Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership? - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership?

Hvad er Embodied Leadership, og hvilken forskel kan denne ledelsesform gøre i dit arbejde? Lyt med i dette afsnit fra podcasten “Med kroppen som øre”.

Af Nana Rafn

Digital Content Manager hos Seminarer.dk

Embodied Leadership
 Som leder skal du navigere og tage beslutninger i en verden, der konstant forandrer sig, ligesom du skal formå at skabe gode relationer til mange forskellige typer af medarbejdere og samarbejdspartnere.

Alt dette uden nogen eksakt opskrift på, hvordan du bedst griber lederskabet an.  

Det betyder, at der er et væld af ledelsestilgange og –redskaber, du kan gribe fat i. Blandt disse er Embodied Leadership, også kaldet Kropslig Ledelse. 

Embodied Leadership dækker kort sagt over en ledelsesform, hvor fokus er på at skabe nærvær og stabilitet. Når vi føler os forbundet med og bruger kroppen vores ledelse, opnår vi en indre ro, som hjælper os med at træffe bedre beslutninger, tænke klart og indgå i relationer på en givende måde – bl.a. fordi vi bliver opmærksomme på, hvordan vi reagerer på konflikter og dermed får en helt anden forståelse for, hvordan vi konfliktnedtrapper. 

Foruden at være cand.mag. i psykologi og voksenpædagogik samt kropsterapeut, er Sofie Kempf ekspert i Embodied Leadership og opfattes som en af de førende i Danmark på området.

I dette afsnit af Sofie Kempfs podcastserie “Med kroppen som øre” har hun besøg af Ane Kastberg, som er pædagogisk konsulent og teamleder på dagtilbudsområdet i Rudersdals Kommune. Hun fortæller om, hvordan hun bruger Embodied Leadership i sit arbejdsliv – både i forhold til sit personlige lederskab og i arbejdet med sit team.

Du kan høre afsnittet lige herunder. God fornøjelse!  

Relevante arrangementer

Neuroaffektiv lederuddannelse
Uddannelse

Neuroaffektiv lederuddannelse

Fyn

Tag den solide og roste Neuroaffektiv lederuddannelse, der tager udgangspunkt i hjernens logikker, og at vores adfærd og samspil er styret af tilstande i hjernen og nervesystemet, og bliv en bedre leder.

Uddannelsen giver dig viden om hjernens muligheder og begrænsninger, så du bliver bedre til at forstå dig selv og andre – og dermed styrker dit lederskab.

Uddannelsen består af seks moduler fordelt på 12 dage, og du undervises af psykoterapeut og konsulent, Peter Kofoed, som bl.a. bidrager med:

Redskaber til at blive en dygtig forandringsleder Viden om, hvordan du bedst motiverer dine medarbejdere Viden om hjernens reaktioner i sociale samspil og under pres Forståelse for din egen rolle i medarbejdernes reaktion Redskaber til at håndtere udfordrende og/eller stressende situationer

Læs mere om uddannelsen nedenfor.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND
Online foløb

Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND

Varighed: ca. 7 timer. Undersøgelser peger desværre igen og igen på den samme konklusion: Danskernes mentale sundhed bliver dårligere og dårligere. Så hvad gør du for at styrke dine kollegaers, medarbejderes eller dit eget mentale velvære?  

Dette online-forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND klæder dig på med viden og redskaber til at opbygge mental modstandskraft – resiliens – så det bliver nemmere at holde balancen i (arbejds)livet. 

Forløbet har en varighed på ca. 7 timer, og du får bl.a.: 

Indføring i den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag IRONMiND  Viden om, hvordan vores hjerne, sind og biologi fungerer, og hvordan det har betydning for os  Adgang til tests af den mentale form og til at finde dine topstyrker  Råd til implementering af IRONMiND-faktorene i din praksis på to planer: individ og organisation  Over 30 siders materiale til download, som du kan anvende i arbejdet med opbygning af resiliens hos organisationer, i grupper, blandt kollegaer, klienter etc. 

Se introduktionen til IRONMiND med Christian Taftenberg Jensen herunder. Du har adgang i 2 år fra købsdato. 

Læs mere
Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere
Kursus

Husk lige iltmasken – mental styrketræning for ledere

Jylland & Sjælland

Lær at passe endnu bedre på dig selv i din ledelse – og på dine medarbejdere – gennem brug af mentaltræningsprogrammet IRONMiND, som kan bruges forebyggende eller virke helende for dig, der allerede er under pres.

På denne kursusdag opnår du:

Viden om teorien bag IRONMiND-programmet, herunder: Resiliensforskningen og betydningen af resiliens for vores psyke Studier om menneskets psykiske sundhed og udvikling, herunder viden om hvordan vi skaber trivsel og glæde, og hvad der gør, at nogle klarer sig bedre end andre Indføring i de 8 faktorer i IRONMiND, der er baseret på forskningen bag positiv psykologi Praktisk indføring i en række konkrete øvelser, der er eksemplariske i forhold til at træne egen eller gruppers resiliens

Ved tilmelding til dette kursus får du 50 % på tilkøb af det digitale forløb ”Mental sundhed – opbygning af resiliens med IRONMiND(normalpris kr. 3.495 ekskl. moms.). Det er et digitalt forløb, der kan understøtte din implementering af programmet i forhold til træning af egen og andres mentale sundhed. Tilvælges i kurven, når deltagere er indtastet. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kan vi undvære lederne?
Debatdag

Kan vi undvære lederne?

Jylland & Sjælland

Vær med til at debattere fremtidens ledelse. Kom i selskab med antropolog Dennis Nørmark og ledelsesforsker Karsten Mellon, når de på denne debatdag stiller provokatorisk skarpt på spørgsmål som:

Er ledelse blot blevet en bureaukratisk overbygning af karrieregeneralister, der alligevel ikke har faglig nok indsigt i, hvad der foregår og blot går i vejen for det rigtige arbejde?  Er lederens evner overvurderet, og er lederens selvforståelse oppustet?  Er ledelse blevet en belønning nogen får for veludført arbejde, fremfor noget man får, fordi man har talent for det? Og betyder det, at vi skal sætte forventningerne til ledere lavere?  Eller tværtimod højere end vi gør i dag?  Skal vi i virkeligheden gøre lederen bedre til at sætte medarbejderne mere fri? Skal vi fokusere på humanokrati fremfor bureaukratiets fejlslagende kurs? Og hvad betyder det helt konkret? 

Tilmeld dig og dit team her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere