Tidlig indsats, længerevarende trivsel - Seminarer
Nyhedsmails
Artikel

Tidlig indsats, længerevarende trivsel

Forvirring, desorientering og hukommelsesbesvær.  Sådanne begyndende tegn på demens bliver ofte overset hos borgere med udviklingshæmning, da symptomerne kan være særdeles svære at skelne fra de funktionsnedsættelser, borgerne allerede oplever.  Jo tidligere demenssygdomme bliver opdaget, des bedre er det naturligvis, så borgere med udviklingshæmning kan få den rette støtte.  Vi har skabt kurset, ”Mennesker med udviklingshæmning og […]

udviklingshæmning og demens
Forvirring, desorientering og hukommelsesbesvær. 

Sådanne begyndende tegn på demens bliver ofte overset hos borgere med udviklingshæmning, da symptomerne kan være særdeles svære at skelne fra de funktionsnedsættelser, borgerne allerede oplever. 

Jo tidligere demenssygdomme bliver opdaget, des bedre er det naturligvis, så borgere med udviklingshæmning kan få den rette støtte. 

Vi har skabt kurset, Mennesker med udviklingshæmning og demens – fokus på tidlig indsats og opsporing, hvor du opnår kompetencer til bedre at kunne spotte demenssymptomer hos borgerne og give dem den fornødne hjælp. 

Du bliver undervist af Gitta Sloma og Anette Vinther Mortensen, som begge er socialpædagoger med en neuropædagogisk efteruddannelse og mangeårig erfaring fra praksis. De har bl.a. specialviden i tidlig opsporing af demens og har deltaget i udviklingsprojekter på området, ligesom de har været med til at udvikle redskaber til arbejdet med udviklingshæmning og demens.  

I løbet af den praksisnære kursusdag bidrager de med: 

  • Viden om, hvilke symptomer, der opstår, når mennesker med udviklingshæmning rammes af demens 
  • Redskaber til at observere tidlige tegn på demens hos mennesker med udviklingshæmning, herunder viden om observationsskemaer og symptommodellen ”De otte A´er” 
  • Kendskab til, hvordan du omsætter observationer til pædagogisk praksis 
  • Inspiration til forskellige indsatser og handlestrategier, herunder neuropædagogiske redskaber 

Stil skarpt på den tidlige opsporing af demens hos borgere med udviklingshæmning – læs mere og tilmeld dig kurset herunder.  

Relevante arrangementer

Mennesker med udviklingshæmning og demens – fokus på tidlig indsats og opsporing
Kursus

Mennesker med udviklingshæmning og demens – fokus på tidlig indsats og opsporing

Fyn, Jylland & Sjælland

Få redskaber til at spotte demens hos udviklingshæmmede borgere på dette udbytterige kursus, hvor du undervises af socialpædagoger, Gitta Sloma og Anette Vinther Mortensen.

I løbet af den praksisnære kursusdag opnår du:

viden om, hvilke demenssymptomer, der opstår, når mennesker med udviklingshæmning rammes af demens redskaber til at observere tidlige tegn på demens hos mennesker med en udviklingshæmning, herunder viden om observationsskemaer og symptommodellen ”De otte A´er” kendskab til, hvordan du omsætter observationer til pædagogisk praksis inspiration til forskellige indsatser og handlestrategier, herunder neuropædagogiske redskaber

Med i prisen får du bogen “Mennesker med udviklingshæmning og demens” skrevet af Anette Vinther Mortensen.

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere
Dit selvhelbredende sind
Kursus

Dit selvhelbredende sind

Jylland & Sjælland

Tag med på denne inspirerende kursusdag, hvor du lærer om ”De tre principper” – en forståelse, der tager udgangspunkt i, at vores sind er designet til at trives, og at kræfterne bag vores sind ikke går i stykker, uanset hvad vi har oplevet i livet. En dybere indsigt i kræfterne bag menneskets sind kan være en kæmpe øjenåbner, når vi skal hjælpe os selv og andre til at få det bedre.

På kursusdagen sørger psykolog Mette Louise Holland og trivselscoach Jacob Rebien for, at du får:

En indføring i de simple, grundlæggende kræfter bag ALLE menneskers sind Et nyt blik for alle menneskers medfødte mentale sundhed En ny og befriende måde at forholde sig til både egne og andres op- og nedture En enkel vinkel på alt det, der kan virke komplekst En simpel, og måske overraskende, afsløring af, hvor både trivsel og mistrivsel kommer fra

Læs mere lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere