Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership? - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership?

Hvad er Embodied Leadership, og hvilken forskel kan denne ledelsesform gøre i dit arbejde? Lyt med i dette afsnit fra podcasten “Med kroppen som øre”.

Af Nana Rafn
Embodied Leadership
 Som leder skal du navigere og tage beslutninger i en verden, der konstant forandrer sig, ligesom du skal formå at skabe gode relationer til mange forskellige typer af medarbejdere og samarbejdspartnere.

Alt dette uden nogen eksakt opskrift på, hvordan du bedst griber lederskabet an.  

Det betyder, at der er et væld af ledelsestilgange og –redskaber, du kan gribe fat i. Blandt disse er Embodied Leadership, også kaldet Kropslig Ledelse. 

Embodied Leadership dækker kort sagt over en ledelsesform, hvor fokus er på at skabe nærvær og stabilitet. Når vi føler os forbundet med og bruger kroppen vores ledelse, opnår vi en indre ro, som hjælper os med at træffe bedre beslutninger, tænke klart og indgå i relationer på en givende måde – bl.a. fordi vi bliver opmærksomme på, hvordan vi reagerer på konflikter og dermed får en helt anden forståelse for, hvordan vi konfliktnedtrapper. 

Foruden at være cand.mag. i psykologi og voksenpædagogik samt kropsterapeut, er Sofie Kempf ekspert i Embodied Leadership og opfattes som en af de førende i Danmark på området.

I dette afsnit af Sofie Kempfs podcastserie “Med kroppen som øre” har hun besøg af Ane Kastberg, som er pædagogisk konsulent og teamleder på dagtilbudsområdet i Rudersdals Kommune. Hun fortæller om, hvordan hun bruger Embodied Leadership i sit arbejdsliv – både i forhold til sit personlige lederskab og i arbejdet med sit team.

Du kan høre afsnittet lige herunder. God fornøjelse!  

Relevante arrangementer

Neuroaffektiv Lederuddannelse
Uddannelse

Neuroaffektiv Lederuddannelse

Fyn

Lederuddannelse bestående af 6 spændende moduler fordelt på 12 dage. Få viden om hjernens muligheder og begrænsninger, så du bliver bedre til at forstå dig selv og andre og dermed styrker dit lederskab. Du bliver undervist af psykoterapeut og konsulent, Peter Kofoed, som bl.a. bidrager med:

Viden om hjernens reaktioner i sociale samspil og under pres Redskaber til at blive en dygtig forandringsleder Viden om, hvordan du bedst motiverer dine medarbejdere Redskaber til at håndtere udfordrende og/eller stressende situationer Forståelse for din egen rolle i medarbejdernes reaktion
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Mental sundhed: Opbygning af resiliens med IRONMiND
E-læring

Mental sundhed: Opbygning af resiliens med IRONMiND

IRONMiND er et mentaltræningsprogram som bliver udfoldet i dette online-forløb. Med IRONMiND får du et evidensbaseret redskab til opbygning af resiliens til anvendelse i arbejdet med organisationer, grupper, kollegaer, klienter og enkeltpersoner. På online-forløbet bliver du præsenteret for den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag redskabet og du får over 30 siders materiale, som du kan anvende direkte i dit arbejde med individer og organisationer.

Varighed: 6-7 timer på enten computer, tablet eller mobil – lige når det passer dig (NB: for den bedste funktionalitet anbefaler vi computer).

Pris: 3495,- ekskl. moms.

Vil du med på et fysisk kursus om IRONMiND med Christian Taftenberg Jensen?

Vi har kursus d. 24. oktober 2022 i Roskilde og 26. oktober 2022 i Horsens. Se nærmere om kurserne HER.

De fysiske kurser og den digitale pakke supplerer hinanden godt.

Læs mere
Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere i det offentlige
Kursus

Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere i det offentlige

Jylland & Sjælland

Tilmeld dig inden 1. september 2022 og få 50% på tilkøb af det digitale forløb ”Mental sundhed – opbygning af resiliens med IRONMiND(normal pris kr. 3.495 ekskl. moms.). Et digitalt forløb, der kan understøtte din implementering af programmet i forhold til træning af egen og andres mentale sundhed. Tilvælges i kurven, når deltagere er indtastet. 

Læs mere
Kan vi undvære lederne?
Debatdag

Kan vi undvære lederne?

Jylland & Sjælland

Lederløse organisationer er i fremvækst. Moderne medarbejdere kan nemlig godt selv og er dygtige som aldrig før. Vi har de mest veluddannede og kompetente medarbejdere i generationer, og summen af medarbejdernes viden er utvivlsomt større end den viden, lederen sidder inde med.

Skal vi derfor snart indse, at medarbejderne kan stå for det meste selv, og at ledelse er ved at være overvurderet?

Og at ledere måske overvurderer sig selv?

Kan vi i virkeligheden undvære lederne?

Læs mere