Artikel

Naturterapi kan hjælpe psykisk sårbare borgere

Naturterapi, eller ecoterapi, vinder stærkt frem! Forskning viser, at ophold i naturen og naturterapeutiske metoder giver varige ressourcer til borgere, som er ramt af stress, angst, depression og PTSD-symptomer. Derfor har vi sammensat en uddannelse i naturterapi. Uddannelsen er for dig, der gerne vil anvende naturterapi som en sundhedsfremmende ressource i dit arbejde med psykisk […]

Naturterapi
Naturterapi, eller ecoterapi, vinder stærkt frem! Forskning viser, at ophold i naturen og naturterapeutiske metoder giver varige ressourcer til borgere, som er ramt af stress, angst, depression og PTSD-symptomer.

Derfor har vi sammensat en uddannelse i naturterapi. Uddannelsen er for dig, der gerne vil anvende naturterapi som en sundhedsfremmende ressource i dit arbejde med psykisk sårbare unge og voksne, og som gerne vil have kompetencer til at facilitere restituerende gruppeforløb i naturen.

Uddannelsen har fokus på at skabe en stærk forbindelse mellem natur, krop og psyke. Ved at lave rum og støttemiljøer i naturen og ved arbejde med spontan opmærksomhed, kropsorienterede aktiviteter, lege og samtaler i naturen opnås en betydelig effekt. Det handler om at genvinde et selvværd og et fællesskab, så borgeren får større livsmod og handlekraft.

På uddannelsen får du

  • konkrete redskaber til at bruge naturen som medbehandler
  • kompetencer til at arbejde med opmærksomhedstræning med fokus på spontan opmærksomhed og meditation
  • redskaber til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – herunder arbejde med sanseøvelser, motorik, nervebaner, yoga, Chi gong, leg og åndedræt
  • viden omkring effekten af gruppedynamik, narrativ praksis og evolutionspsykologi
  • værktøjer til at arbejde med resiliens i forhold til den enkelte borger

Efter uddannelsen har du udviklet kompetencer til at afvikle recovery-forløb i naturen. Og du har fået redskaber til at forstå og optimere rollen som facilitator/leder af forløbene med fokus på at give den enkelte borger handlekompetencer til at ændre livsstil og vaner. 

Uddannelsen tager udgangspunkt i den nyeste viden og forskning kombineret med en praksisnær tilgang. En stor del af undervisningen foregår udenfor med øvelser og tilstedeværelse i naturen. Læs mere om uddannelsen i naturterapi og tilmeld dig her.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Næste hold i 2025 er åbent for tilmeldinger. Tilmeld dig her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Må jeg få din opmærksomhed? – Få redskaber til at skabe bedre fokus hos børn og unge
Kursus

Må jeg få din opmærksomhed? – Få redskaber til at skabe bedre fokus hos børn og unge

Fyn

Oplever du børn og unge, der har svært ved at holde fokus, lytte eller gennemføre opgaver? Og vil du have viden og redskaber til at forstå, hvornår der er tale om en almindelig forstyrrelse af opmærksomheden kontra en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse som f.eks. ADHD/ADD?

Så kom med på dette praksisnære kursus, hvor du bliver klædt på med:

En grundlæggende forståelse af opmærksomhed som kognitiv funktion Redskaber til at undersøge, hvad der kan forstyrre opmærksomheden – og hvordan en sådan forstyrrelse kan komme til udtryk Inspiration til at genetablere kontrollen over opmærksomheden Indblik i den svære skelnen mellem den hyppigt forstyrrede opmærksomhed og en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse/diagnose Viden om, hvem du rækker ud til – og hvornår det er relevant at overveje behov for yderligere hjælp

Dagen igennem kommer du i skarpt selskab med speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Tine Skipper Vesterby.

Læs mere
Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation
Kursus

Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation

Fyn

– Et 3-dages kursus i patientsikkerhed, dokumentation og ansvar

På sociale bo- og opholdssteder er korrekt medicinhåndtering og præcis sundhedsfaglig dokumentation afgørende for beboernes sikkerhed og trivsel.

Dette 3-dages kursus er målrettet dig, der arbejder under sundhedsloven på et behandlingsregistreret tilbud, og som ønsker et solidt fagligt fundament til at håndtere dine opgaver professionelt.

Læs mere
MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?
Kursus

MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?

Fyn

At hjælpe udsatte borgere med at skabe positive forandringer i deres liv kræver tårnhøj faglighed, vedholdenhed og engagement. Kom derfor med på dette kursusforløb med Rolf Eggert og Heidi Achen, hvor du bliver præsenteret for ‘MønsterBryder Metoden’, som er en konkret model til at forstå og arbejde med kommende mønsterbrydere.

I løbet af kursets 2 dage får du:

En teoretisk og praktisk model til at forstå, strukturere og hjælpe udsatte borgere til reel udvikling  Viden om og årsager til udsathed, herunder mønsterbryderteorien The Hero’s Journey som en model til at forstå mønsterbruddets faser  Viden om, hvordan du i praksis understøtter mønsterbruddet med afsæt i borgerens samlede livssituation   Viden om traumers betydning for et menneskes følelser, handlinger og udfordringer – og dine egne reaktioner i mødet med borgeren  Inspiration til et fælles fagligt fundament på arbejdspladsen 
Læs mere