Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership? - Seminarer
Ledelse
Artikel

Lyt til podcast: Hvad er Embodied Leadership?

Hvad er Embodied Leadership, og hvilken forskel kan denne ledelsesform gøre i dit arbejde? Lyt med i dette afsnit fra podcasten “Med kroppen som øre”.

Embodied Leadership
 Som leder skal du navigere og tage beslutninger i en verden, der konstant forandrer sig, ligesom du skal formå at skabe gode relationer til mange forskellige typer af medarbejdere og samarbejdspartnere.

Alt dette uden nogen eksakt opskrift på, hvordan du bedst griber lederskabet an.  

Det betyder, at der er et væld af ledelsestilgange og –redskaber, du kan gribe fat i. Blandt disse er Embodied Leadership, også kaldet Kropslig Ledelse. 

Embodied Leadership dækker kort sagt over en ledelsesform, hvor fokus er på at skabe nærvær og stabilitet. Når vi føler os forbundet med og bruger kroppen vores ledelse, opnår vi en indre ro, som hjælper os med at træffe bedre beslutninger, tænke klart og indgå i relationer på en givende måde – bl.a. fordi vi bliver opmærksomme på, hvordan vi reagerer på konflikter og dermed får en helt anden forståelse for, hvordan vi konfliktnedtrapper. 

Foruden at være cand.mag. i psykologi og voksenpædagogik samt kropsterapeut, er Sofie Kempf ekspert i Embodied Leadership og opfattes som en af de førende i Danmark på området.

I dette afsnit af Sofie Kempfs podcastserie “Med kroppen som øre” har hun besøg af Ane Kastberg, som er pædagogisk konsulent og teamleder på dagtilbudsområdet i Rudersdals Kommune. Hun fortæller om, hvordan hun bruger Embodied Leadership i sit arbejdsliv – både i forhold til sit personlige lederskab og i arbejdet med sit team.

Du kan høre afsnittet lige herunder. God fornøjelse! 

Forløb i Embodied Leadership

I september har vi opstart på et udbytterigt forløb udviklet i samarbejde med Sofie Kempf, hvor du bliver trænet i Embodied Leadership. 

Forløbet kan bl.a. bidrage til, at du får et øget kendskab til dig selv, dit kropslige fundament og dets forbundethed til din mentale tilstand; mere givende relationer; træning i bæredygtig brug af dig selv i dit lederskab; træning i at lytte på en måde, der inviterer til tillid samt styrket nærvær. 

Nysgerrig på at vide mere om forløbet? Så læs med lige her. 

Relevante arrangementer

Kropslig ledelse
Uddannelse

Kropslig ledelse

Fyn, Jylland & Sjælland

Få kendskab til og bliv trænet i kropsligt lederskab – Embodied Leadership – så du leder ud fra et stabilt fundament, hvor tanker, følelser og krop spiller sammen til gavn for dig og dine medarbejdere.

Din underviser er kropsterapeut Sofie Kempf, og med forløbet opnår du:

Øget kendskab til dig selv, dit kropslige fundament og dets forbundethed med din mentale tilstand Træning i en bæredygtig brug af dig selv i dit lederskab, så du bevidst kan træde ud af ‘hamsterhjulet’ og ind i nærværet Træning i at lytte på en måde, der inviterer til tillid Øget bevidsthed om din krops betydning for kvaliteten af de relationer, du indgår i Styrket nærvær, opmærksomhed og mod

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere om vores Corona-tiltag her.

Læs mere
Følelsesmæssig forurening på arbejdet
Kursus

Følelsesmæssig forurening på arbejdet

Jylland & Sjælland

Kom med på dette kursus målrettet ledere og HR-medarbejdere, hvor dagen er centreret omkring det gode arbejdsmiljø – mere specifikt, hvordan du er med til at sikre, at de negative følelser og stemninger ikke får magten på arbejdspladsen i form af følelsesforurening.

Dagens underviser er mentalsundhedsekspert og sociolog Rikke Østergaard, som sikrer dig et fagligt udbytte bestående af bl.a.:

Forståelse af, hvordan følelser og adfærd smitter i organisationer Viden om tredjegradssmitte – hvordan vi mennesker smitter hinanden med følelser og adfærd i tre led Redskaber til, hvordan du som leder spotter følelsesforurening Redskaber til, hvordan du som leder undgår følelsesmæssig ”hijacking” i vigtige beslutningsprocesser Redskaber til, hvordan du som leder holder hjernen skarp og får vendt følelsesmæssig forurening til et godt arbejdsmiljø
Læs mere
Whistleblower-ordninger
Kursus

Whistleblower-ordninger

Fyn, Jylland & Sjælland

Er din arbejdsplads klar til, at der fra december 2021 er krav om en whistleblower-ordning?

Fra den 17. december 2021 bliver det lovpligtigt for alle offentlige myndigheder mv. med 50 ansatte eller mere, samt alle private virksomheder med 250 ansatte eller derover, at have en whistleblower-ordning.

På dette kursus bliver du sat ind i reglerne for ordningen, så du er helt skarp på, hvad den går ud på, og hvad det betyder for din organisation.

Din underviser er cand.jur. Brian Nygaard Oswald, som er kendt for at kunne gøre kompliceret jura letforståeligt og har stor erfaring med undervisning på området.

Pris for online-deltagelse er 2429,- ekskl. moms. Her sparer du udgifterne til hotel og forplejning.

Læs mere
Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere
Kursus

Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere

Jylland & Sjælland

Kender du det, at alle kan se den – elefanten i rummet – men at ingen tør pege på den og tale om den? På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du som leder håndterer ”elefanten” på bedste vis til gavn for dine medarbejdere og dig selv.

Du kommer i godt fagligt selskab med organisationspsykolog, Lotte Svalgaard, der bl.a. bidrager med:

Viden om, hvad du undgår og hvorfor Redskaber til, hvordan du finder modet til at tage fat på ”elefanten” Redskaber til, hvordan du bidrager til psykologisk tryghed og en oprigtig arbejdskultur Redskaber til, hvordan du tager det første skridt

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere