Ledelse er noget, vi gør - og noget, vi gør, kræver krop - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Ledelse er noget, vi gør – og noget, vi gør, kræver krop

Læs her om den givende ledelsesform Kropslig Ledelse - også kendt som Embodied Leadership.

Af Sofie Kempf

Cand.mag. i psykologi og voksenpædagogik samt kropsterapeut

Embodied_Leadership
Som ledere bliver vi bedømt på vores handlinger frem for vores intentioner. For ledelse er noget, vi gør – ikke blot noget, vi tænker over. Kropslig Ledelse – også kaldet Embodied Leadership – er en spændende tendens inden for lederudvikling med fokus på handlingsperspektivet, bæredygtighed, det relationelle og kroppens rolle.

Se relevant forløb: Kropslig Ledelse

Lederen bruger sin krop hver dag, når han eller hun udøver ledelse. Kropsholdning, hastighed, udtryk, opmærksomhed og ikke mindst den indre kropslige tilstand er styrende for skabelsen af den gode eller mindre gode relation og evnen til at tage lederskab, der inviterer til følgeskab. Vi udøver ledelse gennem vores fysiske repræsentation.

Jeg er ikke udkørt på samme måde efter hårde forhandlinger eller efter andre følsomme møder, som jeg var det, før jeg trænede Embodied Leadership”. Nadjaliva L. Ingun Helmer, Operations Manager.

Vores krop og sanser har konstant indflydelse på vores relationer og på vores måde at se, lytte og forstå. Ja, endda på den måde vi betragter os selv eller vores medarbejdere på. Alligevel er kroppen som læringsfelt en overset dimension i lederudvikling. Det vil jeg gerne være med til at ændre på, for der er rigtig mange ressourcer at hente i den kropslige dimension. Ikke mindst i udviklingen af det personlige lederskab.

Kroppen kommer vi ikke udenom

Styrken ved at supplere lederudvikling med kropslig læring er, at der bygges bro mellem teori og praksis. Den fysiske oplevelse bringer teorien fra en tænkt tanke – f.eks. om hvad mental sundhed og bæredygtig brug af sig selv er – til en forankret og konkret oplevelse af, hvordan det mærkes og gøres. Oplevelsen skaber en mere nuanceret og dybere forståelse og bevirker, at det efterfølgende er nemmere at gøre i praksis.

“Den kropslige dimension og øvelserne har meget stor betydning – det er dem, som har gjort det hele så anderledes fra andre kurser. Har tidligere hørt og læst meget om denne eller tilsvarende teori (Bæredygtigt arbejdsliv/Mental sundhed/Personligt lederskab), men aldrig med kropsaspektet påkoblet, og det er helt klart det, der gør forskellen for mig denne gang“. Karina Sinding Thorsøe, PhD, Director, CMC Development, Novo Nordisk

Embodied Leadership er stadig relativt nyt i Danmark, men der er ingen tvivl om, at det er på vej til os fra bl.a. USA og England, hvor flere topledere arbejder med Embodied Leadership.  I Danmark kan du møde det hos Core Energy, der siden 2008 har været med til at bane vejen for feltet ved at udbyde foredrag, workshops, kortere eller længere træningsforløb.

Se relevant forløb: Kropslig Ledelse


Sofie Kempf deltog gennem 3 år som forskningsassistent i et forskningsprojekt på CBS/CVL om Ledelse og læring i praksis med titlen: “Learning in practice”. 90 ledere fra ni arbejdspladser var gennem årene involverede i, hvordan lederudvikling kan styrkes i ledernes egen praksis. Qua Sofies speciale i kropslig læring, kom den kropslige dimension til at have en væsentlig betydning for processen og resultatet. Forskningsleder på projektet var Poula Helth. Sofie har bidraget til bogen Æstetisk Lederskab af Poula Helth, er founder af virksomheden Core Energy og har podcasten MED KROPPEN SOM ØRE, hvor hun deler ud af viden og konkrete greb der styrker den kropslige dimension i ledelse og arbejdsliv.

Relevante arrangementer

Temadag med Rikke Hertz – Intuitiv ledelse
Kursus

Temadag med Rikke Hertz – Intuitiv ledelse

Den 2. september 2021 kan du opleve den anerkendte spirituelle erhvervsrådgiver, Rikke Hertz, når vi byder på en unik temadag med fokus på intuitiv ledelse. Her vil Rikke Hertz fortælle om:

Hvad intuition er, og hvordan du, som leder, bruger din intuition Hvordan du får mere energi og større overskud Hvilken gavnlig effekt meditation har på dit liv og din evne til at træffe beslutninger

Den 2. september 2021 på Boltinggaard, Ringe kl. 09.00-16.00

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Neuroaffektiv Lederuddannelse
Uddannelse

Neuroaffektiv Lederuddannelse

Fyn

Lederuddannelse bestående af 6 spændende moduler fordelt på 12 dage. Få viden om hjernens muligheder og begrænsninger, så du bliver bedre til at forstå dig selv og andre og dermed styrker dit lederskab. Du bliver undervist af psykoterapeut og konsulent, Peter Kofoed, som bl.a. bidrager med:

Viden om hjernens reaktioner i sociale samspil og under pres Redskaber til at blive en dygtig forandringsleder Viden om, hvordan du bedst motiverer dine medarbejdere Redskaber til at håndtere udfordrende og/eller stressende situationer Forståelse for din egen rolle i medarbejdernes reaktion
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Følelsesmæssig forurening på arbejdet – kursus med Rikke Østergaard
Kursus

Følelsesmæssig forurening på arbejdet – kursus med Rikke Østergaard

Jylland & Sjælland

Kom med på dette kursus målrettet ledere og HR-medarbejdere, hvor dagen er centreret omkring det gode arbejdsmiljø – mere specifikt, hvordan du er med til at sikre, at de negative følelser og stemninger ikke får magten på arbejdspladsen i form af følelsesforurening.

Dagens underviser er mentalsundhedsekspert og sociolog Rikke Østergaard, som sikrer dig et fagligt udbytte bestående af bl.a.:

Forståelse af, hvordan følelser og adfærd smitter i organisationer Viden om tredjegradssmitte – hvordan vi mennesker smitter hinanden med følelser og adfærd i tre led Redskaber til, hvordan du som leder spotter følelsesforurening Redskaber til, hvordan du som leder undgår følelsesmæssig ”hijacking” i vigtige beslutningsprocesser Redskaber til, hvordan du som leder holder hjernen skarp og får vendt følelsesmæssig forurening til et godt arbejdsmiljø

OBS: På grund af stor efterspørgsel genudbyder vi dette kursus til juni 2022. De sidste par hold blev udsolgt, så tøv ikke for længe med at tilmelde din arbejdsplads.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fra tabu til tema – seksualitet hos voksne med udviklingshæmning
Kursus

Fra tabu til tema – seksualitet hos voksne med udviklingshæmning

Jylland & Sjælland

Deltag på denne kursusdag og bliv klogere på, hvorfor seksualitet er et vigtigt element i livskvaliteten hos borgere med udviklingshæmning.

Opnå bl.a. viden om:

Relevante lovgivninger og retningslinjer, du som omsorgsmedarbejder skal forholde dig til – Hvad må jeg? Hvad kan jeg? Hvad skal jeg? Seksuel grænseoverskridende adfærd, og hvordan du kan være med til at forebygge seksuelle overgreb Redskaber til at takle seksuelle tilbøjeligheder, der afviger fra normen De forskellige niveauer og metoder for vejledning og støtte – Hvordan griber jeg det an? Hvordan du kan være med til at skabe et seksualvenligt miljø på din arbejdsplads

Få meget mere at vide om dagen lige herunder.

Læs mere