen) gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
Belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme
Kursus

Belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme

Jylland & Sjælland

Få redskaber til at identificere, forebygge og afhjælpe belastningsreaktioner hos unge og voksne med autisme.

Mennesker med autisme har en øget risiko for at opleve belastningsreaktioner. Årsagerne til belastningsreaktionerne kan dog være anderledes end hos neurotypiske mennesker, og det har betydning for, hvilke strategier der virker for dem. Så hvordan hjælper du egentlig bedst?

Det får du svar på som deltager på denne kursusdag, hvor du opnår:

Viden om, hvordan du kan identificere tegn på belastningsreaktioner ved autisme Indsigt i mulige årsager til belastningsreaktioner ved autisme, f.eks. stress, angst og isolation Redskaber til, hvordan du kan arbejde med belastningsreaktioner ved autisme Eksempler, forklaringer og redskaber, du kan overføre direkte til dine egne opgaver lige efter kurset

Få mere at vide om kurset lige herunder.

 

Læs mere