Seminarer
Univers

Kurser

Gå på opdagelse blandt vores mange kurser, temadage og workshops
Nyeste
Populære
Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab
Kursus

Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab

Fyn, Jylland & Sjælland

Dyk ned i narcissismens komplekse verden. Er du klar til at forstå narcissismens mange nuancer -og lære at navigere i relationer og lederskab med selvsikkerhed og indsigt?

På dette kursus vil du, sammen med ledelsesrådgiver og psykoterapeut, Marina Møller, udforske narcissismens spektrum og undersøge, hvordan narcissistiske træk kan transformeres til redskaber til bevidsthed og udvikling.

På dagen vil du bl.a. blive blive klogere på:

– Introduktion til narcissisme – Identificering og håndtering af narcissistisk splitting og triangulering – Håndtering af narcissister i relationer – Narcissistisk adfærd i teams og samarbejde – Anvendelse af sund narcissisme i praksis – Anvendelse af konstruktive energier i narcissisme

Sommerrabat på dette arrangement! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Psykiatriske diagnoser
Kursus

Psykiatriske diagnoser

Jylland & Sjælland

Oplever du ofte at skulle håndtere klienter med psykiatriske diagnoser og føler dig ikke klædt ordentligt på? Vores kursus i basal psykiatri, ledet af læge og forfatter Thomas Teglgaard, er skræddersyet til fagpersoner inden for det socialfaglige og pædagogiske felt, som ønsker at få en grundlæggende forståelse for psykiatriske lidelser og behandlinger.

På kursusdagen får du bl.a.:

indsigt i forskellen mellem psykologi og psykiatri en forståelse for komplekse diagnoser som skizofreni og bipolar lidelse viden om behandlingsmuligheder og lovgivning

Lyder det som noget for dig og dine kollegaer? Læs mere og tilmeld dig/jer her på siden.

Sommerrabat! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser
Kursus

Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser

Jylland & Sjælland

Få grundlæggende teori om den nyeste følelsesforskning og åben op for nye perspektiver i dit fagprofessionelle arbejde. Med metaforer som “spåkuglen”, “barometeret”, “hulahopringen” og “termostaten” kommer vi omkring følelsernes DNA både hos dig selv og dem, du er ansat til at hjælpe.

Det hele sker med afsæt i hjerneforsker Lisa Feldman Barretts banebrydende forskning om konstruerede følelser, og i spidsen for den inspirerende dag står cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen.

Hun sørger bl.a. for, at du får udvidet dine kompetencer gennem:

Viden om ”kroppens budget” (”the body budget”) i relation til følelser Viden om betydningen af forudsigelighed Indsigt i Den affektive model: Arousal vs. hedonisk tone Redskaber til at håndtere affektsmitte Redskaber til at regulere dine egne og andres følelser
Læs mere
ADHD/ADD og autisme – unge og voksne med begge diagnoser
Kursus

ADHD/ADD og autisme – unge og voksne med begge diagnoser

Jylland & Sjælland

Hvordan griber du det bedst an, når dine borgere er diagnosticeret med både autisme og ADHD/ADD?

Nyere forskning viser, at de to diagnoser i høj grad er overlappende og ofte optræder samtidig, og derfor byder vi dig inden for på denne dag, hvor psykolog Catrine Madsin dykker ned i den komplekse kombination af autisme og ADHD/ADD.

Når du sidder med på dagen, får du bl.a.:

Viden om kendetegn ved hhv. autisme og ADHD/ADD – samt overlap/forskelligheder mellem de to diagnoser Viden om særlige opmærksomhedspunkter ved mistanke om, at en ung eller voksen har mere end den ene diagnose Indsigt i særlige kendetegn hos piger/kvinder med både autisme og ADHD/ADD Konkrete eksempler på hjælpsomme indsatser og redskaber i hverdagen, når begge diagnoser er til stede samtidig Redskaber til, hvordan du kan arbejde med de forskelligrettede støttebehov, en person med begge diagnoser kan have
Læs mere

Uddannelser

Vi udvikler altid nye uddannelser. Se et udvalg af dem her
Certificeret sundhedspædagogisk vejleder
Uddannelse

Certificeret sundhedspædagogisk vejleder

Fyn

Lær, hvordan du med nyudviklede sundhedspædagogiske værktøjer kan fremme sundhed, trivsel, motivation og mestring for de mennesker, du møder i dit arbejde. Det handler om “at lægge år til livet og liv til årene”.

Seminarer.dk tilbyder nu et certificeret uddannelsesforløb i sundhedspædagogik på et højt fagligt niveau. Med afsæt i en ny og udvidet forståelse af ’det hele menneske’ samt i nyudviklede didaktiske modeller har uddannelsen fokus på evidensbaserede salutogene lære- og udviklingsprocesser.

Læs mere om uddannelsen herunder.

Læs mere
Konflikthåndtering og forebyggelse af magtanvendelse
Kursusforløb

Konflikthåndtering og forebyggelse af magtanvendelse

Jylland

Et intensivt kursusforløb for fagprofessionelle, der arbejder med mennesker i udsatte livssituationer. 

Tag kontrol over din arbejdsdag og skab en sikrere og mere harmonisk hverdag med vores 4-dages uddannelse ledet af Jesper Borg, en tidligere politibetjent og ekspert i konfliktmægling. Gennem intensiv træning og praktiske øvelser vil du lære at vurdere og forebygge risici, håndtere konflikter og undgå magtanvendelser.

Dette forløb giver dig ikke blot teoretisk viden, men også konkrete værktøjer til at forstå, forebygge og løse konflikter, som kan opstå i mødet med borgere, klienter og kollegaer. Med Jesper Borgs omfattende erfaring vil du blive klædt på til at tackle udfordringerne i din hverdag med selvtillid og professionalisme.

Læs meget mere om forløbet herunder.

Sommerrabat! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Affektstyring og spændinger i teamet
Kursus

Affektstyring og spændinger i teamet

Sjælland

Hvordan kan du bruge konflikter som anledning til at berige jeres samarbejde? Det dykker vi ned i på dette 3-dages kursus med mediatorer og undervisere i konfliktteori, Thor Clasen Jonasen og Kåre Wangel.

Sammen zoomer de ind på konflikthåndtering på arbejdspladsen, og hvordan du og dine kollegaer håndterer konflikter hensigtsmæssigt, så I sammen kan lære af det, konflikten egentlig handler om.

Når du deltager på kurset, får du derfor bl.a.:

En forståelse af, hvorfor vi undgår konflikter, indtil de har vokset sig langt større, end de behøver, og hvad vi kan gøre ved det To essentielle analyseredskaber, som vil hjælpe dig til at forstå konflikter bedre Konkrete redskaber til at kunne stå i ubehaget af følelser, der brager løs under konflikter Tre simple tricks til mødeledelse, som kan øge den psykologiske tryghed i teamet Trin-for-trin faciliteringsredskaber til at tale om spændinger og konflikter, så snart de opstår
Læs mere
Certificeret pårørendevejleder
Uddannelse

Certificeret pårørendevejleder

Jylland

Bliv uddannet pårørendevejleder på denne nye praksisnære uddannelse udviklet i samarbejde med Hanne Gullestrup, cand.mag., og Helle Lindgaard, cand.psych. og ph.d.

Med uddannelsen i rygsækken bliver du i stand til at sætte pårørendes trivsel på dagsordenen og styrke pårørendesamarbejdet.

Mere konkret tager du bl.a. fra uddannelsen med:

Viden om pårørendes ressourcer, belastninger og behov Færdigheder i at etablere og facilitere støttenetværk for pårørende Færdigheder i at kende eget ansvar og muligheder i rollen som pårørendevejleder Kompetencer i at støtte pårørende og give redskaber til egenomsorg i dennes aktuelle livssituation Kompetencer i at kommunikere empatisk og præcist i mødet med pårørende, der søger hjælp Kompetencer i at varetage funktionen som pårørendevejleder i sundheds- og omsorgsregi

Rul længere ned på siden og få meget mere at vide om uddannelsen.

Læs mere

E-læring

Se mulighederne for e-læring her
Low arousal kursus (LA)
Kursus

Low arousal kursus (LA)

Varighed: 6 timer. Dette praksisnære e-læringskursus giver en introduktion til low arousal-tilgangen i teori og praksis samt viden og redskaber til at forebygge konflikt og voldsomme episoder. Du får bl.a. undervisning i konfliktforståelse, perspektiver på problemløsning, triggere, trivsels- og belastningstegn samt viden om tilpasning af dine egne krav, forventninger og adfærd.

Din underviser er Anne-Mette Sohn Jensen, der kombinerer teori og praksis og giver dig konkrete redskaber til download, som gør dig i stand til at anvende low arousal-tilgangen.

I dette e-læringskursus i low arousal får du bl.a.:

Undervisning i de grundlæggende elementer i low arousal-tilgangen Perspektiver på problemløsning, konfliktnedtrapning og affektregulering Forståelse for kravtilpasning, grænsesætning og energiregulering Cases, der afspejler udfordringer og situationer, som kan opstå i pædagogisk hverdagspraksis Materialer til download, du kan anvende i din praksis

… og meget mere. Læs mere om indhold og udbytte nedenfor.

INTROPRIS: 3495,-

Varighed: ca. 6 timer inkl. egen tid til at arbejde med indhold og refleksionsøvelser. Herudover skal afsættes tid til afprøvning af modeller og værktøjer i egen praksis.

Læs mere
Børn, fysioterapi og ADHD – med fysioterapeut Pernille Thomsen
Lektion

Børn, fysioterapi og ADHD – med fysioterapeut Pernille Thomsen

Varighed: Ca. 1 time. I denne lektion præsenterer fysioterapeut Pernille Thomsen dig for effekten af fysisk aktivitet hos børn med ADHD, og hvorfor fysisk aktivitet er en vigtig del af behandlingen af børn med ADHD – samt hvordan vi forholder os til ADHD ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv.

I lektionen får du viden om neurofysiologien bag ADHD og hjernens reaktioner på stresspåvirkning. Du får introduceret et sprog, der gør det håndgribeligt at snakke med børnene om hjernens funktioner. Derudover præsenterer hun konkrete forslag til, hvordan du som fagprofessionel inddrager aktivitet i hverdagen og derigennem bringer ro i børnenes sansesystem.

I lektionen får du:

Indblik i neurofysiologien bag ADHD Viden om neurotransmittere Viden om spejlneuroner Indsigt i øvelser, du kan lave sammen med børnene

Målgruppe: Lektionen er målrettet fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge med ADHD. Er du forælder/pårørende kan du også drage nytte af indholdet og blive inspireret af viden og øvelser, som du kan lave med barnet/den unge.

Læs mere
Håndtering af adfærdsproblemer – med Bo Hejlskov
Lektion

Håndtering af adfærdsproblemer – med Bo Hejlskov

Varighed: Ca. 1½ time. I denne lektion med Bo Hejlskov Elvén kan du lære teknikker til adfærdsregulering for personer med ADHD og lignende udfordringer.

Du får en dybdegående introduktion til pædagogikkens historie, der strækker sig fra de tidlige filosofiske grundlag i antikkens Grækenland til moderne pædagogiske perspektiver på etik og moral. Derudover udforsker vi strategier til at støtte børn, unge og voksne i at regulere deres følelser og adfærd, samt diskuterer de mest effektive evalueringsmetoder for at fremme motivation og struktur i dagligdagen.

Lektionen varer ca. 1½ time og giver dig:

Indblik i, hvad der er særligt ved adfærdsproblemer Indsigt i, hvordan du som fagprofessionel forholder dig til adfærdsproblemer Viden om, hvad vi kan gøre ved adfærdsproblemer

Målgruppe: Lektionen er målrettet fagprofessionelle, der arbejder med børn, unge eller voksne med ADHD. Er du som forælder/pårørende interesseret i en eller flere af lektionerne, og mener du, at du kan drage nytte af indholdet, er du naturligvis også velkommen til at gennemføre lektionen.

Læs mere
Lektioner om psykologi, kognition og kognitiv terapi
Lektioner

Lektioner om psykologi, kognition og kognitiv terapi

Varighed: Ca. 1 time pr. stk.. Her finder du vores digitale lektioner med psykolog Anne Dorthe Hasholt, der underviser dig i psykologi, kognition, kognitiv terapi, m.v.

Læs mere