Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership? - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership?

Hvad er Embodied Leadership, og hvilken forskel kan denne ledelsesform gøre i dit arbejde? Lyt med i dette afsnit fra podcasten “Med kroppen som øre”.

Af Nana Rafn
Embodied Leadership
 Som leder skal du navigere og tage beslutninger i en verden, der konstant forandrer sig, ligesom du skal formå at skabe gode relationer til mange forskellige typer af medarbejdere og samarbejdspartnere.

Alt dette uden nogen eksakt opskrift på, hvordan du bedst griber lederskabet an.  

Det betyder, at der er et væld af ledelsestilgange og –redskaber, du kan gribe fat i. Blandt disse er Embodied Leadership, også kaldet Kropslig Ledelse. 

Embodied Leadership dækker kort sagt over en ledelsesform, hvor fokus er på at skabe nærvær og stabilitet. Når vi føler os forbundet med og bruger kroppen vores ledelse, opnår vi en indre ro, som hjælper os med at træffe bedre beslutninger, tænke klart og indgå i relationer på en givende måde – bl.a. fordi vi bliver opmærksomme på, hvordan vi reagerer på konflikter og dermed får en helt anden forståelse for, hvordan vi konfliktnedtrapper. 

Foruden at være cand.mag. i psykologi og voksenpædagogik samt kropsterapeut, er Sofie Kempf ekspert i Embodied Leadership og opfattes som en af de førende i Danmark på området.

I dette afsnit af Sofie Kempfs podcastserie “Med kroppen som øre” har hun besøg af Ane Kastberg, som er pædagogisk konsulent og teamleder på dagtilbudsområdet i Rudersdals Kommune. Hun fortæller om, hvordan hun bruger Embodied Leadership i sit arbejdsliv – både i forhold til sit personlige lederskab og i arbejdet med sit team.

Du kan høre afsnittet lige herunder. God fornøjelse! 

Forløb i Embodied Leadership

I september har vi opstart på et udbytterigt forløb udviklet i samarbejde med Sofie Kempf, hvor du bliver trænet i Embodied Leadership. 

Forløbet kan bl.a. bidrage til, at du får et øget kendskab til dig selv, dit kropslige fundament og dets forbundethed til din mentale tilstand; mere givende relationer; træning i bæredygtig brug af dig selv i dit lederskab; træning i at lytte på en måde, der inviterer til tillid samt styrket nærvær. 

Nysgerrig på at vide mere om forløbet? Så læs med lige her. 

Relevante arrangementer

Kropslig ledelse
Uddannelse

Kropslig ledelse

Fyn, Jylland & Sjælland

Få kendskab til og bliv trænet i kropsligt lederskab – Embodied Leadership – så du leder ud fra et stabilt fundament, hvor tanker, følelser og krop spiller sammen til gavn for dig og dine medarbejdere.

Din underviser er kropsterapeut Sofie Kempf, og med forløbet opnår du:

Øget kendskab til dig selv, dit kropslige fundament og dets forbundethed med din mentale tilstand Træning i en bæredygtig brug af dig selv i dit lederskab, så du bevidst kan træde ud af ‘hamsterhjulet’ og ind i nærværet Træning i at lytte på en måde, der inviterer til tillid Øget bevidsthed om din krops betydning for kvaliteten af de relationer, du indgår i Styrket nærvær, opmærksomhed og mod

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere om vores Corona-tiltag her.

Læs mere
Når kroppen siger fra
Kursus

Når kroppen siger fra

Jylland & Sjælland

Kroppen forsøger altid at fortælle os, hvordan vi har det – men det er ikke altid, at vi forstår, hvad den kommunikerer eller formår at handle på det.

Lotte Paarup, fysioterapeut og åndedrætsekspert, stiller på denne praksisnære kursusdag skarpt på kroppen, og hvordan du lærer at lytte til den.

Med fra dagen tager du bl.a.:

Et indblik i teorien bag kroppens reaktioner på livet Et møde med vagusnerven og dens enorme magt i kroppen Et kendskab til bindevævets evner og betydning i relation til kroppens historie og oplevelser Et møde med nøgleområder i kroppen, som er yderst relevante at se på, når kroppen siger fra Masser af praktiske redskaber til at hjælpe krop og psyke tilbage igen
Læs mere
Hvad skal vi lege? Temadag om leg og legeforståelse
Kursus

Hvad skal vi lege? Temadag om leg og legeforståelse

Jylland & Sjælland

Leg er helt afgørende for børns trivsel og udvikling, men hvordan er børns muligheder for leg i daginstitutioner, og hvordan understøtter du bedst legen i dit pædagogiske arbejde?

Det er nogle af fokuspunkterne på denne temadag om leg, hvor du kommer i selskab med daginstitutionsforsker og docent Christina Haandbæk Schmidt.

Få mere at vide om den inspirerende dag herunder.

Læs mere
ADHD hos piger og kvinder
Kursus

ADHD hos piger og kvinder

Jylland & Sjælland

Mange piger med ADHD bliver overset og diagnosticeret langt senere i livet end drenge. Det kan have store konsekvenser for dem, og det er derfor vigtigt, at du kan spotte ADHD’en hos piger/kvinder, så de kan få den fornødne hjælp.

På denne kursusdag kommer du i fagligt kompetent selskab med Lotta Borg Skoglund, overlæge og speciallæge i almen medicin og psykiatri. Hendes fokus vil være på:

ADHD hos piger og kvinder; herunder viden om biologi, neurologi, hormoner og kultur Kendetegn og symptomer på ADHD hos piger og kvinder; hvordan bliver vi bedre til at opdage ADHD’en? Særlige udfordringer og mulige følger ved ADHD hos piger og kvinder; hvordan opleves det, og hvilke konsekvenser har uopdaget ADHD?  ADHD og komorbiditet; hvilke andre psykiatriske diagnoser og fysiske sygdomme rammer ofte piger og kvinder med ADHD? Hvordan støtter og hjælper vi bedst piger og kvinder med ADHD?
Læs mere