Naturterapi virker! - Seminarer
Nyhedsmails
Artikel

Naturterapi virker!

Forestil dig, at du ikke længere måtte gå udenfor. Frisk luft, naturligt lys, grønne omgivelser og åbne vidder ville være fortid. Det er formentlig lidt af et skrækscenarie for de fleste af os – og med god grund. I naturen slapper vi af, og forskning viser, at naturen har en lang række gavnlige effekter på […]

Naturterapi
Forestil dig, at du ikke længere måtte gå udenfor. Frisk luft, naturligt lys, grønne omgivelser og åbne vidder ville være fortid.

Det er formentlig lidt af et skrækscenarie for de fleste af os – og med god grund. I naturen slapper vi af, og forskning viser, at naturen har en lang række gavnlige effekter på vores helbred. Blandt andet kan ophold i det fri afhjælpe stress, angst og depression, ligesom naturen kan fremme fysisk velvære for mennesker med f.eks. diabetes og kræft.

Det giver derfor rigtig god mening at integrere naturen som en del af arbejdet med mennesker, der har psykiske eller fysiske helbredsproblemer. Det kan du opnå kompetencerne til på vores eftertragtede grunduddannelse i naturterapi. Det kræver ikke en terapeutisk baggrund at deltage.

På uddannelsen tænkes mennesket som del af en større helhed, og der er derfor fokus på at skabe en stærk forbindelse mellem natur, krop og psyke. Undervisningen er baseret på den nyeste viden og forskning, og du får praksisnære redskaber til brug i det sundhedsfremmende arbejde, når du bl.a. introduceres for sanseøvelser, meditation, kropsorienterede aktiviteter og samtaler i naturen.

Uddannelsen klæder dig godt på til at facilitere og gennemføre naturbaserede forløb.

Eftersom uddannelsen er meget praksisnær, er der et begrænset antal pladser. Vi anbefaler, at du tilmelder dig hurtigst muligt, da uddannelsen er populær. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 13 er åbent for tilmeldinger. Hold 11 og 12 blev udsolgt, så book din plads i god tid.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Dit selvhelbredende sind
Kursus

Dit selvhelbredende sind

Jylland & Sjælland

Tag med på denne inspirerende kursusdag, hvor du lærer om ”De tre principper” – en forståelse, der tager udgangspunkt i, at vores sind er designet til at trives, og at kræfterne bag vores sind ikke går i stykker, uanset hvad vi har oplevet i livet. En dybere indsigt i kræfterne bag menneskets sind kan være en kæmpe øjenåbner, når vi skal hjælpe os selv og andre til at få det bedre.

På kursusdagen sørger psykolog Mette Louise Holland og trivselscoach Jacob Rebien for, at du får:

En indføring i de simple, grundlæggende kræfter bag ALLE menneskers sind Et nyt blik for alle menneskers medfødte mentale sundhed En ny og befriende måde at forholde sig til både egne og andres op- og nedture En enkel vinkel på alt det, der kan virke komplekst En simpel, og måske overraskende, afsløring af, hvor både trivsel og mistrivsel kommer fra

Læs mere lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere