Digitale lektioner om ADHD - Seminarer
ADHD
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
E-læring

Digitale lektioner om ADHD

Varighed: ca. 1-3 timer. Vi har udvalgt fem lektioner om ADHD, som du her har muligheden for at købe særskilt. Du finder også lektionerne i vores uddannelse til certificeret ADHD-vejleder.

Her på siden kan du købe lektionerne:

  • An overview
  • Børn, fysioterapi, og ADHD
  • Håndtering af adfærdsproblemer
  • The 14. Best Principles for Raising a child with ADHD
  • The other attention disorder SCT

Du kan se prisen og længden på lektionerne under de enkelte lektioner her på siden. Adgang i 1 år fra købsdato.

Målgruppe: Lektionerne er målrettet fagprofessionelle, der arbejder med børn, unge eller voksne med ADHD.  Er du som forælder/pårørende interesseret i en eller flere af lektionerne, og mener du, at du kan drage nytte af indholdet, er du naturligvis også velkommen til at gennemføre den givne lektion.

An overview med Dr. Russell Barkley

Indhold: ADHD er en af de mest almindelige barndomsadfærdsforstyrrelser, der rammer op mod 5-8 % af befolkningen i skolealderen og ca. 3-5% af voksne. Lidelsen fortsætter ind i ungdomsårene i op til 80 % af barndomstilfældene og helt ind i voksenalderen i op til 67 % af disse tilfælde. Det er derfor nødvendigt, at fagfolk inden for mental sundhed, medicin og uddannelse har så opdateret et kendskab til diagnosen og behandlingen som muligt. Denne lektion giver et overblik over aktuelle oplysninger om diagnosen, dens natur, komorbide lidelser, demografiske faktorer, udviklingsforløb og ætiologier ved ADHD. Lektionen giver desuden et overblik over de mest effektive behandlingsstrategier i forhold til ADHD. 

Varighed: ca. 2½-3 timer

Pris: 399 kr. ekskl. moms.

Underviser: Dr. Russell Barkley

Børn, fysioterapi og ADHD

Indhold: I denne lektion præsenterer fysioterapeut Pernille Thomsen, hvorfor fysisk aktivitet er en vigtig del af behandlingen af børn med ADHD. I lektionen får du viden om neurofysiologien bag ADHD og hjernens reaktioner på stresspåvirkning. Du får introduceret et sprog, der gør det håndgribeligt at snakke med børnene om hjernens funktioner. Derudover præsenterer hun konkrete forslag til, hvordan du som fagprofessionel inddrager aktivitet i hverdagen og derigennem bringer ro i børnenes sansesystem.

Varighed: ca. 1 time

Pris: 399 kr. ekskl. moms.

Underviser: Fysioterapeut, Pernille Thomsen

Håndtering af adfærdsproblemer

Indhold: I denne lektion sætter Bo Hejlskov Elvén fokus på, hvordan du arbejder med adfærdsregulering hos personer med bl.a. ADHD. Bo Hejlskov Elvén laver en introduktion til den pædagogiske debat, som går fra oldtidens Grækenland, hvor de første tanker om pædagogik opstod, til nutidens pædagogiske syn på etik og moralisering. Derudover præsenterer han dig for, hvordan du kan være med til at hjælpe barnet, den unge eller voksne med at affektregulere, og hvilke evalueringsmetoder der er de mest effektive i forhold til bl.a. at styrke motivationen og strukturering af hverdagen. 

Varighed: ca 1½ time

Pris: 749 kr. ekskl. moms.

Underviser: Psykolog, Bo Hejlskov Elvén

The 14 Best Principles for Raising a Child with ADHD

Indhold: Denne lektion giver fagfolk en demonstration af, hvordan Dr. Barkley lærer forældrene sine 14 bedste principper for at opdrage et barn eller en teenager med ADHD. Lektionen begynder med en oversigt for forældre om ADHD og dets forløb sammen med dets risici. Derefter vil Dr. Barkley diskutere årsagerne til ADHD og afkræfte misforståelser om, hvad der fører til lidelsen. Han vil derefter beskrive de mest effektive behandlinger, som forældre har til rådighed til behandling af ADHD hos børn sammen med en liste over, hvilke behandlinger der skal undgås, fordi de ikke er videnskabeligt bevist eller er modbevist. Han afslutter med en gennemgang af de 14 bedste principper, som forældre bør adoptere i forståelsen og opdragelsen af et barn med ADHD, baseret på hans teori om ADHD som en lidelse i selvregulering og udøvende funktioner.

Varighed: ca 1½ time

Pris: 749 kr. ekskl. moms.

Underviser: Dr. Russell Barkley

The other attention disorder SCT

Indhold: Sluggish Cognitive Tempo (SCT) er en opmærksomhedsforstyrrelse, hvor forskningen netop nu er i rivende udvikling. Lige siden 1798 har den medicinske litteratur om opmærksomhedsforstyrrelser skelnet mellem mindst to forskellige versioner. I flere århundreder er denne opmærksomhedsforstyrrelse, kendt som ADD, blevet ignoreret, mens opmærksomhedsforstyrrelsen, som vi kender som ADHD, er løbet med opmærksomheden. De sidste 25 år er det blevet diskuteret, om SCT er en undertype af ADHD eller en særskilt lidelse fra den. Ifølge Dr. Russell Barkley er der ikke tale om en underkategorisering af ADHD, men i stedet en selvstændig lidelse. Symptomerne på SCT omfatter blandt andet dagdrømmeri, forvirring, langsom behandling af information, langsom bevægelse og sløvhed. Men hvad ved vi reelt om denne opmærksomhedsforstyrrelse? Dette gør Dr. Russell Barkley dig meget klogere på, når han går i dybden med SCT.

Varighed: ca. 1½ time

Pris: 1495 kr. ekskl. moms.

Underviser: Dr. Russell Barkley