Louise om streaming af kursus: "Det var meget borgernært og brugbart" - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Louise om streaming af kursus: “Det var meget borgernært og brugbart”

Hos Seminarer.dk live-streamer vi fra tid til anden vores kurser og uddannelser - bl.a. gjorde Corona-pandeminen det nødvendigt at streame i langt højere grad - men hvad kan du som deltager forvente af sådan en streaming? Her fortæller Louise Bro Pedersen fra Morsø Kommune om sin oplevelse med streaming af et af vores kurser.

Streaming
Til daglig arbejder Louise Bro Pedersen som leder af Familiens Trivsel – Barnets Trivsel under Center For Børn og Familier i Morsø Kommune. I vinteren 2021 deltog i live-streaming af et praksiskursus faciliteret af Seminarer.dk.

Her fortæller hun om sin oplevelse med at deltage digitalt på kurset.

Se også vores udbud af e-læring

Jeg har deltaget i live-streaming af et praksiskursus via Microsoft Teams, hvor vi skulle samles 30 forskellige mennesker fra forskellige områder inden for det, der hedder Center For Børn og Familier i Morsø Kommune. Når man er så mange forskellige mennesker “samlet” på et kursus, kommer man med forskellige forudsætninger. Jeg sidder nærmest med Teams dagligt, mens andre måske ikke har samme erfaringer med at bruge det. Jeg synes, Rikke Nylander [psykolog og underviser på kurset] og Christina [seminarleder hos Seminarer.dk] var så gode til at få os guidet igennem, og vi skulle faktisk ikke gøre noget selv – vi blev ført rundt til der, hvor vi nu skulle føres hen, og det, synes jeg, var imponerende. 

Selvom vi skulle samles så mange, havde jeg oplevelsen af, at vi rent faktisk fik noget ud af det gruppearbejde, som vi skulle deltage i vha. de her virtuelle rum, man kan oprette. Det var jeg meget imponeret over, og jeg var også imponeret over, at der ikke var ret meget spildtid. Vi var blevet guidet så godt og var derfor helt klar på, hvad vi skulle, så vi kunne ret hurtigt gå i gang med de opgaver, der var blevet stillet. Opgaverne var også stillet på en måde, der gjorde, at det hurtigt blev meget praksisnært. Det skal Rikke have kæmpe ros for, for det er ikke så ligetil at få folk til bare at gå i gang online – og slet ikke når grupperne er blandet på tværs af faggrupper. Jeg havde faktisk oplevelsen af, at der nok gik mindre spildtid ved det her, end der nogle gange gør, når vi er samlet fysisk. Når man sidder bag en skærm, bliver der automatisk skåret en masse mellemregninger fra – der er ikke nogen, der lige skal være færdige med noget, eller nogen der tjekker en telefon. Man er lidt mere på og kommer hurtigere til sagen.

Jeg kan kun tale for mig selv og de få kollegaer, jeg har talt med, men vi har jo valgt et kursus, som vi tænkte ville være relevant ind i vores praksis, og der er slet ikke nogen tvivl om, at vi fik nogle konkrete redskaber med os, som nogle af os går ud og bruger nu i vores praksis. Tilbagemeldingen fra flere af de kollegaer, jeg har talt med, var, at det blev meget håndgribeligt, meget borgernært og brugbart.” 

Er du på udkig efter nye kompetencer?

Hvis du ønsker at opjustere dine faglige kompetencer med et kursus eller uddannelse, kan du finde alle vores kommende arrangementer her. Vi har også en række e-læringsprodukter, og der kommer løbende nye til. Du kan se dem alle sammen her.

Relevante arrangementer

Sådan skaber du værdi i dit samarbejde – online forløb med Henrik Leslye
Online forløb

Sådan skaber du værdi i dit samarbejde – online forløb med Henrik Leslye

Tag et spændende online forløb om 4 forskellige personlighedstyper og bliv endnu bedre til at forstå og kommunikere med dine kollegaer og medarbejdere, så trivslen og samarbejdet i dit team bliver meget stærkere.

Varighed: Ca. 4 timer på enten computer, mobil eller tablet – lige når det passer dig.

Kampagnepris: 299 kr. ekskl. moms (normalpris: 1495 kr. ekskl. moms). Du har adgang i 2 år fra købsdato.

Læs mere
Bliv certificeret børne-stressvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Peter Kofoed om neuroaffektiv ledelse – følelser, hjernen og ledelse
Digital lektion

Peter Kofoed om neuroaffektiv ledelse – følelser, hjernen og ledelse

Få nye perspektiver på ledelse, når konsulent og psykoterapeut, Peter Kofoed, i denne digitale lektion giver en introduktion til neuroaffektiv ledelse, som bygger på nyeste hjerneforskning, der dokumenterer, at instinkter og følelser spiller en afgørende rolle for den måde, vi tænker, handler og er sammen på. 

Lektionen varer ca. 45 minutter. 

Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms). Adgang i 1 år fra købsdato.

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere