Styrk relationsarbejdet med svært psykisk syge borgere - Seminarer
Nyhedsmails
Artikel

Styrk relationsarbejdet med svært psykisk syge borgere

Tillidsfulde relationer og bedre behandling Der er et udfordrende paradoks forbundet med psykisk sygdom:  Jo mere omfattende lidelsen er, des vanskeligere kan det være for vedkommende at forstå, hvor syg han eller hun egentlig er. Det kan i yderste tilfælde føre til, at borgeren ikke ønsker at modtage behandling og dermed lever med konsekvenserne af en ubehandlet psykisk lidelse.  Vi har skabt et […]

relationsterapeut

Tillidsfulde relationer og bedre behandling

Der er et udfordrende paradoks forbundet med psykisk sygdom: 

Jo mere omfattende lidelsen er, des vanskeligere kan det være for vedkommende at forstå, hvor syg han eller hun egentlig er. Det kan i yderste tilfælde føre til, at borgeren ikke ønsker at modtage behandling og dermed lever med konsekvenserne af en ubehandlet psykisk lidelse. 

Vi har skabt et nyt interessant kursus, der sætter fokus på at skabe tillidsfulde relationer til borgere med psykiske lidelser og giver kompetencer til at forstå og støtte borgerne endnu bedre. 

Kursusdagens underviser er psykolog, Bjarke Rasmussen, som er specialist i psykoterapi og specialpsykolog i psykiatri. Hans store erfaring udspringer bl.a. fra arbejdet som ledende psykolog på et socialpsykiatrisk bosted og som specialpsykolog på et psykiatrisk sengeafsnit. 

I løbet af kurset sørger han for, at du bl.a. får højtkvalificeret viden om bl.a.: 

  • Sygdomsindsigt, compliance og alliance: Lovgivning, praktiske redskaber og forståelse af udfordringerne 
  • Psykosens væsen og symptomatologi: Gennemgang af psykotiske fænomener og symptomer 
  • Psykologiske nøglebegreber: Udvalgte almenpsykologiske nøglebegreber til forståelse og arbejde med psykisk syge borgere 
  • Det relationelle arbejde med svært psykisk syge borgere: Anamnese, kommunikation og alliancedannelse 

Du får desuden mulighed for at arbejde med praktiske øvelser i forhold til egne cases fra din praksishverdag. 

Lyder det som et kursus for dig? Så kom med den 9. marts 2021 i Horsens eller den 11. marts 2021 i Ringsted. Læs mere og tilmeld dig kurset herunder.