Kom med inden for på denne kursusdag med Louise Brückner Wiwe, specialist i neuropsykologi og psykopatologi, og få skærpet dine kompetencer til at se bag om diagnoser hos mennesker med udviklingshandicap og til at skabe et mere samlet billede af den enkelte borgers personlighed, kompetencer og livserfaringer.
I løbet af kurset bliver du bl.a. klædt på med:
Instrumenter til at få en bedre forståelse af borgere med udviklingshandicap Instrumenter til at håndtere og nedtrappe konflikter Viden om psykiatriske diagnoser, f.eks. ADHD, OCD og borderline, samt deres begrænsninger Viden om hjernen under udvikling, relationsdannelse, kognition og psykiatri Inspiration til at foretage årsagsanalyser og tilrettelægge mere individuelt tilpassede pædagogiske strategier, herunder kendskab til ”Boksmodellen”Unges mistrivsel er et komplekst felt, og der er ikke ét enkelt svar på, hvorfor et stigende antal unge har det svært – ligesom der heller ikke er én løsning på mistrivslen.
Psykolog Maja Vain Gilbert peger dog på, at du som fagperson skal have øje for præstationskultur og de unges oplevelse af ikke at kunne leve op til den.
På dette kursus zoomer hun ind på utilstrækkelighedsfølelser og præstationskultur, og efter kurset har du nye tilgange til at skabe positiv forandring for de unge, bl.a. ved at kunne hjælpe dem med at opnå en større grad af livsmestring.
Undervejs lærer du bl.a. om:
Begrebet ”ny udsathed” og de unges forestillinger om normalitet og følelser som skyld og skam Sammenhængen mellem præstationskulturen og diagnosekulturen Hvordan du arbejder med præstationskulturen hos den enkelte unge Paradokset i at finde en balance – hvordan kan de unge følge med uden at overpræstere? Understøttelse af livsmestringDet er ofte kompliceret at arbejde med dobbeltdiagnoser, og det er afgørende, at du har den rette viden og metoder, så du kan understøtte en helhedsorienteret tilgang til mennesker med dobbeltdiagnoser.
Tag derfor med på dette kursus, hvor Zoltan Barkanyi, psykiater og ledende overlæge, sørger for, at du får:
Viden om dobbeltdiagnosens sammensatte udfordringer Kendskab til rusmiddelbrugets psykosomatiske effekter på borgeren Indsigt i relationsarbejdets betydning for udredningsprocessen Konkrete metoder til at arbejde samtaleteknisk og med den motiverende samtale i forhold til målgruppen Viden om vigtigheden af ikke at fordømme eller stigmatisere borgerenFå mere at vide om kursusdagen lige herunder
Få viden og redskaber, der hjælper dig med at forstå og hjælpe mennesker med psykoser – sid med på denne kursusdag med specialpsykolog Bjarke Rasmussen.
Når du deltager på dagen, får du bl.a.:
Redskaber til at rumme og navigere i den angst og mistillid, som psykosen kan medføre Viden om forskellige psykotiske tilstande, symptomer og “fænomener” Indsigt i, hvordan du inddrager mennesket bag diagnosen – for derigennem bedre at kunne nå, forstå og skabe et godt samarbejde Viden om, hvordan du kan arbejde med borgere i psykose. Hvad er godt at gøre? Og hvad skal du undgå at gøre?Nysgerrig på at vide mere om kurset? Så læs med herunder
På onlinekurset om autisme og skolevægring får du indsigt i de centrale årsager til, hvorfor så mange børn og unge med autisme lider af skolevægring.
Årsagerne findes typisk i sociale, sensoriske og strukturelle udfordringer, der ofte fører til ængstelighed, overvældelse og stress hos børn og unge med autisme.
På kurset tydeliggør vi de bagvedliggende årsager og undersøger, hvordan disse udfordringer gør skolemiljøet uforudsigeligt og utrygt – samt hvordan du som fagprofessionel kan bidrage til at skabe mere tryghed. Vi koncentrerer os om de mentale tilstande, der er afgørende for, at du som fagprofessionel kan tilgå børn og unge, som lider af skolevægring, på en mentaliserende måde.
Arbejder du med børn, unge eller voksne med autisme, som har en spiseforstyrrelse?
Onlinekurset “Autisme og spiseforstyrrelser” hjælper dig med at forstå de mentale og følelsesmæssige tilstande, der ofte ligger bag en spiseforstyrrelse hos mennesker med autisme.
Arbejder du med børn, unge eller voksne med autisme, som har selvskadende adfærd? Så tag et kig på dette onlinekursus.
Det giver dig en dyb indsigt i og forståelse af de mentale og følelsesmæssige tilstande, der ofte ligger bag selvskadende adfærd hos mennesker med autisme.
Bliv klogere på traumereaktioner hos nybagte forældre, spædbørn og småbørn op til 6 år – og lær at møde familierne fra et traumeinformeret perspektiv
På denne kursusdag får du viden og enkle redskaber til arbejdet med familier, der er mærket af overvældende hændelser eller traumer i graviditeten, barselsperioden og de første år af barnets liv.
Psykoterapeut og SE-traumeterapeut Maiken Bjerg samt jordemoder og SE-traumeterapeut Janni Ammitzbøll fører dig trygt gennem dagens program, hvor undervisningen er tilrettelagt, så der er en vekselvirkning mellem viden om traumer og tilgange til, hvordan familien genfinder deres ressourcer.
Med fra kurset får du:
Viden om traumeudløsende hændelser under graviditet, fødsel og barselsperiode Viden om traumesymptomer hos spædbørn og børn under 6 år Viden om beskyttende faktorer for forældre og barn Viden om, hvordan du via en traumeinformeret indsats understøtter barn og forældre i at komme ud af traumereaktionerneKurset henvender sig til dig, der arbejder med familier i graviditeten, barselsperiode og de første år af barnets liv.
Narcissisme er ikke kun sort-hvidt. Det er et spektrum af adfærd og personlighedstræk, der kan manifestere sig på forskellige måder.
Mens den mere ekstreme ende af spektret kan være destruktiv og skadelig, er der også en mulighed for at forstå og kanalisere narcissistiske energier på en positiv måde.
På dette onlinekursus kan du sammen med ledelsesrådgiver og psykoterapeut Marina Møller udforske narcissismens spektrum.
Forstå sammenhængen mellem hormonel ubalance og vores psykiske og fysiske sundhed.
Hormonerne er budbringere i vores krop, og det er vigtigt, der er balance mellem kroppens hormoner, for at kroppen kan opretholde sin fysiske og mentale sundhed. Oplev Jane Borlev – PBA i ernæring og sundhed med speciale i sundhedsfremme, forebyggelse og formidling – når hun på denne kursusdag fortæller om, hvordan ubalance i kroppens hormonsystem kan påvirke vores cyklus og overgangsalder, men også hele vores sundhed både fysisk og psykisk.
På dagen får du blandt andet:
Indsigt i kroppens fantastiske hormonsystem Forståelse af, hvor vigtigt det er, at der er balance mellem hormonerne Viden om, hvordan hormonelle ubalancer kan påvirke kroppens mentale og fysiske sundhed Indsigt i, hvordan der skabes balance i hormonsystemet Indsigt i, hvordan du kan genkende eventuelle hormonelle ubalancer Færdigheder i at kende forskellene på traditionel hormonbehandling og NHT®-naturlig hormonterapiMedierne, rusmiddelcentrene og regeringen har slået alarm, men hvor alvorlig er situationen med unges brug af opioider egentlig? Og hvad kan du gøre for at forebygge og håndtere de unges brug af tramadol, oxycodon og andre opioider?
Bliv klogere på en kompleks problemstilling, når Søren Holm – ph.d. i folkesundhedsvidenskab – belyser problemets omfang og beskriver konkrete handlemuligheder.
På dagen får du bl.a.:
Indsigt i, hvorfor unge bruger opioider Viden om, hvordan du spotter et forbrug Viden om, hvad du kan gøre for at forebygge og håndtere brug af opioider, herunder konkrete forebyggelsesstrategier Indsigt i samtaleteknik, der motiverer til behandlingKurset er praksisorienteret med vægt på konkrete løsningsforslag.