"Kort Og Godt Om Børn Og Angst" - boganmeldelse - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

“Kort Og Godt Om Børn Og Angst” – boganmeldelse

Læs her en anmeldelse af bogen "Kort Og Godt Om Børn Og Angst" - en bog skrevet af Barbara Hoff Esbjørn og Sonja Breinholst.

Af Cecilie Lindencrone

Arbejder med børn og unge med psykiatriske diagnoser

angst
Flere og flere forældre oplever, at deres barn har angst, ligesom flere og flere fagprofessionelle møder børn og unge med angst (…) Alligevel får mange angste børn ikke behandling – eller ikke den rette behandling. En af grundende er, at der ikke er tilstrækkelig viden i samfundet om børns angst.

Sådan indledes den lille velskrevne bog “KORT OG GODT OM BØRN OG ANGST”. Bogens indledende sætninger tydeliggør, hvor vigtigt det er, at forældre, fagprofessionelle (og børn) får en større viden om, hvad en angstlidelse indebærer. I “KORT OG GODT OM BØRN OG ANGST” beskriver professor MSO i klinisk børnepsykologi, Barbara Hoff Esbjørn, og psykolog, Sonja Breinholst, præcist og klart: hvad angst er, hvorfor børn får angst, og hvordan man kan sætte ind over for børn med angst. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog, og efter at have læst bogen sidder man tilbage med en følelse af, at man har fået redskaber til og en forståelse for, hvordan man kan hjælpe et barn med angst.

Bogen er opdelt i ti afsnit. De første tre afsnit tydeliggør, hvilke angstlidelser der er mest almindelige hos børn, og hvordan angstlidelserne kommer til udtryk. De tre første kapitler giver en indsigt i,  hvordan det følelsesmæssigt, kropsligt, kognitivt og adfærdsmæssigt påvirker et barn at have angst. De næste to kapitler sætter fokus på, hvorfor børn får angst, samt hvilken rolle forældre har i forhold til at udvikle og vedligeholde børns angst. Forståelsen af angst bliver altså her bredt ud, og kapitlerne tydeliggør, hvordan indre og ydre faktorer har betydning for om et barn får angst.

I det sjette kapitel får man som læser et kort, men godt, indblik i, hvad der sker/ kan ske, når børns angst ikke behandles. Kapitlet berører blandt andet, hvordan et barns ubehandlede angst kan udløse problematikker i forhold til barnets skolegang og sociale interaktion. Kapitel seks leder meget godt op til bogens sidste del, der meget detaljeret beskriver, hvordan man, enten som fagperson eller forældre, kan forebygge og behandle angst hos børn. I den sidste del af bogen giver Barbara Hoff Esbjørn og Sonja Breinholst konkrete handleanvisninger til, hvordan man som forælder og fagperson kan være en god rollemodel – i forhold til at støtte og vejlede et barn til ikke at udvikle angst. Og de to illustrerer ligeledes rigtig fint, hvordan man, med konkret teknikker, kan hjælpe børn ud af angst gennem kognitiv adfærdsterapi.

“KORT OG GODT OM BØRN OG ANGST” giver et rigtig godt indblik i, hvad en angstlidelse er, og hvordan man som forælder eller fagperson kan hjælpe et barn med angst. Bogen henvender sig til alle, der har interesse for børn og angst, og den giver gode handleanvisniger og teknikker til, hvordan man omsorgsfuldt kan hjælpe børn med angst. Bogen tydeliggør rigtig fint den berøringsangst, som mange voksne har, når de møder et barn med angst. Og samtidig åbner den ens øjne for, at børn har behov for hjælp til at blive kastet ud i situationer, som kan opleves angstfyldte for dem.

Selvom jeg til dagligt arbejder med børn med angst, så oplever jeg, at bogen har givet mig en større refleksion i forhold til, hvordan jeg som fagperson kan klæde forældre bedre på til at hjælpe deres børn ud af – eller udenom – angst. På trods af bogens lille størrelse, så har den en stor viden gemt i sig. Den kommer omkring rigtig mange aspekter af angst, og den er meget nem at læse. Jeg vil helt klart anbefale “KORT OG GODT OM BØRN OG ANGST” til alle, der er nysgerrig på børn med angst.

Er du interesseret i arbejdet med angstramte børn, unge og voksne?

Vi har samlet alle vores kurser, uddannelser og artikler om angst her på siden: Angst-kursus oversigt

Relevante arrangementer

Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang
2-dages kursus

Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

Sjælland

Metakognitiv terapi og angst: Angst kan være lammende og gøre hverdagen uoverskuelig, hvis den får for meget magt. På dette udbytterige kursus får du viden om metakognitiv terapi, som er en af de tilgange, der har vist sig effektiv mod angst.

På kurset er der særligt fokus på social og generaliseret angst. Når du deltager på kurset, opnår du bl.a:

Viden om metakognitive processer, der skaber, vedligeholder og evt. forstærker social angst En gennemgang af kognitivt opmærksomhedssyndrom (CAS) Konkrete og straks anvendelige metakognitive psykoterapeutiske redskaber ift. borgerarbejdet Anbefalinger til, hvad omgivelserne bør eller ikke bør gøre for at yde den bedste støtte

Hele vejen igennem kommer du i selskab med den dygtige underviser Linda Burlan Sørensen, som er specialist i metakognitiv terapi. Frokost, middag og overnatning i enkeltværelse er inkluderet i prisen

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Bliv certificeret børne-stressvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Angst og ængstelighed hos børn
Kursus

Angst og ængstelighed hos børn

Jylland & Sjælland

Dette kursus er afholdt.

Er du interesseret i arbejdet med angstramte børn, unge og voksne?

Vi har samlet alle vores kurser, uddannelser og artikler om angst her på siden: Angst-kursus oversigt

Hvordan kan du som fagperson bedst hjælpe børn, der er angste eller ængstelige? Det stiller vi skarpt på med denne praksisnære kursusdag, der tager afsæt i den neurosekventielle tilgang og bl.a. fokuserer på kropsorienterede metoder.  

Du bliver undervist af psykolog med speciale i angstlidelser hos børn, Stine Hæksamt psykolog, Marianna Horsholm. 

Med fra dagen får du bl.a.: 

Den nyeste viden om ængstelige og angste børn  Let anvendelige og ressourcefokuserede redskaber til, hvordan du stimulerer, udfordrer og støtter overbekymrede eller ængstelige børn  Kognitive redskaber til at hjælpe børn med at eksternalisere angsten, herunder “Monstermanualen”  Inspiration til, hvordan du bruger “Frydlege” til at styrke børns følsomme nervesystem  Konkrete og praktiske metoder til at understøtte den følelsesmæssige og sociale udvikling hos børn med ængstelighed og angst 

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Skolevægring – Bag om skolefravær
3-dages kursus

Skolevægring – Bag om skolefravær

Jylland

Skolevægring/skolefravær kan have et utal af årsager, og hvis du skal hjælpe børn, som oplever, at det er svært at komme i skole, er du nødt til at kunne arbejde med komplekse og kontekstuelle årsagsforklaringer, praksisnære redskaber og undersøgelse af skolekontekst.

På dette 3-dages kursus bliver du undervist af ph.d. i pædagogisk psykologi Tine Basse Fisker, der bl.a. sikrer, at du opnår:

Refleksioner og nye perspektiver på egen praksis Opmærksomhed på, hvilke teoretiske perspektiver man kan forstå skolefravær ud fra Praksisnære redskaber til, hvordan du sikrer dig, at du får barnets egne perspektiver med i løsningen af de problematikker, der ligger til grund for fraværet Praksisnære redskaber til, hvordan du styrker samarbejdet mellem skole og forældre bedst muligt Ideer og gensidig inspiration til tiltag, skolen kan iværksætte, så barnet støttes i at komme i skole igen Praksisafprøvninger af mikrointerventioner undervejs i kursusforløbet
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere