Artikel

Metakognitiv terapi: Skift HVAD ud med HVORDAN!

Er du klar til at tænke i nye metoder, som kan hjælpe dine borgere eller beboere endnu mere? Så er vores 2-dages kursus i Metakognitiv terapi noget for dig! Historisk har der været tradition for, at vi skal fokusere på, hvad vi tænker, føler eller mærker (f.eks. kognitiv terapi). I den metakognitive tilgang tager vi […]

metakognitiv terapi
Er du klar til at tænke i nye metoder, som kan hjælpe dine borgere eller beboere endnu mere? Så er vores 2-dages kursus i Metakognitiv terapi noget for dig!

Historisk har der været tradition for, at vi skal fokusere på, hvad vi tænker, føler eller mærker (f.eks. kognitiv terapi). I den metakognitive tilgang tager vi i stedet udgangspunkt i, hvordan vi skal tænke over egne tankeprocesser og deres betydning for vores psykiske liv. Du kan læse mere om hvad metakognitiv terapi er for noget lige her.

Gennem deltagelse på kurset får du bl.a.:

  • En grundig indsigt i den metakognitive tilgang og processer
  • En ny tilgang til psykisk mistrivsel/lidelse samt vedligeholdelsesfaktorer
  • Konkrete og let anvendelige metakognitive psykoterapeutiske redskaber
  • Metoder og teknikker ift. hvordan du takler mødet med mennesker, der har en psykisk lidelse/psykiatrisk diagnose
  • Den nyeste viden om psykoterapeutisk forskning (Hvad virker? Hvad virker ikke?)

Vi har en af de bedste inden for metakognitiv terapi som kursusunderviser, nemlig Linda Burlan Sørensen. Hun er uddannet cand.psych. efterfulgt af en 2-årig specialiseringsuddannelse i Metakognitiv terapi ved MCT-Institute i Manchester.

Tør du stadig udfordre din måde at tænke på, så du kan hjælpe endnu flere personer? Så tilmeld dig dette kursus nedenfor.

Relevante arrangementer

Metakognitiv terapi
Kursusforløb

Metakognitiv terapi

Sjælland

Lær metakognitive redskaber og øvelser på dette kursusforløb med psykoterapeut MPF og institutleder Betina Buono i spidsen.

I løbet af 4 dage sørger hun for, at din faglige rygsæk bliver fyldt godt op, bl.a. med:

Viden om sammenhængen mellem metakognitioner og psykisk (mis)trivsel Viden om afkoblet opmærksomhed (Detached Mindfulness) Forståelse af din egen rolle og eventuelle bias i arbejdet med borgere/klienter Indsigt i metakognitive skemaer, sagsformuleringer og cases Kompetencer til at anvende metakognitive redskaber og øvelser i praksis

Undervisningen veksler mellem evidensbaserede teoretiske oplæg og inddragelse af dig og de øvrige deltagere.

Rul længere ned på siden for at få mere at vide om forløbets opbygning, indhold og underviser.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Den forbudte sorg
Kursus

Den forbudte sorg

Fyn

At blive forælder til et barn med særlige behov fører ofte mange svære følelser med sig – f.eks. skyld og skam – og hverdagen kan stå på udfordrende situationer.

Som fagprofessionel er det vigtigt, at du kan navigere i forældrenes følelser og behov, og det får du styrket dine kompetencer til på denne kursusdag med Annette Due Madsen, psykolog og familieterapeut, samt Christian Juul Busch, tidligere hospitalspræst .

På dagen opnår du bl.a.:

Viden om den modsatte separationsproces og de ambivalente følelser, som forældre til handicappede børn ofte skal gennemgå Viden om, hvad forældre til børn med særlige behov ofte har brug for i deres kontakt med alle ”systemerne”, herunder kommune, sundhedsvæsen, pædagoger, lærere, aflastningspersonale osv. Praksisnære redskaber til, hvordan du som professionel bedst møder de forældre, der har børn med særlige behov, og hvordan du rummer forældrenes eventuelle frustrationer eller vrede Viden om, hvordan du taler meningsfuldt med forældre om skyldfølelse og skam uden at forøge eller negligere skyldfølelsen Viden om, hvordan du hjælper forældrene med at skabe en god og nyttig narrativ ramme for deres særlige fortælling
Læs mere
Personlighedsforstyrrelser og mødet med dem – diagnostik, tilknytning og forsvarsmekanismer
Kursus

Personlighedsforstyrrelser og mødet med dem – diagnostik, tilknytning og forsvarsmekanismer

Fyn, Jylland & Sjælland

Få viden og redskaber til at stå endnu stærkere i det komplekse arbejde med personlighedsforstyrrelser.

Sammen med Bjarke Rasmussen – autoriseret psykolog og specialpsykolog i psykiatri – har vi skabt dette kursus, som giver dig en styrket forståelse af personlighedsforstyrrelser og en grundlæggende indsigt i til, hvordan man kan håndtere mødet med disse mennesker med større faglig sikkerhed og psykologisk indsigt, så relationen og samspillet bliver bedre og mere trygt for både dig og din borger/patient.

Helt konkret giver kurset dig:

Forståelse af de bagvedliggende dynamikker ved personlighedsforstyrrelser Indsigt i forsvar og følelsesmæssige reaktionsmønstre hos mennesker med borderline, ængstelig-evasiv og tvangspræget personlighedsforstyrrelse Viden om tilknytning som nøgle til forståelse og faglig kontakt Kendskab til overføring, modoverføring og samspil Praksisnær træning i at analysere situationer, tilknytningsmønstre og forsvarsmekanismer
Læs mere
Sorgkonference 2025: Den levende sorg
Kursus

Sorgkonference 2025: Den levende sorg

Fyn

Hvordan kan du som fagperson møde og støtte mennesker, som oplever sorg i forbindelse med f.eks. alvorlig eller kronisk sygdom, traumatiske hændelser, handicap eller psykiske lidelser?

Det tager vi fat på, når vi slår dørene op til denne konference, som vi har skabt i samarbejde med Center for Sorg og Eksistens.

På konferencen kommer du i selskab med nogle af de førende eksperter inden for sorg og tab, og i løbet af dagen lærer du om:

Den integrative tilgang: En ny procesmodel for sorg og tab Hvordan du møder mennesker i sårbare livssituationer og kriser, hvor alt er forandret Ritualer som meningsfulde praksisser ved sorg og tab Eksistentielle perspektiver på sygdom og ulykke: Sorgen over at miste sig selv Hvordan du som fagperson kan møde børn hensigtsmæssigt, når de har en nærtstående, som er alvorligt syg Tilpasningsprocesser, sorgreaktioner og behov hos pårørende til ulykkesramte
Læs mere