Artikel

Tidlig indsats, længerevarende trivsel

Forvirring, desorientering og hukommelsesbesvær.  Sådanne begyndende tegn på demens bliver ofte overset hos borgere med udviklingshæmning, da symptomerne kan være særdeles svære at skelne fra de funktionsnedsættelser, borgerne allerede oplever.  Jo tidligere demenssygdomme bliver opdaget, des bedre er det naturligvis, så borgere med udviklingshæmning kan få den rette støtte.  Vi har skabt kurset, ”Mennesker med udviklingshæmning og […]

udviklingshæmning og demens
Forvirring, desorientering og hukommelsesbesvær. 

Sådanne begyndende tegn på demens bliver ofte overset hos borgere med udviklingshæmning, da symptomerne kan være særdeles svære at skelne fra de funktionsnedsættelser, borgerne allerede oplever. 

Jo tidligere demenssygdomme bliver opdaget, des bedre er det naturligvis, så borgere med udviklingshæmning kan få den rette støtte. 

Vi har skabt kurset, Mennesker med udviklingshæmning og demens – fokus på tidlig indsats og opsporing, hvor du opnår kompetencer til bedre at kunne spotte demenssymptomer hos borgerne og give dem den fornødne hjælp. 

Du bliver undervist af Gitta Sloma og Anette Vinther Mortensen, som begge er socialpædagoger med en neuropædagogisk efteruddannelse og mangeårig erfaring fra praksis. De har bl.a. specialviden i tidlig opsporing af demens og har deltaget i udviklingsprojekter på området, ligesom de har været med til at udvikle redskaber til arbejdet med udviklingshæmning og demens.  

I løbet af den praksisnære kursusdag bidrager de med: 

  • Viden om, hvilke symptomer, der opstår, når mennesker med udviklingshæmning rammes af demens 
  • Redskaber til at observere tidlige tegn på demens hos mennesker med udviklingshæmning, herunder viden om observationsskemaer og symptommodellen ”De otte A´er” 
  • Kendskab til, hvordan du omsætter observationer til pædagogisk praksis 
  • Inspiration til forskellige indsatser og handlestrategier, herunder neuropædagogiske redskaber 

Stil skarpt på den tidlige opsporing af demens hos borgere med udviklingshæmning – læs mere og tilmeld dig kurset herunder.  

Relevante arrangementer

Mennesker med udviklingshæmning og demens – fokus på tidlig indsats og opsporing
Kursus

Mennesker med udviklingshæmning og demens – fokus på tidlig indsats og opsporing

Fyn, Jylland & Sjælland

Få redskaber til at spotte demens hos udviklingshæmmede borgere på dette udbytterige kursus, hvor du undervises af socialpædagoger, Gitta Sloma og Anette Vinther Mortensen.

I løbet af den praksisnære kursusdag opnår du:

viden om, hvilke demenssymptomer, der opstår, når mennesker med udviklingshæmning rammes af demens redskaber til at observere tidlige tegn på demens hos mennesker med en udviklingshæmning, herunder viden om observationsskemaer og symptommodellen ”De otte A´er” kendskab til, hvordan du omsætter observationer til pædagogisk praksis inspiration til forskellige indsatser og handlestrategier, herunder neuropædagogiske redskaber

Med i prisen får du bogen “Mennesker med udviklingshæmning og demens” skrevet af Anette Vinther Mortensen.

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere
Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation
Kursus

Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation

Fyn

– Et 3-dages kursus i patientsikkerhed, dokumentation og ansvar

På sociale bo- og opholdssteder er korrekt medicinhåndtering og præcis sundhedsfaglig dokumentation afgørende for beboernes sikkerhed og trivsel.

Dette 3-dages kursus er målrettet dig, der arbejder under sundhedsloven på et behandlingsregistreret tilbud, og som ønsker et solidt fagligt fundament til at håndtere dine opgaver professionelt.

Læs mere
MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?
Kursus

MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?

Fyn

At hjælpe udsatte borgere med at skabe positive forandringer i deres liv kræver tårnhøj faglighed, vedholdenhed og engagement. Kom derfor med på dette kursusforløb med Rolf Eggert og Heidi Achen, hvor du bliver præsenteret for ‘MønsterBryder Metoden’, som er en konkret model til at forstå og arbejde med kommende mønsterbrydere.

I løbet af kursets 2 dage får du:

En teoretisk og praktisk model til at forstå, strukturere og hjælpe udsatte borgere til reel udvikling  Viden om og årsager til udsathed, herunder mønsterbryderteorien The Hero’s Journey som en model til at forstå mønsterbruddets faser  Viden om, hvordan du i praksis understøtter mønsterbruddet med afsæt i borgerens samlede livssituation   Viden om traumers betydning for et menneskes følelser, handlinger og udfordringer – og dine egne reaktioner i mødet med borgeren  Inspiration til et fælles fagligt fundament på arbejdspladsen 
Læs mere
Pause Power og hjernero
Kursus

Pause Power og hjernero

Fyn & Sjælland

Føler du dig ofte presset, overbelastet eller mentalt på overarbejde? Glemmer du at holde pauser, eller har du måske helt opgivet dem?  

Så er denne kursusdag for dig. Du får en inspirerende og lavpraktisk dag med to stærke formidlere inden for arbejdstrivsel og mental sundhed: Pia Hauge og Mads Hyldig. Gennem oplæg, øvelser og refleksion får du konkrete redskaber til at skabe en mere balanceret og bæredygtig arbejdsdag – med ro i hovedet og energi i kroppen. 

 Samlet udbytte for dig og din arbejdsplads: 

Mindre stress og tankemylder  Mere kognitivt overskud til arbejdsopgaverne  Inspiration til  pausekultur, du kan tage med hjem  Bedre koncentrationsevne og mere energi  Mere arbejdsglæde – og overskud til det, der virkelig betyder noget 
Læs mere