PDA – når selv de mindste krav udløser angst - Seminarer
PDA
Børn & unge
Kursus

PDA – når selv de mindste krav udløser angst

Mennesker med PDA kan opleve store udfordringer i hverdagen – bl.a. i skole/uddannelseslivet, hvor det f.eks. kan give sig udslag i skolevægring, men også senere i arbejdslivet.

På denne givende kursusdag lærer du om den særlige PDA-profil og får redskaber til at hjælpe mennesker med at håndtere deres PDA.

Psykolog Louise Sandholdt Trip bidrager bl.a. med viden om:

  • PDA vs. almindelig kravundgåelse ved autisme
  • Spørgeskemaerne EDA-Q og PDA-Q
  • Udfordringen ved angst og autisme
  • Eksponering som metode
  • Hvad gør vi? Tilgange til PDA-profilen

PDA – Pathological Demand Avoidance eller Patologisk Kravundgåelse

Personer med PDA er ekstremt følsomme over for, at andre stiller krav eller har forventninger til dem. Det skyldes, at dette udløser angstreaktioner - også når der er tale om mindre krav, f.eks. at børste tænder eller tage tøj på. Det betyder, at personer med PDA undgår krav og forventninger på en tvangspræget måde, og de forsøger at styre og kontrollere alt omkring dem. Personer med PDA kan derfor også være meget dominerende i deres adfærd, da det giver dem ro og mindsker deres angst at kunne kontrollere miljøet omkring dem. Det bliver dog ofte mistolket i miljøet som trodsighed, opsætsighed eller manglende opdragelse eller grænsesætning.

Børn og unge med PDA udviser meget ofte skolevægring - dels fordi de ikke kan håndtere, at der bliver stillet krav til dem, og dels fordi de i skolen bliver sat til opgaver, som de oplever, at de ikke kan lave. Unge og voksne med PDA kan opleve, at krav i uddannelses- og arbejdslivet er helt uoverstigelige, og at det er angstprovokerende at skulle træde ind i og leve et voksent liv. Personer med PDA har en stor frygt for at begå fejl, og de vil hellere undgå at forsøge end forsøge og eventuelt fejle. Mange personer med PDA har derfor ofte et lavt selvværd, og de vil forsøge at undgå at gøre ting, som de føler kan afsløre, at de ikke er ’gode nok’.

PDA og den grundlæggende angsttilstand giver derfor meget store udfordringer for personen og skaber forpinthed, ligesom det ofte slider på familier, pårørende og omgivelserne og gør det svært at få et hverdagsliv til at fungere.

På dette kursus lærer du om den særlige PDA-profil og får redskaber til at hjælpe børn, unge og voksne med at håndtere ekstrem kravundgående adfærd.

Dagen kombinerer en teoretisk og praktisk tilgang til, hvordan man kan forstå og møde børn, unge og voksne med PDA, og der vil undervejs være indlagt små øvelser og refleksionsøvelser i grupper.

PDA - På kursusdagen får du viden om:

  • PDA vs. almindelig kravundgåelse ved autisme
  • Kendetegn og kerneproblemer
  • Spørgeskemaerne EDA-Q og PDA-Q
  • Forståelse af angst
  • Udfordringen ved angst og autisme
  • Eksponering som metode
  • Hvad gør vi?  Tilgange til PDA-profilen

Målgruppe

Kursusdagen er både for dig, der arbejder med børn, unge og voksne med PDA, og for dig, der er pårørende.

Dagens underviser

Louise-Sandholdt-Trip
Louise Sandholdt Trip
uddannet psykolog (cand.psych.aut.) fra Københavns Universitet og autoriseret af Psykolognævnet.
Louise Sandholdt Trip arbejder i den private praksis, Molis, der er specialiserede i autisme og ADHD. Louise Sandholdt Trip arbejder inden for det psykologiske og pædagogiske område med terapi og rådgivning samt supervision, foredrag og kurser.
TID & STED:
Det sker:
Den 18. januar 2022 på Scandic Glostrup (udsolg)
Den 27. januar 2022 på Scandic Silkeborg (udsolgt)
Den 31. marts 2022 på Scandic Kolding (udsolgt)
Den 16. juni 2022 på Scandic Glostrup
Den 15. september 2022 på Trinity Hotel & Konference Center, Fredericia

Undervisning fra kl. 09.30 - 16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.080, - ekskl. moms.  Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum. 

Mulig rabat:
Maillisterabat (10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan din arbejdsplads få rabat. Læs mere her

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for mulig rabat.